witam wszystkich kolegów . Mam pytanie dotyczące amortyzatorów w miśku .
Naciskając na przednie amory powracają calkiem wolno a te z tylu porównywalnie do szybkości wcisniecia nie wiem która praca jest prawidłowa dodam ze z tylu mam n 3 regulacje ustawioną a z przodu przyznam sie ze nie zwrócilem uwagi czy trzeba którąs pare wymienic zregenerowac bądz wyregulowac ?? I jeszcze chciałbym zapytac czy wszyscy mają w swoich g700 taki słaby tylny hebel w porównaniu do przedniego dodam ze kół zblokowac nie idzie za to przednie jak najbardziej . Pozdrawiam wszystkich uzytkowników skorych do pomocy w tym temacie
Przepraszam za pomyłke działów
G700 Amortyzatory jaka jest właściwa praca????
Re: G700 Amortyzatory jaka jest właściwa praca????
Z zawieszeniem nie pomogę, ale co do tylnego hamulca to coś jest nie tak. G7 słynie z dobrych hamulców. Koła tylne powinien blokować bez problemów. Skontroluj zacisk ? Płyn w zbiorniczku jest ? Może hamulec zapowietrzony ?
Ozo Drapers Squad
smieszna sprawa znalazlem co jest ;/ z tym heblem koles ktory wczesniej mial tego g700 montowal hand bary i mu pancerz zachaczyl o mocowanie co spowodowalo napiecie linki od tylnego hebla i tak jezdzil na zacisnietym hamulcu czesciowo klocki starly siew do zera :/
- BuBu
- Quad:: G700 XXc
- Imię: Marcin
Zawieszenie w Grizzly takie jest. Z przodu za miękko, tył jak wóz konny. Z przodu warto wstawić twardsze sprężyny, z tyłu regulację popuścić na minimum. Cudów w ten sposób nie zdziałamy, ale zawsze to coś. Jak chce się lepszego efektu, trzeba wydać kilka kPLN.
Na forum jest mój i Lejka temat o modyfikacjach zawieszenia, poczytaj.
Na forum jest mój i Lejka temat o modyfikacjach zawieszenia, poczytaj.