Great Escape Rally 2013

Archiwum imprez sportowych takich jak: CC, QC, Enduro, maratony...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LEJEK
Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
Imię: Tomek

Re: Great Escape Rally 2013

Post autor: LEJEK » czw 07 mar, 2013

Choróbsko mnie zmogło straszliwe i trzy dni mi z życia zabrało. Właśnie się ocknąłem i czytam te wasze potyczki na temat GER. Nie będę przytaczał wszystkich i wszystkiego, mam podobne zdanie jak Mayer, i też popieram Bubu. Wiem, że Zuber chce jak najlepiej...... :-)
Mimo to jestem dobrej myśli i na pewno tą kiełbasę upieczemy Zyberku....!!!!
Tak w ogóle to teraz nie nazywa się GER tylko GEŻ.....!!!!!!!!!!
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......

mayerx
Quad:: Niekończąca się opowieść

Post autor: mayerx » czw 07 mar, 2013

LEJEK dla nas to chyba zostanie GER :P
Wg mnie orgi w tym roku dołożą do interesu bo raczej cudów nie ma się co spodziewać. Żeby tylko nie daj ...plu plu , odwołali rajd z "przyczyn technicznych"
A na następny sezon będą mieli szanse wysłać wszystko do informacji wcześniej i nie owiewać tego wszystkiego tajemniczością, to i chętnych pewnie będzie więcej.

Awatar użytkownika
LEJEK

Ano, ano..... pożyjemy zobaczymy...... jak chętnych nie przybędzie to może tak być.....Mayer - ja już jestem na liście startowej do GEŻ...... zrezygnowałem z Red Rally dla GEŻ.... a Ty Mayer - wybierasz się ?? Może tam uda się nam w końcu spyknąć..... Na tą chwilę nie obiecam, że przyjdę na Red - choćby jako kibic, bo mój stan zdrowia bardzo kiepski.....
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......

mayerx
Quad:: Niekończąca się opowieść

Post autor: mayerx » czw 07 mar, 2013

LEJEK nieoczekiwane koszty jakie mnie niestety teraz napotkały nie pozwolą mi na udział w GEŻ , na Lady jadę bo ... tak na prawdę jadę na imprezę 3 dniową ;) a jazda quadem to dodatek :)
LEJEK pisze:Na tą chwilę nie obiecam, że przyjdę na Red - choćby jako kibic, bo mój stan zdrowia bardzo kiepski.....
rozumiem to dobrze - prawię 1,5 miesiąca tak miałem, wiec jak masz taką możliwość to lepiej się wykurować i siedzieć w domu.
A spotkamy się na pewno na MT wiec będzie tam parę dni do pogadania :)

Awatar użytkownika
LEJEK

No szkoda...... ale postaram się wpaść na Red-a...choćny po to żeby was poznać. A na MT to chętnie posiedzę przy Tobie i przy Bubu i posłucham o tych dyfrach....... (mogę wam polewać) :-)
))))))))))))))

Awatar użytkownika
zuber
Quad:: King Quad 750
Imię: Łukasz

Post autor: zuber » czw 07 mar, 2013

Mayerx, skoro jednak jest choćby kilka quadów, to jednak nie wszyscy mają kalendarze zapełnione.
Mi pozostaje liczyć na tych, którym jednak uda się wcisnąć jeszcze jeden malutki rajdzik :)
Co do wyboru pomiędzy Red, a GER... Nie ma wogóle co porównywać tych imprez. Red to jednodniowa zabawa, jazda kilka godzin na nawigacji, a potem już tylko popijawa. GER pomimo tej całej obsówy czasowej i zeszłorocznej Albertowej partaniny jest dużą imprezą, na pięknym terenie. Ot i co ;)
Nikt nie zmusza nikogo do przyjazdu, Ja tylko zachęcam, bo chciałbym żeby wasze dobre zdanie po udanej imprezie na nowo otworzyło GER dla wszystkich Terenowców :)
Miło będzie widzieć choć garstkę z Was.
Bo nie sztuką jest nigdy nie upaść - lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić.

