allroad 300 - problem
-
- Quad:: cf moto allroad 300
- Imię: piotrek
Re: allroad 300 - problem
powiedzcie mi jak wymienić olej w skrzyni biegów w quadzie cf moto allroad 300 bo od dołu nie ma żadnego korka do spuszczenia oleju
Nie ma od dołu. Jest z boku w kierunku silnika. Tam gdzie wlewasz olej, to z prawej strony. Śruba położona w najniższym punkcie.
-
- Quad:: Linhai 300
Witam mam linhaia 300 i mam problem z przednim napedem, nie wiem nawet kiedy ale przestal dzialac, jezdzilem dzialalo wszystko kolejnego dnia wsiadam chce przelaczac i nic wogole nie chce zalaczyc przodu nie ma zadnego zgrzytu ani nic przelacznik sprawny bo sprawdzalem, co moze byc i gdzie ewentualnie moge dostac jakies czesci bo musze tez zrobic hamulce z tylu bo mam urwane przewody i nie mam juz klockow???. Z gory dzieki
Rozumiem ze masz przełącznik na kierownicy 2x4 i 4x4. Czy tak?
Jeżeli masz napęd dołączany przez elektromagnes, to sprawdź na początku czy dochodzi do niego prąd gdy masz włączane 4x4!
O części pytaj(nie wystawiają wszystkiego zaplecza) na allegro u sprzedawców:
- maz_aukcje
- ATVSlawno
- bmbmoto
Jeżeli masz napęd dołączany przez elektromagnes, to sprawdź na początku czy dochodzi do niego prąd gdy masz włączane 4x4!
O części pytaj(nie wystawiają wszystkiego zaplecza) na allegro u sprzedawców:
- maz_aukcje
- ATVSlawno
- bmbmoto
-
- Quad:: Linhai 300
Tak mam przelacznik ale jak go przelaczam nic sie nie dzieje wiem ze z przelacznika kable ida do modulu a pozniej do silniczka ktory jest w moscie i przelacza naped tylko jak sprawdzic ten modul czy przekazuje do silniczka bo to pewnie jedno z tych dwoch rzeczy jestccos nie tak
Sprawdź miernikiem lub żarówką czy na załączonym 4x4 masz napięcie w kostce elektrycznej idącej do przedniego mostu. Jeżeli masz sygnał, to trzeba rozbierać most
Czy ktoś pomoże?
Mała awaria ale denerwuje mnie strasznie
Niezależnie ile jest paliwa w baku, wyświetlacz zawsze informuje ze jest full.
Gdzie szukać przyczyny
Mała awaria ale denerwuje mnie strasznie
Niezależnie ile jest paliwa w baku, wyświetlacz zawsze informuje ze jest full.
Gdzie szukać przyczyny
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Siema
Wypnij kostkę od pływaka i zobacz co się stanie jeżeli bedzie pokazywał wyświetlacz zero to masz uwalony owy pływak poziomu paliwa .
Co do czujnika prędkości o co mnie pytałeś to jak pamiętam to między wszystkim przewodami nie powinno być przejścia( ale sprawdzaj to jak czujnik jest odkręcony od koła ) jeżeli będzie więc jest też czujnik do wymiany.
Wypnij kostkę od pływaka i zobacz co się stanie jeżeli bedzie pokazywał wyświetlacz zero to masz uwalony owy pływak poziomu paliwa .
Co do czujnika prędkości o co mnie pytałeś to jak pamiętam to między wszystkim przewodami nie powinno być przejścia( ale sprawdzaj to jak czujnik jest odkręcony od koła ) jeżeli będzie więc jest też czujnik do wymiany.
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- tomala0977
- Quad:: allroad 300is 4x4
- Imię: tomek