obława policji na quadowców Góra Kalwaria

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
Awatar użytkownika
Marcolife

obława policji na quadowców Góra Kalwaria

Post autor: Marcolife » sob 15 wrz, 2007

Policja wyposażona w Forda Mavericka założyła dzisiaj pułapkę koło mostu w GK, było to jedyne wąskie gardło, którym trzeba przejechać, dobrze, że wszyscy mieli OC.

Mieszkańcy się skarżą i pani burmistrz GK dostała szału, policjanci na odprawie, zamiast do walki ze zbirami wysyłani są na polowanie na quadowców. Mają polecenie powrotu z mandatami i raportami. Przyznali się, że mają 4 quady Suzuki 450 na wyposażeniu.
Znają miejsca i możliwe, że czytają forum, proponuję przenieść ustawki do konspiracji od zaraz.

Coraz mniej mi się ten kraj podoba, kiedy policja zajmuje się takimi rzeczami (na to idzie mój podatek). Przed wyborami nagle skoczy słupek walki z przestępczością, brawo Pisuary!!!
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » ndz 16 wrz, 2007

no i...... nie strzymalem! Marco, co ty za bzdety opowiadasz, jaka walka z przestepczoscia - toz to zbiorka datkow na zakup nowych bojowych berecikow .......ych. Wiesz, ze osobiscie jednego naduzylem, to i mszcza sie... jedne. I znowu wszystko przeze mnie! :shock: :shock: :shock:
(sorki juz wiecej nie bede!!!)

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » ndz 16 wrz, 2007

A pani burmistrz GK taka fajna babeczka . Pozytywnie do sportów motorowych nastawiona. I Polskie Safari pozwalała robić i swoim patronatem obejmowała rajd Monte Calvaria.

Co do ustawek to nie ma co się poddawać. Trzeba walczyć i pokazać , że quady też mają prawa a nie tylko zakazy.

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » ndz 16 wrz, 2007

oczywiście Meselku, tylko spotkanie z policją to dodatkowe koszta, po co wspierać sektę moherową

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » ndz 16 wrz, 2007

Tylko jak zaczniemy się kryć to nie bedziemy mieć mozliwości walki z niesprawiedliwością.

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » ndz 16 wrz, 2007

uff całe szczescie ze mnie nie było by miał przechlapane :lol:
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » ndz 16 wrz, 2007

no dobrze, a teraz na powaznie - czy nie mialoby sensu wystapic do panci burmistrz czy innego (ale waznego) gajowego oficjalnie, ze grupa taka i taka pod dowodztwem np. firmy XY chce jechac by popularyzowac i zwiedzac i przyczyniac sie do czegos tam etc., etc., etc. Jezeli Pani Burmistrz jest pozytywnie nastawiona, to moze zwykly kawalek papieru rozwiazalby kilka problemow i zaoszczedzil pare stowek. Jednak UWAGA - tu grupa nie wystepuje juz anonimowo i nalezy wziac pod uwage, ze mozliwe jest pociagniecie "za konsekwencje" organizatora (tej firmy XY) jezeli ktos narobi siary. Ma ktos w tym temacie i tej gminie doswiadczenia? Wiem, ze w kilku znanych mi przypadkach to zadzialalo. Jest to po prostu czesto tak, ze osoba odpowiedzialna za teren lubi wiedziec, co sie tam dzieje a na oficjalne wystapienie musi dac odpowiedz - jezeli jest ona negatywna - musi to jakos sensownie uzasadnic. Co WY na to?

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » ndz 16 wrz, 2007

Zbychu, teoretycznie masz rację ale praktycznie dookoła nas są same rezerwaty przyrody, nawet ten zasrany piach wiślany nazywa się Rezerwat Łachy, więc pani burmistrz wyśle nas w kosmos, a policja złapała gości jadących wałem, bo akurat szła fala powodziowa i wszystko było zalane oprócz wału, to co mieli latać? Policja była wyjątkowo dobrze nastawiona.

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » ndz 16 wrz, 2007

Witam tak się składa że byliśmy u burmistrzowej GK jako QuadTeam na rozmowie na temat jazdy na quadach w tym rejonie, była policja, straż miejska, nadleśnictwo, jakieś inne Panie od wałów, itp.

Po ok 2 godzinnym spotkaniu i wymianie zdań na ten temat sprawa staneła na niczym,
podobno mamy dostać mapki od nadleśnictwa w których rejonach GK moglibyśmy pojeździć ale to było ok 1 roku do tyłu i nic do tej pory niedostaliśmy.
A cały teren to jest natura 2000 i nie mamy prawa tam jeździć.
W lasach też nie możemy śmigać wszystkie drogi w lasach są tylko dla ew. dojazdu Straży Pożarnej w razie pożaru i nie mamy prawa wogóle tam się poruszać.

Generalnie jest jedna wielka d***..........
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » pn 17 wrz, 2007

Slyszac takie wypowiedzi od takich optymistow (oraz znawcow lokalnych realiow) jak Marco i Brylant skladam bron! Pozastaje nam (chyba niestety) to co bylo, czyli siara i kwas. ale czy my mamy odpuscic?... A tak swoja droga Brylant "panie od walow" :D :shock: :D :shock: - MOCNE!!! One juz mi sie podobaja!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”