[PT] Poland Trophy - News

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » pn 17 wrz, 2007

Tak jak Krzysiek mówi oczywiscie przy takiej oraganizacji tak mega wielkiej imprezy organizatorowi wymyka się z pod kontroli wiele rzeczy. Na czym cierpią zawodnicy
Ja osobiście jestem za tym żeby imprezy były odzielnie dla Quadów i Samochodów.

Po pierwsze nie ma problemu z trasami nie ma awantur kto pierwszy powinien jechać
po 2 jest większe bezpieczeństwo nie ma strachu że z nad przeciwka ci nagle wyjdzie samochód jak na tej edycji jakiś gostek puścił klase (turist chyba) pod prąd quadom, przecież to jakaś paranoja.
Problemem jest również czas oczekiwania na to aż jakiś samochód podjedzie zjedzie lub wyjedzie z błota. Jest to moim zdaniem niesprawiedliwe dla chcących powalczyć ostro.

Po drugie imprezy typowo dla quadów miom zdaniem mają lepszy smak i konsystencje.

Tak jak RRRRRRRRRRRR jak Mamry czy Yamacha.

Jeśi by się terminy nałożyły to zdecydowanie wybiorę rajd dla quadów.

To i ja sobie ponażekałem a co . ;)
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » pn 17 wrz, 2007

Ja mam osobiscie troche inne zdanie na temat samych tras. O ile na pierwszej edycji samochody nam przeszkodziły w ukonczeniu rajdu i to bardzo , o tyle od kad jada przed quadami to mi wogule ale to wogule nie przeszkadzaja. Wprawdzie czasami trzeba je wyprzedzic na próbie ale nie jest to problem. Natomiast uwazam ze terenówki robia duzo dobrej roboty. Po pierwsze impreza staje sie wieksza, bardziej medialna. Sami wiemy ze w wiekszosc rejonów Polski terenówka to cos nowego i fajnego, ale quad to juz twój wróg!!!.
Terenówki maja swoje promujace programy tv. juz wyrobiona w sumie dobra opinie. Mnóstwo znanych, medialnych osób w mniejszy lub wiekszy sposob uprawia ten sport.
I własnie dzieki pokazywaniu sie razem z nimi quady moga stac sie lepiej postrzegane.
Po drugie nie wyobrazam sobie imprezy typowo quadowej z takim rozmachem, zaangazowaniem, i takim kapitałem. Ci co jezdza wiedza o czym mowie. Owszem RR jest najwieksza quadowa i na prawde super impreza na która czekam niecierpliwie ale PT to jest cos po prostu powazniejszego.
W pierwszej edycji w Ogrodziencu w sumie w przygotowaniu i zabepieczeniu podobno brało udział prawie 200osób. Kto w Polsce jest w stanie to powtórzyc. Skonczył sie problem z ginacymi pieczatkami albo zamoknietymi kartkami. Bardzo dobra idea organizowania kazdej edycji w innym rejonie polski. Wyobrazcie sobie cztery RR w przeciagu osmiu miesiecy. Przeciez by Giertych z wszystkimi mocherowymi beretami nam miasteczko namiotowe zrobił.
Po trzecie włąsnie dzieki samochodom mamy czasami lepszy bardziej wymagajacy teren. Przeciez oto nam wszystkim chodzi zeby pojezdzic w nowym trudnym terenie, którego niestety nie mamy za duzo. Co by to było za błoto na ostatniej edycji gdyby nie było wczesniej samochodów i kazdy by przejechał na kołach. Ilez by potem było wypominania ze słaby teren, ze nie było błota, itp. A tak to prosze bardzo miało byc błoto i było. I powinno go byc jeszcze wiecej. Pierwszy raz jezdziłem w błocie prawie po szyje i było to super przezycie, szczegolnie jak mnie winchem kolega pomagał wyciagac bo tak sie sam bytami wkleiłem.
Jesli któs mowi ze za trudno to ja rozumiem. Kazdy preferuje inny stopien trudnosci i jest ok. Ale PT z załozenia ma byc bardzo trudny i taki jest (chociaz mogłby byc jeszcze trudniejszy)
To tak jakby ktos pojechał na Dakar i miał pretensje ze goraco ze za długo ze za duzo piachu i ze ten z przodu bardzo mu kurzy po oczach.
Dlaczego dla wielu mazeniem jest Chorwacja, czy Ładoga?? Przeciez nie dłatego ze jest fajnie milutko, super czysciutko. A i sama organiazcja imprezy pozostawia wiele do zyczenia.
Uwazam ze w niedługim czasie to inne kraje beda sie wybierac na PT tak jak my na Chorwacje.
Mnie osobiscie tak trudne trasy wiele nauczyły. Te same gorki w Ogrodziencu które były ekstymalnie strome i techniczne, teraz wydaja sie pagorkiem które pokonujemy z 2x4.
I chyba oto w tym wszystkim chodzi, zeby sie ciagle szkolic.

