CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciekwik
Quad:: szukam...

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: maciekwik » wt 17 wrz, 2013

Dzięki jutro będę czyścił

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » wt 17 wrz, 2013

Możliwe, że będziemy u nas kładli chłodnice na bagażnik. Rozwiązanie ciekawe bo dostęp do chłodnicy robi się bajecznie prosty. Ewentualne mycie polega na zdjęciu jednej osłonki i dokładnym wypłukaniu więc praktycznie żadna to robota, a może uchronić przed przegrzaniem sprzętu. Jak ktoś będzie zainteresowany takim usprawnieniem to zapraszam na pw :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » wt 17 wrz, 2013

Dokładnie potwierdzam słowa Ikara chłodnica na 100% jest zawalona , podobny przypadek miał kolega po umyciu problem zniknął ;)

Awatar użytkownika
maciekwik

Post autor: maciekwik » sob 21 wrz, 2013

Dzisiaj pierwsze błoto przede mną z nowym silnikiem , ustawka z koleżką z kingquadem, tylko najgorzej że muszę na spokojnie i nie będzie ognia ale zobaczymy jak po wymianie cf-ka się zachowuje

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » sob 21 wrz, 2013

Czy ja wiem czy tak bez ognia ? Silnik musi się porządnie dogrzać przy docieraniu. Wg mnie ogień jak najbardziej wskazany, jedyne co to nie trzymaj silnika w jednej prędkości obrotowej.

Jeździłem kiedyś z dwójką kumpli którzy wzięli 2 identyczne cfki z salonu (500 long). Jeden docierał tak jak ja mówię, drugi emerycko - ogólnie bardzo spokojny człowiek. Pożyczyłem właśnie kiedyś tą emerycką cfkę od kolegi i na asfalcie zmierzyliśmy się na przyspieszenie. Pomimo mojej mniejszej wagi i mniejszej ilości osprzętu zostałem daleko w tyle !! Oba sprzęty były odblokowane.

Jak za słabo dotrzesz silnik to w przyszłości będzie zamulał, pilnuj stanu oleju i koniecznie go wymień po 100km bo to co tam cf moto nalało to pomyłka :) Pamiętaj nawet wskazane jest, żeby mu wcisnąć.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » sob 21 wrz, 2013

Tak jest docieranie silnika najlepsze jest jak ma różne obroty i te max też są wskazane :)
IKAR dobrze ci radzi :)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » sob 21 wrz, 2013

Jak to się mówi w pełnym zakresie obrotów nie piłując oczywiście sprzętu na max.

Awatar użytkownika
maciekwik

Post autor: maciekwik » sob 21 wrz, 2013

Tak Koledzy dokładnie robiłem właśnie w pełnym zakresie obrotów i powiem Wam że jestem mega zadowolony , moc jest , żadna kontrolka nie miga , 2-3 kreski temperatury więc ok , nic nie denerwuje tylko ręce bolą bo wyszedłem z wprawy , a kinga objechałem na prostej kilka razy :) king raz ugrzązł a ja ani razu , ogólnie jeździ jak nówka :)

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » ndz 22 wrz, 2013

To jednym słowem gitara jak to kiepski mówi 8) .

Awatar użytkownika
maciekwik

Post autor: maciekwik » ndz 22 wrz, 2013

Witam, Koledzy dziś trochę maszyna poskakała i jak zdjąłem pokrywę akumulatora to wyskoczyła mi plastikowa obudowa tych dużych czarnych bezpieczników ( czy przekaźników) i dwa gdzieś po drodze zgubiłem, gdzie mogę takie coś kupić , mam nadzieje że nie tylko serwis ?
Załączniki
tak wyglądało jak otworzyłem pokrywę
tak wyglądało jak otworzyłem pokrywę

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”