prawnik owszem może wszystko załatwić - rzecznik natomiast słaboZmora1966 pisze:Daniel, zgadzam się że trudny ale nie beznadziejny.
Jutro się widzę z znajomym "papugą" i pogadam o tym ale całkiem niedawno w innym sprzęcie miałem coś w tym stylu i ok...gwarancja została unieważniona ale w obszarze konkretnej części - oczywiście po ingerencji Rzecznika.
CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Może warto poświęcić trochę czasu i spróbować jeżeli twierdzisz że prawnik by to szybko załatwiłmaciekwik pisze:myślę że każdy prawnik załatwił by to szybciutko ale szkoda mi czasu i nerwów na bieganie po sądach
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
błoto w liczniku, olej w airboxie, pojazd po wywrotce...DIABLO_W pisze:Może warto poświęcić trochę czasu i spróbować jeżeli twierdzisz że prawnik by to szybko załatwiłmaciekwik pisze:myślę że każdy prawnik załatwił by to szybciutko ale szkoda mi czasu i nerwów na bieganie po sądach
prawnik musiał by być czarodziejem i powinien umieć cofnąć czas co by do tego nie dopuścić...
inaczej przytoczone tutaj argumenty niestety ewidentnie świadczą przeciwko użytkownikowi...
przykre ale prawdziwe, kiedy uszkadzamy licznik lub inne rzeczy w sposób fizyczny, mechaniczny dla mechaników ewidentny a potem upominamy się o gwarancję to niestety ale coś tu chyba nie gra ?
można dyskutować nad wieloma sytuacjami ale tutaj, sory wina jest ewidentna...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Rozmawiałem z "papugą".
Co do gwarancji? wszystko zależy co jest w niej napisane. Protokół nie może być jedyną wykładnią zabrania prawa do gwarancji chyba że takie coś wynika z jej zapisów.
Warto dodać że nie trudno sobie wyobrazić iż w wyniku mycia karcherem quada po wyjeździe można wepchnąć piasek jak coś jest nie spasowane jak należy.
Druga sprawa to prawo do rękojmi. Tego zgodnie z prawem UE nie ma prawa nikt ci zabrać !
W ramach tego prawa możesz zgłaszać poszczególne części w ramach rękojmi.
i na zakończenie - nie zgodzę się że Rzecznik nie może!
Nie wiem jak w Waszych okolicach ale w Krakowie Rzecznik działa super. Znam trzy osoby w przypadku których rzecznik załatwił sprawę tak że firmy uchylające się od odpowiedzialności nie dość że musiały uznać roszczenia klientów to jeszcze miały nalot z UOKiKu i chyba zabuliły coś ekstra.
Co do gwarancji? wszystko zależy co jest w niej napisane. Protokół nie może być jedyną wykładnią zabrania prawa do gwarancji chyba że takie coś wynika z jej zapisów.
Warto dodać że nie trudno sobie wyobrazić iż w wyniku mycia karcherem quada po wyjeździe można wepchnąć piasek jak coś jest nie spasowane jak należy.
Druga sprawa to prawo do rękojmi. Tego zgodnie z prawem UE nie ma prawa nikt ci zabrać !
W ramach tego prawa możesz zgłaszać poszczególne części w ramach rękojmi.
i na zakończenie - nie zgodzę się że Rzecznik nie może!
Nie wiem jak w Waszych okolicach ale w Krakowie Rzecznik działa super. Znam trzy osoby w przypadku których rzecznik załatwił sprawę tak że firmy uchylające się od odpowiedzialności nie dość że musiały uznać roszczenia klientów to jeszcze miały nalot z UOKiKu i chyba zabuliły coś ekstra.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
dobra dobra wszyscy pewnie macie rację , wszyscy mądrzy skoro nie chodzi o wasze maszyny, trochę pomyślałem i w sumie przecież tyle zaje***** wypraw było tyle weekendów z quadem w terenie , tyle zaje***** spędzonego czasu z quadem, przecież prawie 3,5tyś przelatałem naprawdę na ostro i teraz naprawa przy dobrych wiatrach wyniesie mnie ok 1200 złoty, to cóż to jest w porównaniu to tak spędzonego czasu
aha i do wymiany mam dwa tylne zawiasy te w których są kalamitki do smarowania i one występują tylko w komplecie razem z piastą - koszt każdej to 650złoty, tylko że u mnie występuje luz na tulejkach, może da się wymienić same tuleje, dobrać od czegoś innego może ma ktoś jakiś pomysł? dziś postaram się wrzucić foty
-
- Quad:: Halina 680
- Imię: Pawel
Zrób wymiary i daj tokarzowi niech zrobi z poliuteranu ( chyba tak sie ten materiał nazywa ) .
Lepszy , samosmarujący .... ogolnie chwalony w innych maszynach.
Lepszy , samosmarujący .... ogolnie chwalony w innych maszynach.
tak też i zrobiłem , jutro zobaczymy jak je założę czy nie będzie już luzów
- alfadraw
- Quad:: CF MOTO 800-2
- Imię: Łukasz
Ja już wymieniałem tuleje na te żółte z poliuretanu i nie mam już luzów. ale koła nie wróciły do stanu całkowicie pionowego
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Wydaje mi się że one nigdy nie były w idealnym pionie .