Co do samej organizacji i regulaminu. Nie podobało nam wszystkim to ze samochody jada przed quadami. Sam przez to nie ukonczyłem rajdu. Prosze bardzo organizator to zmienił. Puscił samochody pierwsze i słusznie.
Nie podobało nam sie to ze sedziowie nie informuja na odcinkach o przyznawanych karach. Sam przez to ucierpiałem gdy dostałem nieśłusznie taryfe przez co spadłem z pierwszego na trzecie miejsce. Organizator to zmienił. Teraz informuja syganałami dzwiekowymi i mozesz sobie pogadac na zywo o ewentualnej sprawie.
W Walimiu zaproponowalismy ze przydałaby sie myjka cisnieniowa. Organizator postarał sie o myjke w Moragu.
A co do uznaniowosci wyników to mysle ze elektroniczne karty Explony wyeliminowały ju to zjawisko do zera. ( no moze po za przypadkiem Robbo , ale to były poczatki PT)
Tak jak Krzysiek powiedział krytyka jest dobra bo uczy i pomaga wszystkim. Ale nie przesadzajmy.
Znowu bedzie ze quadowcy to cholerycy i tylko z nimi same problemy. Zreszta zauwazmy ze my sprawiamy o wiele wiecej problemów niz samochodziarze. W koncu to miała byc impreza samochodowa i ze 2can nas tam wkrecił to sie cieszmy i nie psujmy tego.

A tak na marginesie to Pawełka to ja tez nie lubie :?
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » pn 17 wrz, 2007

To ja postawię sprawę trochę prowokacyjnie: cóż takiego się stało na III edycji, że nagle uczestnicy zadowoleni jak dotąd (wystarczy zajrzeć do wczesnych postów w temacie) nagle stali się niezadowoleni i nawet rozważają rezygnację? Czyżby trasa rzeczywiście była za trudna, wymagająca, niszcząca, udział za drogi (ew. za tani). Podpowiedzmy coś organizatorom konstruktywnie, impreza jest dla nas, my jesteśmy klientami, poprostu powiedzmy ludziom szczerze o co naprawdę chodzi-wtedy wszyscy mamy szansę na powrót do dobrej zabawy. I tak myślę, że większość się świetnie bawiła.

Byłem na wszystkich 3 edycjach i od początku widziałem pewne zagrożenia, natomiast moje subtelne sugestie nie miały możliwości być usłyszane, bo były zagłuszone przez ryk zachwytu.

A może zwyczajnie 4 edycje to za często?

Moje osobiste wrażenia:
Wystartowałem 3 razy w klasie Sport (to niby ta łatwa dla mięczaków, którą większość lekceważy, a część nawet nie wie o jej istnieniu) i 3 razy miałem wyśmienitą zabawę, nie zakatowałem się na śmierć i NIC nie zniszczyłem, zobaczyłem piękne miejsca, których wcześniej nie znałem, do dzisiaj jestem oczarowany okolicą Walimia. I naprawdę pojeździłem, bo lubię jeździć quadem :wink: :mrgreen: Poligonu w Drawsku napewno sobie nie odpuszczę.

Życzę wszystkim jak najwięcej dobrej zabawy.
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

shogun
Quad:: C 330

Post autor: shogun » wt 18 wrz, 2007

nadal podtrzymuję - dla mnie było super :mrgreen: i chcę jeszcze :D
...dzień dobry...

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » wt 18 wrz, 2007

"Twardm trzeba być ,a nie mientkim" :P
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Don Mario
Kontakt:

Post autor: Don Mario » wt 18 wrz, 2007

2can czy to ma oznaczać że na IV edycji będziesz walczył razem z nami ??? :?:
:mrgreen:

A co do imprezy to ile ludzi tyle zdań. Czy to zachwytu czy to krytyki.
Musimy sobie zdać sprawę że żadna impreza nie będzie idealna dla wszystkich.
PT na prawdę jest dobrą imprezą, ale i najcięższą. Nas quadowców taka przeprawa wykończy dużo bardziej niż samochodziaży, bo jesteśmy solo-- bez pilota i w ogóle trudniej pokonać przeszkody.
Ja osobiście tą imprezę odsypiałem cały dzień, i ktoś mnie może nazwać mięczakiem, ale ja uważam że zmierzyłem się ze swoimi słabościami-- a chyba po części o to tu chodzi.

A organizatorzy też są raczej w porządku, tylko komandor czyli "lubiany przez nas wszystkich" pan Pawełek trochę się za bardzo wczuł w swoją rolę i to może nas zniechęcać do dalszego uczestnictwa.
Każda próba rozmowy z tym panem kończyła się zdaniem "bez dyskusji, tak mówi regulamin i proszę go sobie przeczytać jeszcze raz ". Raczej nie tędy droga.
Dyskwalifikacje też są dosyć dołujące szczególnie jak walczyłeś 8 czy 9 godz. a potem czytasz że i tak to się nie liczy bo zostałeś zdyskwalifikowany.
Wiem coś o tym :x
Myślę jednak że organizatorzy PT czytają nasze przemyślenia na tym forum i wezmą sobie trochę do serca to co nas boli.

A motto na przyszłość dla pana komandora
[/b]Panie Pawełek WIĘCEJ LUZU, WIĘCEJ LUZU :mrgreen:
quadus maniakus

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 18 wrz, 2007

A motto na przyszłość dla pana komandora

[/b]Panie Pawełek WIĘCEJ LUZU, WIĘCEJ LUZU :mrgreen:
"No tak ale jak tu sie wyluzowac kiedy mi zimno":D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Obrazek
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » wt 18 wrz, 2007

Oczywiście my sobie tylko tu dyskutujemy i wyciągamy jakieś rzeczy które nam nie pasują lub troszke niepodpasowały ale rajd jest jak najbardziej super i jak mówi ITAL trzeba być twardym mnie miętkim...
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 19 wrz, 2007

Tu znajdziecie filmik z III edycji -> http://desert.str8.pl/news/iii-edycja-p ... ,d279.html
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » czw 20 wrz, 2007

Filmik fajny. Tylko dlaczego tak mało quadów ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”