obława policji na quadowców Góra Kalwaria
obława policji na quadowców Góra Kalwaria
Policja wyposażona w Forda Mavericka założyła dzisiaj pułapkę koło mostu w GK, było to jedyne wąskie gardło, którym trzeba przejechać, dobrze, że wszyscy mieli OC.
Mieszkańcy się skarżą i pani burmistrz GK dostała szału, policjanci na odprawie, zamiast do walki ze zbirami wysyłani są na polowanie na quadowców. Mają polecenie powrotu z mandatami i raportami. Przyznali się, że mają 4 quady Suzuki 450 na wyposażeniu.
Znają miejsca i możliwe, że czytają forum, proponuję przenieść ustawki do konspiracji od zaraz.
Coraz mniej mi się ten kraj podoba, kiedy policja zajmuje się takimi rzeczami (na to idzie mój podatek). Przed wyborami nagle skoczy słupek walki z przestępczością, brawo Pisuary!!!
Mieszkańcy się skarżą i pani burmistrz GK dostała szału, policjanci na odprawie, zamiast do walki ze zbirami wysyłani są na polowanie na quadowców. Mają polecenie powrotu z mandatami i raportami. Przyznali się, że mają 4 quady Suzuki 450 na wyposażeniu.
Znają miejsca i możliwe, że czytają forum, proponuję przenieść ustawki do konspiracji od zaraz.
Coraz mniej mi się ten kraj podoba, kiedy policja zajmuje się takimi rzeczami (na to idzie mój podatek). Przed wyborami nagle skoczy słupek walki z przestępczością, brawo Pisuary!!!
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!
uff całe szczescie ze mnie nie było by miał przechlapane
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]
no dobrze, a teraz na powaznie - czy nie mialoby sensu wystapic do panci burmistrz czy innego (ale waznego) gajowego oficjalnie, ze grupa taka i taka pod dowodztwem np. firmy XY chce jechac by popularyzowac i zwiedzac i przyczyniac sie do czegos tam etc., etc., etc. Jezeli Pani Burmistrz jest pozytywnie nastawiona, to moze zwykly kawalek papieru rozwiazalby kilka problemow i zaoszczedzil pare stowek. Jednak UWAGA - tu grupa nie wystepuje juz anonimowo i nalezy wziac pod uwage, ze mozliwe jest pociagniecie "za konsekwencje" organizatora (tej firmy XY) jezeli ktos narobi siary. Ma ktos w tym temacie i tej gminie doswiadczenia? Wiem, ze w kilku znanych mi przypadkach to zadzialalo. Jest to po prostu czesto tak, ze osoba odpowiedzialna za teren lubi wiedziec, co sie tam dzieje a na oficjalne wystapienie musi dac odpowiedz - jezeli jest ona negatywna - musi to jakos sensownie uzasadnic. Co WY na to?
Zbychu, teoretycznie masz rację ale praktycznie dookoła nas są same rezerwaty przyrody, nawet ten zasrany piach wiślany nazywa się Rezerwat Łachy, więc pani burmistrz wyśle nas w kosmos, a policja złapała gości jadących wałem, bo akurat szła fala powodziowa i wszystko było zalane oprócz wału, to co mieli latać? Policja była wyjątkowo dobrze nastawiona.
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!
Witam tak się składa że byliśmy u burmistrzowej GK jako QuadTeam na rozmowie na temat jazdy na quadach w tym rejonie, była policja, straż miejska, nadleśnictwo, jakieś inne Panie od wałów, itp.
Po ok 2 godzinnym spotkaniu i wymianie zdań na ten temat sprawa staneła na niczym,
podobno mamy dostać mapki od nadleśnictwa w których rejonach GK moglibyśmy pojeździć ale to było ok 1 roku do tyłu i nic do tej pory niedostaliśmy.
A cały teren to jest natura 2000 i nie mamy prawa tam jeździć.
W lasach też nie możemy śmigać wszystkie drogi w lasach są tylko dla ew. dojazdu Straży Pożarnej w razie pożaru i nie mamy prawa wogóle tam się poruszać.
Generalnie jest jedna wielka d***..........
Po ok 2 godzinnym spotkaniu i wymianie zdań na ten temat sprawa staneła na niczym,
podobno mamy dostać mapki od nadleśnictwa w których rejonach GK moglibyśmy pojeździć ale to było ok 1 roku do tyłu i nic do tej pory niedostaliśmy.
A cały teren to jest natura 2000 i nie mamy prawa tam jeździć.
W lasach też nie możemy śmigać wszystkie drogi w lasach są tylko dla ew. dojazdu Straży Pożarnej w razie pożaru i nie mamy prawa wogóle tam się poruszać.
Generalnie jest jedna wielka d***..........
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl
http://www.quadteam.pl