Nowe Forum na Quadzik.pl

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pt 01 gru, 2006

Jasne forum jest OK , najważniejsze że admin nie jest głuchy na nasze prośby i szybko reaguje :) No i cieszy możliwość wyboru :)
3fun - bo quady są naszą pasją

Marcin Zwierz

Post autor: Marcin Zwierz » ndz 17 gru, 2006

Technicznie jest to najbardziej zaawansowane ze wszystkich for na których byłem.

Awatar użytkownika
Darek W.

Post autor: Darek W. » pn 18 gru, 2006

Marcin Zwierz: Technicznie jest to najbardziej zaawansowane ze wszystkich for na których byłem.
Ja na wielu nie byłem, ale popierem Cię Marcin
Ostatnio zmieniony pn 18 gru, 2006 przez Darek W., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 19 gru, 2006

Administratorzy , proszę o zwrócenie uwagi na fakt że jak pisze się posta pod swoim poprzednim postem to mechanizm forum automatycznie zbija całą wypowiedź w jeden długi post.
Czasami wychodzą bzdury , np w wątku o Poland Trophy gdzie pojawiły się nowe informacje , które chciałem napisać w oddzielnym wątku ale jednak w temacie , automat zrobił z tego jeden wątek.
No i w takim wypadku nie pojawia się to co piszę jako nowy temat jak wchodzi się na stronę główną i sprawdza nieczytane posty.

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
nie mówiąc oczywiście już o bardzo potrzebnej funkcji pokaż posty z 6 , 12, 24 godzin o co ponownie apeluję !
Ułatwia to kontrolę nad nieczytanymi a wartościowymi postami na które nie mam czasu odpowiedzieć w pracy , a mogę dopiero w domu.

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
o o tym piszę , zamiast dodać nowy wątek zbija całą wypowiedź.
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 19 gru, 2006

Jeżeli chodzi o automatyczne łączenie postów, to możemy to wyłączyć. Wiem że posty łączą się automatycznie i w wielu przypadkach to pomaga, ale nie wiedziałem, że wtedy post nie dodaje się do nieczytanych - tak więc wyłączam tę funkcję.

Co do sprawy funkcji pokaż posty z 6, 12, 24 godzin to nie przewidujemy tej funkcji.

Obecnie jest możliwość wybrania po zalogowaniu dwóch przydatnych funkcji
1. Zobacz posty od ostatniej wizyty
2. Zobacz posty nieprzeczytane [liczba postów]

:idea: Jeżeli czytasz jakiś wartościowy temat w pracy i chcesz odpowiedzieć na niego w domu to wystarczy, że naciśniesz pod ostanim postem funkcję [glow=red]Oznacz temat jako nieczytany[/glow] - wtedy wszystkie posty z tego tematu zostaną zapisane jako nieprzeczytane (odnośnik do nich znajdziesz na stronie głównej w Zobacz posty nieprzeczytane) i w domu będziesz mógł spokojnie powrócić do tego tematu.

:arrow: Moim zdaniem nasze rozwiązanie jest bardziej praktyczne. Bo załóżmy otwiersz forum Quadzik.pl w firmie i przeglądasz 50 tematów :) napisanych w ciągu 24 godzin, a zainteresował cię temat który był napisany 23 godziny wcześniej. Czytasz go pobieżnie i uznajesz że na niego odpiszesz, ale w domu. Wracasz po kilku godzinach do domu i nie jesteś w stanie odszukać tego tematu przy pomocy funkcji Pokaż posty z 6, 12, 24 godzin, bo minieło już 26 godzin od ostatniego postu w tym temacie no i klapa.
A w przypadku naszego, wyżej opisanego rozwiązania, temat oznaczony jako nieprzeczytany będziesz mógł sobie przeczytać w ciągu 90 dni, bo taki jest okres przetrzymywana informacji o nieczytanych postach (maksymalnie można przetrzymywać 1000 nieczytanych postów).
Ostatnio zmieniony wt 19 gru, 2006 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 20 gru, 2006

Człowiek uczy się całe życie... Dziś przeglądając funkcje na nowym forum Quadzik.pl znalazłem coś co na pewno zainteresuje Krzysztofa Wronowskiego :) ale i zapewne nas wszystkich.

Po wejściu w opcję szukaj na dole pojawia się funkcja [glow=red]Przeszukaj ostatnie[/glow]. W opcjach można ustawić z jakiego czasu ma wyszukać posty lub tematy.

Poniżej przedstawiam zrzut ekranu z tą funkcją.
Załączniki
wyszukiwanie_tematow_z_okreslonego_czasu.jpg
wyszukiwanie_tematow_z_okreslonego_czasu.jpg (30.51 KiB) Przejrzano 2555 razy

Awatar użytkownika
WoDzUu
Kontakt:

Post autor: WoDzUu » sob 12 lip, 2008

Witam ja mam pytanie czy Forum posiada tylko dwie skórki ? :D czy jest ich więcej ? może by coś skombinował z atv :D

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » wt 04 lis, 2008

Ostatnio zauważyłem, że niektóre tematy i posty w tych tematach są podświetlone na niebiesko. Co to oznacza? Tak się ten Quadzik pozmieniał, że ciężko się połapać. :lol:
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 05 lis, 2008

Podświetlenie tematu sygnalizuje, że ktoś autorowi tematu pomógł, a podświetlony post w tym temacie to wiadomo który z postów autorowi tematu POMÓGŁ...
Przyznać punkty POMÓGŁ może tylko autor tematu.
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » czw 13 lis, 2008

:D ja chciałem tylko powiedzieć że w szoku jestem :oklaski: :ok:

ps.zasuwa ten quadzik :!: :ok:
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”