CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Dzięki jutro będę czyścił
Możliwe, że będziemy u nas kładli chłodnice na bagażnik. Rozwiązanie ciekawe bo dostęp do chłodnicy robi się bajecznie prosty. Ewentualne mycie polega na zdjęciu jednej osłonki i dokładnym wypłukaniu więc praktycznie żadna to robota, a może uchronić przed przegrzaniem sprzętu. Jak ktoś będzie zainteresowany takim usprawnieniem to zapraszam na pw
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dokładnie potwierdzam słowa Ikara chłodnica na 100% jest zawalona , podobny przypadek miał kolega po umyciu problem zniknął
Dzisiaj pierwsze błoto przede mną z nowym silnikiem , ustawka z koleżką z kingquadem, tylko najgorzej że muszę na spokojnie i nie będzie ognia ale zobaczymy jak po wymianie cf-ka się zachowuje
Czy ja wiem czy tak bez ognia ? Silnik musi się porządnie dogrzać przy docieraniu. Wg mnie ogień jak najbardziej wskazany, jedyne co to nie trzymaj silnika w jednej prędkości obrotowej.
Jeździłem kiedyś z dwójką kumpli którzy wzięli 2 identyczne cfki z salonu (500 long). Jeden docierał tak jak ja mówię, drugi emerycko - ogólnie bardzo spokojny człowiek. Pożyczyłem właśnie kiedyś tą emerycką cfkę od kolegi i na asfalcie zmierzyliśmy się na przyspieszenie. Pomimo mojej mniejszej wagi i mniejszej ilości osprzętu zostałem daleko w tyle !! Oba sprzęty były odblokowane.
Jak za słabo dotrzesz silnik to w przyszłości będzie zamulał, pilnuj stanu oleju i koniecznie go wymień po 100km bo to co tam cf moto nalało to pomyłka Pamiętaj nawet wskazane jest, żeby mu wcisnąć.
Jeździłem kiedyś z dwójką kumpli którzy wzięli 2 identyczne cfki z salonu (500 long). Jeden docierał tak jak ja mówię, drugi emerycko - ogólnie bardzo spokojny człowiek. Pożyczyłem właśnie kiedyś tą emerycką cfkę od kolegi i na asfalcie zmierzyliśmy się na przyspieszenie. Pomimo mojej mniejszej wagi i mniejszej ilości osprzętu zostałem daleko w tyle !! Oba sprzęty były odblokowane.
Jak za słabo dotrzesz silnik to w przyszłości będzie zamulał, pilnuj stanu oleju i koniecznie go wymień po 100km bo to co tam cf moto nalało to pomyłka Pamiętaj nawet wskazane jest, żeby mu wcisnąć.
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Tak jest docieranie silnika najlepsze jest jak ma różne obroty i te max też są wskazane
IKAR dobrze ci radzi
IKAR dobrze ci radzi
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Jak to się mówi w pełnym zakresie obrotów nie piłując oczywiście sprzętu na max.
Tak Koledzy dokładnie robiłem właśnie w pełnym zakresie obrotów i powiem Wam że jestem mega zadowolony , moc jest , żadna kontrolka nie miga , 2-3 kreski temperatury więc ok , nic nie denerwuje tylko ręce bolą bo wyszedłem z wprawy , a kinga objechałem na prostej kilka razy king raz ugrzązł a ja ani razu , ogólnie jeździ jak nówka
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
To jednym słowem gitara jak to kiepski mówi .
Witam, Koledzy dziś trochę maszyna poskakała i jak zdjąłem pokrywę akumulatora to wyskoczyła mi plastikowa obudowa tych dużych czarnych bezpieczników ( czy przekaźników) i dwa gdzieś po drodze zgubiłem, gdzie mogę takie coś kupić , mam nadzieje że nie tylko serwis ?