Arctic Cat 700 skrzynia biegów
- Bilu.
- Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
- Imię: Krzysiek
Arctic Cat 700 skrzynia biegów
Witam, jakieś dwa tygodnie temu dzwoniłem do Pingwinowego serwisu w sprawie oleju i takich tam pierdół...
Quad jest nowy, ma 300km przebiegu, jeszcze oliwy nie wymieniałem...
Wczoraj padł mi akumulator po bezsensownym zapinaniu pługa.
Dziś rano odłączyłem prostownik zapaliłem kota a on przy wrzucaniu biegu zaczął na mnie warczeć... obojętnie czy L, H lub wsteczny, ciężko wchodzą biegi, a jak już wskoczy to szarpie jak cholera...
coś się gdzieś odkręciło? co to może być?
Quad jest nowy, ma 300km przebiegu, jeszcze oliwy nie wymieniałem...
Wczoraj padł mi akumulator po bezsensownym zapinaniu pługa.
Dziś rano odłączyłem prostownik zapaliłem kota a on przy wrzucaniu biegu zaczął na mnie warczeć... obojętnie czy L, H lub wsteczny, ciężko wchodzą biegi, a jak już wskoczy to szarpie jak cholera...
coś się gdzieś odkręciło? co to może być?
Re: Arctic Cat 700 skrzynia biegów
No kolego nie popisałeś się. Nowy sprzęt za grube pieniążki i oliwa nie zmieniona - co najgorsze przy dotarciu ? Jak dla mnie masz obowiązkowy kurs (bez reklamy) do ptaków z Antarktydy tudzież Legnicy Przegląd przy przebiegu 300 km to obowiązek !!
Co do samego zachowania quada. Nie znam dobrze Arctica i jego bolączek. Nie sądzę jednak żeby było to coś poważnego. Wydaj mi się, że masz ciut za wysokie obroty. Tak czy siak zalecam zabranie kota na przegląd
Pozdro
Co do samego zachowania quada. Nie znam dobrze Arctica i jego bolączek. Nie sądzę jednak żeby było to coś poważnego. Wydaj mi się, że masz ciut za wysokie obroty. Tak czy siak zalecam zabranie kota na przegląd
Pozdro
Ozo Drapers Squad
- Bilu.
No właśnie z Antarktydy dostałam info, że zmiana 300-500km, więc nie wychylałem się przed szereg, a miałem jakieś 230 zrobione.
Przy manetce gazu, linkę poluzowałem ile się dało, dalej nic nie kręciłem, a coś się jednak stało...
Przy manetce gazu, linkę poluzowałem ile się dało, dalej nic nie kręciłem, a coś się jednak stało...
Bardziej chodziło mi o to czy czujesz zmianę w pracy silnika przed i po awarii ?
U kolegi w Canamie też był problem z wrzuceniem biegu z powodu zbyt wysokich obrotów. W Kocie jest wtrysk, może po awarii akumulatora zgłupiał sterownik wtrysku ?
U kolegi w Canamie też był problem z wrzuceniem biegu z powodu zbyt wysokich obrotów. W Kocie jest wtrysk, może po awarii akumulatora zgłupiał sterownik wtrysku ?
Ozo Drapers Squad
- Bilu.
nie chciałem głupio pisać, ale dziś rano jak go odpaliłem i przejechałem się kawałek, to czuć było jak by miał 100% więcej mocy, mało nie zleciałem z niego jak docisnąłem gaz do końca, a tak nie było na pewno... modułu nie zmieniałem, jest dalej na tym zablokowanym niby
Wybierz się do Antarktydy, dopiero zaczynam się uczyć o elektronice więc niestety nie pomogę. Wygląda mi to na awarię jakiegoś układu - może przypadkiem odblokowałeś sprzęta
Ozo Drapers Squad
- Bilu.
Zadzwonię dziś, może uda mi się podrzucić sprzęt.
popołudniu odpiąłem akumulator, postał 5h bez prądu, ale nic to nie dało, jutro zadzwonię do Legnicy i jak będzie jakiś luz to podrzucę sprzęt na oględziny
popołudniu odpiąłem akumulator, postał 5h bez prądu, ale nic to nie dało, jutro zadzwonię do Legnicy i jak będzie jakiś luz to podrzucę sprzęt na oględziny
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Artur masz racje. Tyle, ze Raczej podlaczenie innego , zewnetrznego akumulatora ze zbyt duzym amperarzem. Albo inne dziwne dzialania z pradem typu zbyt wysoki amperarz w prostowniku od aku.Prawdopodobnie uszkodzony sterowjik cdi.. oby tylko on. Obroty sa za wysokie. Wymienic sterownik i zobaczy czy pomoglo.
Napisz jak rozladowales ten aku bo nie moge jakos tego pojac ?
ps. W okresie docierania a wg mnie przez pierwsze 1000 km zakaz jazdy z plugiem... plug znacznie obciaza sprzet, jazda wciaz na reduktorze znacznie obciazy silnik....
Napisz jak rozladowales ten aku bo nie moge jakos tego pojac ?
ps. W okresie docierania a wg mnie przez pierwsze 1000 km zakaz jazdy z plugiem... plug znacznie obciaza sprzet, jazda wciaz na reduktorze znacznie obciazy silnik....
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Bilu.
aku padł, po podnoszeniu pługa na nie odpalonym sprzęcie, stał ponad tydzień, parę razy pług góra dół i aku padł.
nic raczej nie mógł zrobić prostownik, ponieważ wykręciłem aku do ładowania, po włożeniu i zakręceniu kot nie wrzuca biegów i obroty chyba ma jednak zbyt duże, być może to złośliwość rzeczy martwych... (moja dolegliwość chyba)
Pingwin Legnica zerknij na pw
nic raczej nie mógł zrobić prostownik, ponieważ wykręciłem aku do ładowania, po włożeniu i zakręceniu kot nie wrzuca biegów i obroty chyba ma jednak zbyt duże, być może to złośliwość rzeczy martwych... (moja dolegliwość chyba)
Pingwin Legnica zerknij na pw
W końcu mnie czegoś te wakacyjne praktyki nauczyły Zbieram oprogramowanie i zaczynam się grzebać w samochodowym ECU zobaczymy co z tego wyjdzie
@Bilu. Nie wiem jak u Ciebie z gwarancją ale jeśli jest to zawoź sprzęt do serwisu. W innym przypadku jak masz zacięcie majsterkowicza, proponuje zdobyć service manuala, ale bawić się tylko na własną odpowiedzialność.
@Bilu. Nie wiem jak u Ciebie z gwarancją ale jeśli jest to zawoź sprzęt do serwisu. W innym przypadku jak masz zacięcie majsterkowicza, proponuje zdobyć service manuala, ale bawić się tylko na własną odpowiedzialność.
Ozo Drapers Squad