Great Escape Rally 2013

Archiwum imprez sportowych takich jak: CC, QC, Enduro, maratony...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LEJEK
Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
Imię: Tomek

Re: Great Escape Rally 2013

Post autor: LEJEK » pn 04 mar, 2013

No i stało się. Męsko-damska decyzja została podjęta ))))) - jedziemy na GER....
Ja i Bubek... :-)
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......

Awatar użytkownika
BuBu
Quad:: G700 XXc
Imię: Marcin

Post autor: BuBu » pn 04 mar, 2013

Lejek, nie rób mi obciachu na forum :-) Moja żona to ma moc, jedno kiwnięcie palcem i otworzyła wolną drogę mi i Lejkowi, hi hi.

Jedziemy na GER! :jupi:

Awatar użytkownika
LEJEK

Nic nie wspominałem o czyjejkolwiek żonie.... :-) tylko ty wiedziałeś o czym mówię i mogłeś to przemilczeć.... :-) )))))))))) :wyśmiewacz: Moc to ona ma, i do tego czarodziejką jest, bo tyle magii wyczarowała, że my cali w skowronkach... !!! :czarodziej:

No pewnie, że jedziemy na sesję treningową. ;-)
Muszę potrenować jak się wygrywa :-) - tego jeszcze nie trenowałem.... :plotki:

Hurra !!!! Jedziemy !!!!!! :zacieszcz:

Marcin, ale bez pewnych oświadczeń i zobowiązań się nie obeszło ??? :czytaj: :diabełek:
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......

Awatar użytkownika
LEJEK

Pakt z diabłem musiałeś pewnie podpisać ??

diabłem - czytaj- żoną

:-)

Awatar użytkownika
BuBu

Post autor: BuBu » pn 04 mar, 2013

Jedziemy się pouczyć trochę i zobaczymy czy nam te nasz łunochody się nie rozkraczą. A na MT ogień ;-)

Ognisko znaczy na trasie OS-u.... hi hi

Awatar użytkownika
zuber
Quad:: King Quad 750
Imię: Łukasz

Post autor: zuber » śr 06 mar, 2013

Rozmawiałem z organizatorami tegorocznej edycji GER.
Muszę przyznać, że moje sceptyczne podejście po edycji 2012 zostało rozwiane.
Co prawda chłopaki podejścia marketingowego muszą sie jeszcze uczyć, ale cała reszta - czyli trasa, bo to najważniejsze będzie godna pierwszych bardzo udanych edycji tej imprezy.
Organizatorzy troszkę późno zaczynają "przekaz medialny :lol: ", ale powód był jak zwykle z pozwoleniami...
Łącznie będzie 300 km (prolog + 3 etapy, w tym jeden nocny) , trasa jest bardzo różnorodna, ale co najważniejsze nie będzie jeżdżenia w koło zagajnika, jak to miało miejsce w przypadku 2012 roku.
Różnica do poprzednich, tych udanych edycji jest również w ilości wody.
Trasa dla quadów 4x4 nie będzie przebiegała przez dobrze Wam znane rzeczki, zabraknie też Ruskiej Drogi (co uważam za strzał w 10, zawsze tylko wielkie korki się tworzyły). Nowością będzie większa ilość błota, oczywiście woda też zawita, ale w ilości spokojnie przejezdnej (po przejechaniu terenówką w najgłębszym miejscu woda ledwo przykrywała koła).
Nie oznacza to, że będzie łatwo, nic z tych rzeczy, błota są zdradliwe i trzeba umieć znaleźć trasę, bo ratunkiem będzie tylko wyciągarka (obowiązkowa w tej klasie).
Klasa osiek jest przejezdna wszędzie na kołach, bez konieczności montażu wyciągarki.
Z informacji mniej istotnych:
-prolog rozpoczęty show startem bedzie nie w mieście, a u wylotu tunelu Harry
-baza rajdu w starym miejscu, na Stalagu (ul. Lotników Allianckich)
-starty do odcinków z rampy w lesie za Stalagiem
-katering zapewni znana z wcześniejszych edycji firma Janków
Cóż więcej, jak zapewnił organizator, choć młody stażem w organizacji rajdów, zaprasza wszystkich bo będzie wielkie ściganie.
Ja również zapraszam, jeśli już dla niektórych za późno na przygotowanie sprzętu, to chociaż na integrację ;)

Byłbym zapomniał, jest jeszcze jedna ważna rzecz. Dla wszystkich przestraszonych regulaminem i zawartymi w nim karami, nie ma co się bać.
Kar nie będzie, ustalone zostaną karne jednostki czasowe.
Regulamin w całości został "zapożyczony" z innego rajdu, nikt nie chce Was odstraszać, po prostu było mało czasu na jego napisanie, a z pomocą przyszedł niezbyt fajny gotowiec. ORG nie nastawia się na świński zarobek kosztem uczestników, to takie małe potknięcie :oops: .

Pozdrawiam i zapraszam na GER 2013, mam nadzieję, że kolejne edycje ponownie zagoszczą na stałe w waszych quadowych kalendarzach imprez.
Bo nie sztuką jest nigdy nie upaść - lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić.

Awatar użytkownika
BuBu

Post autor: BuBu » śr 06 mar, 2013

:oklaski:

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » śr 06 mar, 2013

Zuberku - napisz jeszcze, że zwracasz kasę każdemu - komu się nie spodoba i nawet ja się tam zjawię :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
zuber
Quad:: King Quad 750
Imię: Łukasz

Post autor: zuber » śr 06 mar, 2013

Daniel, Ty przestań jęczeć, tylko składaj złomka, pakuj czyste gacie i dawaj do Żagania :)
Musisz pokazać jak się jeździ na Madagaskarze ;)
Bo nie sztuką jest nigdy nie upaść - lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » śr 06 mar, 2013

nie będę się wtrącał Bubu w paradę ;) ;) ;)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy sportowe”