Awatar użytkownika
LEJEK

Zuberku, kochanie..... chyba źle mnie odebrałeś.....!! Nigdy nie równał bym tych dwóch rajdów i moja rezygnacja z jednego nie ma nic wspólnego z charakterem jednej, czy drugiej imprezy. Jedna jest fajna i druga też..... Ja cały czas namawiałem kolegów na start w Red, ale oni znów namawiali mnie na GER i się im udało..... !!!!
A tak w ogóle to my się znamy Zuberku, z tym, że jak się poznaliśmy to ja jeszcze nic wspólnego z Quadami nie miałem. Może pamiętasz te pysznie panierowane upieczone kurze udka z grila przy naszym obozie..... to ja je robiłem i serwowałem.... pamiętasz ??

-olo-
Quad:: Honda Rubicon

Post autor: -olo- » czw 07 mar, 2013

Panowie trzymam kciuki za GER...bo sentyment do miejsca i ludzi pozostał. Potwierdzam,że troszkę za późno z terminem i sporo niewiadomych. Zuber przekaz organizatorowi , że jesli będzie tak jak ty opisujesz i to wyjdzie to będzie miał stałe grono bywalców. Jeśli Org uczy sie od Moliego to znaczy, że idzie w dobrą stronę...Jeśli do tego będą pozytywne opinie to next roku w styczniu zabraknie miejsc.
Opinie wyrażają wszyscy ale opinia BuBu się nie liczy...:) bo jak to ktoś napisał cyt. "on z tym rajdem ma jakiś fetysz"...hehehe

Awatar użytkownika
LEJEK

Tego gościa co o "tatusiu" tak źle pisze - też poznałem na GER :-) .....
i jak tu nie lubić GER....!!!!!!!!

Olo, a jak będzie z moim zdaniem..... ??

Olo - nie gadaj tyle, tylko wpisowe proszę wpłacić natychmiast i czekamy z piwkiem grzanym..... Tym razem to ja organizuję myjkę.... dla ciebie 123 litry wody gratis....... :-)

Awatar użytkownika
zuber
Quad:: King Quad 750
Imię: Łukasz

Post autor: zuber » pt 08 mar, 2013

Chłopaki, w tym roku ORG, oprócz braku przychylności, zarówno władz Żagania, jak i paru innych czynników, nie mógł wcześniej nic ogłaszać :(
Obiecał, że jeśli wasze opinie (tych którzy przyjadą), będą pozytywne i rajd Wam się spodoba, to za rok wszystko bedzie zorganizowane z należytym wyprzedzeniem.
Faktycznie Moli pomaga i jak to określił ORG, jest dla niego w tym temacie Dalai Lamą ;) i będzie dążył w organizacji do doskonałości z jaką przygotowywany jest MT.

Dowiedziałem się dzisiaj paru ciekawostek.
Mianowicie będzie 6 os-ów, pierwsze dwa w nocy z piątku na sobotę (38 i 40 km), start do kolejnego bez czekania na spóźnialskich. W sobotę trzy kolejne, o łącznej długości 195 km, tu pojawi się bardzo mały fragment jednego z nocnych odcinków specjalnych (nie bójcie się, to nie pętla, ani powtórka nocy, po prostu wspólny kawałek trasy :)).
Na zakończenie w niedzielę odcinek o długości około 35 km.

Trasa bardzo zróznicowana, każdy znajdzie coś dla siebie. Będą szybkie i długie proste (widziałem mapę), będą piaski i woda, a brak Ruskiej Drogi zrekompensują Wam długie błotniste odcinki, przebiegające wśród drzewnych alei. Piękne widoki :).

Tym razem nie Finder zajmie się pomiarem czasu i pozycjami zawodników.
Będzie tym zajmowała się nie wszystkim znana firma TropicielGPS (podobno bardzo dobry i dokładny system).

Sceptycy będą żałować, że ich zabraknie ;)
Bo nie sztuką jest nigdy nie upaść - lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy sportowe”