Pogaduchy o CF Off-Top
-
- Quad:: X8 było X7
- Imię: Grzesiek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Panowie powoli pojawia się x8 facelift servo ,ciekawe jakie poprawki???
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Ja jestem ciekaw czy da się wsadzić nowe lampy do starego modelu
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
http://www.quad.cz/2016/x8-facelift.html
O nowym wspomaganiu nigdzie nie przeczytałem a przydałoby sie bo obecne nie zasługuje na tą nazwę, raczej przeszkadzacz, chyba że ktoś używa X8 do prac rolnych.
-Z pewnych zmian to oczywiście przednie lampy z led do dziennej jazdy.
-Zabrano z grilla sporo plastiku więc ktos wreszcie zauważył ten problem, chociaz ja jeszcze zrobilbym dziury w tym garbie pod bagaznikiem i dał jakas kierownice na chłodnice oleju
-Zamiast tarczy na wale zastosowano tarcze na kołach, czy to cos pomoze to chyba zalezy bardziej od tego czy przekonstruowano felerna pompę hamulcową i układ hamulcowy bo tarcza na wale w Can-amie łapie tylne koła jak pitbull. Więc jak dla mnie nie tu ukryta jest skutecznosc układu
- Zmieniono siedzenie pasażera
Jest więc nadzieja na poprawę niektórych bolączek x8
Chociaz tak na prawde powinien dostać: przyzwoite wspomaganie, zmiane lokalizacji chłodnicy oleju, przekonstruowanie ukłądu hamulcowego i kalamitki w wałach.
O nowym wspomaganiu nigdzie nie przeczytałem a przydałoby sie bo obecne nie zasługuje na tą nazwę, raczej przeszkadzacz, chyba że ktoś używa X8 do prac rolnych.
-Z pewnych zmian to oczywiście przednie lampy z led do dziennej jazdy.
-Zabrano z grilla sporo plastiku więc ktos wreszcie zauważył ten problem, chociaz ja jeszcze zrobilbym dziury w tym garbie pod bagaznikiem i dał jakas kierownice na chłodnice oleju
-Zamiast tarczy na wale zastosowano tarcze na kołach, czy to cos pomoze to chyba zalezy bardziej od tego czy przekonstruowano felerna pompę hamulcową i układ hamulcowy bo tarcza na wale w Can-amie łapie tylne koła jak pitbull. Więc jak dla mnie nie tu ukryta jest skutecznosc układu
- Zmieniono siedzenie pasażera
Jest więc nadzieja na poprawę niektórych bolączek x8
Chociaz tak na prawde powinien dostać: przyzwoite wspomaganie, zmiane lokalizacji chłodnicy oleju, przekonstruowanie ukłądu hamulcowego i kalamitki w wałach.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dalej turystyk
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Jest takie same jak było.DKfan pisze: - Zmieniono siedzenie pasażera
Poprawiali już wcześniej, co nowa dostawa to zawsze było coś zmienioneDKfan pisze:Jest więc nadzieja na poprawę niektórych bolączek x8
Zgadzam się. Może nie musi być od razu takie jak w Can Amie ale powinno być lepsze o tego co montują.DKfan pisze:Chociaz tak na prawde powinien dostać: przyzwoite wspomaganie
Jak ktoś nie błoci to nie ma potrzeby.DKfan pisze:zmiane lokalizacji chłodnicy oleju
DKfan pisze:przekonstruowanie ukłądu hamulcowego
Prawda. W żółtku hamulce są rewelacyjne. Można powiedzieć, że quad staje dęba.
Moim zdaniem zamontowanie wydajniejszej pompy i większych/szerszych tarcz naprawiłoby ten problem a koszta byłby niewielkie.
Na krzyżakach też by się przydały a te są ale tylko jak sobie na takie wymienisz.DKfan pisze:kalamitki w wałach.
Wizualnie wygląda fajnie i nie ma co gadać zresztą 800 i tak wygląda bardzo dobrze.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
też mnie to zdziwiło ale faktycznie ta jest napisaneoolsztyniak pisze:Jest takie same jak było.DKfan pisze: - Zmieniono siedzenie pasażera
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
-
- Quad:: Cf moto x8
Witam wszystkich , czy ktoś może zna przyczynę tego problemu bo mam tak samo ?rstpiotrek pisze:co to koledzy może być że w X8 dławi mi prace silnika jak hamuje silnikiem i zaczynam dodawać gazu to wtedy jest takie przydławienie i zryw i potem juz normalnie do póki znowu nie puszcze a nastepnie nie dodam gazu. Czasami też na wolnych obrotach zgaśnie bez powodu i nie ma reguły czy zimny czy cieply silnik. W poprzedniej mojej gaznikowej cf500 miałem identycznie i po zmianie świecy jak ręką odja ale tutaj świece obie zmieniłem na takie jak podaje książka serwisowa czy tam instrukcja i nic dalej dławi, może przewody wsokiego napięcia? miał ktoś może podobnie ?
ps. chodzi tylko o dławienie po hamowaniu silnikiem , u mnie nie gaśnie na wolnych obrotach
- DKfan
Było już w tym temacie napisane jakie mogą być przyczyny. Rozumiem że wyeliminowales te przyczyny
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: Cf moto x8
Kurcze , przesledzilem 10 stron po pytaniu kolegi rstpiotrek i nie znalazlem odpowiedzi na jego pytanie ?
- DKfan
No to w skrócie radziliśmy mu sprawdzenie luzów zaworowych. Sprawdzenie czy na liczniku nie wyświetla się symbol wtrysku co oznacza problem z sondą lambda. Sprawdzenie czy filtr powietrza i dolot są ok.
Ciekawi mnie bardziej jak to ci gaśnie silnik podczas hamowania silnikiem. W czasie hamowania silnikiem nie jest podawane paliwo aż do osiągnięcia obrotów nieco powyżej jałowego biegu. Czyli gaśnie ci po zatrzymaniu?Pod koniec hamowania?
Prawidłowo działający komp odcina paliwo w momencie gdy przepustnica jest zamknięta. Każdy układ sterujacy wtryskiem ma czujnik na przepustnicy. Przejęcie sterowanie biegiem jałowym przy zamkniętej przepustnicy rozpoczyna się w okolicy 1500 obrotów (dla samochodów w quadzie być może wyżej), sygnał o obrotach pochodzi od czujnika indukcyjnego. Więc problem może pochodzi z nieprawidłowego działania czujnika.
Ciekawi mnie bardziej jak to ci gaśnie silnik podczas hamowania silnikiem. W czasie hamowania silnikiem nie jest podawane paliwo aż do osiągnięcia obrotów nieco powyżej jałowego biegu. Czyli gaśnie ci po zatrzymaniu?Pod koniec hamowania?
Prawidłowo działający komp odcina paliwo w momencie gdy przepustnica jest zamknięta. Każdy układ sterujacy wtryskiem ma czujnik na przepustnicy. Przejęcie sterowanie biegiem jałowym przy zamkniętej przepustnicy rozpoczyna się w okolicy 1500 obrotów (dla samochodów w quadzie być może wyżej), sygnał o obrotach pochodzi od czujnika indukcyjnego. Więc problem może pochodzi z nieprawidłowego działania czujnika.
M&M sQuad
M&M sQuad