Niesprawny Quad Access 300

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
otwina
Quad:: Luck Star Access 300
Imię: Kamil

Niesprawny Quad Access 300

Post autor: otwina » wt 19 mar, 2013

Witam mam problem z quadem chodzi oto ,ze na innych forum radzili mi czyszczenie gaznika, filtra,baku wszystkiego zrobilem to i dalej jest ten problem chodzi mi o to ze jak odpale quada na ssaniu chodzi ale jak dodam gazu przejade kawaleczek i on lapie mula i nie rusza dalej ... wogule nie wchodzi na obroty a jak wylacze ssanie to po dodaniu gazu czy na malych obrotach czy na duzych odrazu zdycha .?

Prosze O Rade

otwina

Re: Niesprawny Quad Access 300

Post autor: otwina » wt 19 mar, 2013

Halo jakas pomoc zaoferujecie ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » śr 20 mar, 2013

Sprawdź, czy lewego powietrza nie łapie. Ustawiłeś mieszankę prawidłowo?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

otwina

Post autor: otwina » śr 20 mar, 2013

Tak kurde juz na innych forach pisali zebym kurde to sprawdzil wszystko jest ok gaznik tez czyscilem z 5 razy bo kazali wszystkie drogi ktoredy paliwo dolatuje i jest to samo coagle ma mula

daniels901
Quad:: Bombardier 125
Imię: Daniel

Post autor: daniels901 » śr 20 mar, 2013

Morze zawory.
Silny Byk Quad 125
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...

Post autor: Marines » śr 20 mar, 2013

Nie kurduj tyle tylko zrób porządnie. Od razu po objawach widać, że jakiś problem z mieszanką, skoro na ssaniu ciągnie do czasu (więc spełnia swoją rolę), a po wyłaczeniu jest problem. Jak ustawiłeś gaźnik? Oprócz kurde i kurde nie odpowiedziałeś na moje pytanie więc ciężko pomóc.

Daniel, człowieku, morze to zbiornik wodny, taki duży. MOŻE jako przypuszczenie czegoś pisze się przez Ż. Jeśli nadal nie będziesz stosował się do zasad poprawnej polszczyzny to będzie bardzo niemiło.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

jimmy_ezg
Quad:: LS 300UD

Post autor: jimmy_ezg » śr 20 mar, 2013

Pod prawą pokrywą tuż pod bakiem masz takie odpowietrzenie (zobacz fotkę). Zdemontuj to i zobacz w jakim jest stanie. W środku jest tam taki filtr gąbkowy, który łapie dużo kurzu a później jak ten kurz złapie wilgoć albo wodę to się tam robi beton i późnij jest właśnie taki efekt jak opisujesz - kicha, prycha i gaśnie przy próbie wprowadzenia na wyższe obroty.

Trzeba dobrze wymoczyć ten filterek w wodzie, później pod kranem dobrze wypłukać cały piasek z niego, następnie dobrze wysuszyć i cieszyć się jazdą. Wysuszenie jest o tyle ważne, że jeśli założysz go mokrego to będzie łapał kurz w zastraszającym tempie. Ja u siebie poszedłem o krok dalej i wydłużyłem dolot do tego filterka i mam spokój z gaśnięciem maszyny po wpadnięciu z prędkością w kałużę.

Obrazek

jimmy_ezg
Quad:: LS 300UD

Post autor: jimmy_ezg » sob 30 mar, 2013

Otwina, udało ci się ogarnąć temat?

otwina

Post autor: otwina » sob 30 mar, 2013

Oj Narazie Nie Wiem :D

jędrek
Imię: Andrzej

Post autor: jędrek » pt 05 kwie, 2013

Koledzy jestem też posiadaczem Lucky Stara i czy jest ktoś z okolic tomaszowa mazowieckiego który poleciłby mi mechanika?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”