Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Koleszko ! Przerobiłem to na własnej skórze. Sprzedaj odrazu BF i kup coś innego. Zmieniałem w swoim BF 650 pasek bardzo regularnie co 250-300 km.BELT śnił mi się w nocy. Nie pomogły żadne regulacje i service. Zapytaj Itala dlaczego się pozbył wspaniałego BF?,a był to najbardziej wypasiony GAD jakiego widziałem.
[color=#000080][b]Quad Cartel Team/ATV Team Sulechów[/b][/color]
ja osobiscie mam kawasaki praira 360 4x4 i "belt" nie sni mi sie po nocach zalozylem oryginalny pasek kawasaki i smigam caly czas bez zadnych problemow kolega mial brutala i z tad te wiadomosci w postach po wyzej , narazie nie nazekam jezdze z kolegami ktorzy maja yamahy grizzly 700 ki i powiem szczerze ze sobie lepiej radze niz oni mala bestia a duzo moze :D:D:)
Mam problem zaświeciła mi sie kontrolka belt i ściągnąłem obudowe, przełączyłem na on i nic i do tego nie działa mi teraz przedni napęd czy jak zrobie restet będzie działał?? prosze o jakąś rade !!