CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Witam, trochę mnie nie było bo póki co wszystko działa i śmigam ostro jak należy , tylko opony seryjne najbardziej z tyłu już mam mocno zużyte i trzeba myśleć o nowym komplecie na przód i tył i tutaj moje pytanie jakie opony polecacie tylko takie na każdy teren, bo i po asfalcie sporo jeżdzę , myślę o takich : Maxxis Zilla 30" 30x9x14 30x11x14 tylko nie wiem czy wejdą i czy nie będzie problemów z zawieszeniem , co o tych gumach myślicie? Czy może ktoś poleca inne ? pozdrawiam Maciek
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Jeśli :
Kup alltraki albo bighorny.
To na pewno niemaciekwik pisze: bo i po asfalcie sporo jeżdzę
To są opony typowo błotne z głębokim bieżnikiem ale nie nadają się na asfalt, po prostu będą znikały w oczach.maciekwik pisze: Maxxis Zilla 30" 30x9x14 30x11x14
Kup alltraki albo bighorny.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Hejka.. Znalazłem przyczynę bicia.
Niestety problem tkwi w dystansach a bardziej w ich mocowaniu. Mocowany jest na szpilkach 10 a otwory w dystansach 10,7. Zakręcane to jest płaskimi nakrętkami. Łatwo zrozumieć że nie ma możliwości scentrować dystansu dokładnie na śrubach.
Nie zdążę przerobić przed Ukrainą le wpadłem na pomysł i chyba się sprawdził. Owinąłem szpilki taśmą klejącą i nasunąłem dystanse...poprawa znaczna prawie idealnie.
Po powrocie podferzuje otwory i kupie nakrętki stożkowe - powinno być idealnie.
Niestety problem tkwi w dystansach a bardziej w ich mocowaniu. Mocowany jest na szpilkach 10 a otwory w dystansach 10,7. Zakręcane to jest płaskimi nakrętkami. Łatwo zrozumieć że nie ma możliwości scentrować dystansu dokładnie na śrubach.
Nie zdążę przerobić przed Ukrainą le wpadłem na pomysł i chyba się sprawdził. Owinąłem szpilki taśmą klejącą i nasunąłem dystanse...poprawa znaczna prawie idealnie.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Polak potrafi ...co ja piszę Sławek potrafi .
a takie ? i cena kusząca
http://allegro.pl/opony-duro-frontier-2 ... 68658.html
i jeszcze zobaczcie http://allegro.pl/kola-opony-abuzz-felg ... 83054.html
ale najbardziej proszę o opinie tych pierwszych
http://allegro.pl/opony-duro-frontier-2 ... 68658.html
i jeszcze zobaczcie http://allegro.pl/kola-opony-abuzz-felg ... 83054.html
ale najbardziej proszę o opinie tych pierwszych
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Tych pierwszych nie znam, bieżnik raczej na "all" niż typowo na błoto.
A te drugie - przecież seryjnie miałeś arbuzy założone.
A te drugie - przecież seryjnie miałeś arbuzy założone.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Ja też bym powiedział bighorny.
Witam; Mam podobny problem, daj znać proszę czy pomogło, szczerze się przyznam że myślałem o wyważeniu kółZmora1966 pisze:Hejka.. Znalazłem przyczynę bicia.
---CUT---
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
maciekwik
zilla 30" moim zdaniem zrujnuje Ci quada
Bighorn jest w porównaniu do cst ciężki zatem (większe zużycie zawieszenia) i przy jego masie będzie przy szybkiej jeździe wyjeżdzał z zakrętów - jest mocno podsterowna, jej atut to to że praktycznie się nie zuzywa...
u mnie nastepna oponą do can-ama będzie abuzz CST - w mojej opini świetna opona , coś pomiędzy altrakiem a bighornem tj. lekka i miękka jak altrak a rozmiarowo jak bighorn
a że się ściera - to dobrze , znaczy, że pracuje, trzyma się
zilla 30" moim zdaniem zrujnuje Ci quada
Bighorn jest w porównaniu do cst ciężki zatem (większe zużycie zawieszenia) i przy jego masie będzie przy szybkiej jeździe wyjeżdzał z zakrętów - jest mocno podsterowna, jej atut to to że praktycznie się nie zuzywa...
u mnie nastepna oponą do can-ama będzie abuzz CST - w mojej opini świetna opona , coś pomiędzy altrakiem a bighornem tj. lekka i miękka jak altrak a rozmiarowo jak bighorn
a że się ściera - to dobrze , znaczy, że pracuje, trzyma się
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
parę zmian w najnowszych produkcjach :
odma - teraz znajduje się znacznie wyżej w filtrze powietrza dzieki czemu mała ilośc wody, która się tam dostanie nie popłynie do silnika
Przekaźnik rozrusznika podniesiony jeszcze wyżej, na wysokość filtra powietrza:
Czujnik od prędkościomierza teraz zamiast w kole jest na wale ( już nie trzeba zabezpieczać kabelka )
Przewód olejowy z chłodnicy olejowej - ten dolny został poprowadzony w inny sposób aby uniknąć jego uszkodzenia przez jakieś czynniki zewnętrzne :
Jeżeli chodzi o amortyzatory to mam wrażenie, że znowy są nowe - ale mogę się mylić :
Już jakiś czas temu złożono też nową, mocniejszą wyciągarkę :
Mam też wrażenie że jest nowa rama, ale muszę to sprawdzić to z inną, starszą sztuką sprzętu.
Jestem pod wrażeniem - Japończycy zanim zrobili by takie zmiany minęła by wieczność a inżynierowie CF moto jak widać biorą pod uwagę sugestie klientów i na bieżąco robią poprawki
aaa i uwaga serwisy - w nowych modelach X8 nie trzeba już uzupełniać stanu oleju w silniku przed pierwszym odpaleniem. Oczywiście trzeba sprawdzić ale wychodzi, że będzie już bez dolewek
odma - teraz znajduje się znacznie wyżej w filtrze powietrza dzieki czemu mała ilośc wody, która się tam dostanie nie popłynie do silnika
Przekaźnik rozrusznika podniesiony jeszcze wyżej, na wysokość filtra powietrza:
Czujnik od prędkościomierza teraz zamiast w kole jest na wale ( już nie trzeba zabezpieczać kabelka )
Przewód olejowy z chłodnicy olejowej - ten dolny został poprowadzony w inny sposób aby uniknąć jego uszkodzenia przez jakieś czynniki zewnętrzne :
Jeżeli chodzi o amortyzatory to mam wrażenie, że znowy są nowe - ale mogę się mylić :
Już jakiś czas temu złożono też nową, mocniejszą wyciągarkę :
Mam też wrażenie że jest nowa rama, ale muszę to sprawdzić to z inną, starszą sztuką sprzętu.
Jestem pod wrażeniem - Japończycy zanim zrobili by takie zmiany minęła by wieczność a inżynierowie CF moto jak widać biorą pod uwagę sugestie klientów i na bieżąco robią poprawki
aaa i uwaga serwisy - w nowych modelach X8 nie trzeba już uzupełniać stanu oleju w silniku przed pierwszym odpaleniem. Oczywiście trzeba sprawdzić ale wychodzi, że będzie już bez dolewek
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl