oslony spodu cf 500 a jazda w terenie
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: oslony spodu cf 500 a jazda w terenie
Ale się nie połamią jak plastiki
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
czekam na zdjęcia, zobaczymy co to będzie, ale jest dokładnie tak jak pisze DKfan
cena też ok dla mnie.
cena też ok dla mnie.
wracając do tematu osłon do cf 500.
Dlaczego do takiego grizzly dostaniemy za 870 zł !!
http://allegro.pl/oslony-spodu-yamaha-g ... 79210.html
a takie do cf 500 aż 1299?
to jest paranoja, jeszcze chociaż aby można było kupić bez osłon stopni ale tylko całość.
Czy ktoś ma pomysł jak zamocować tylną osłonę wahacza? Z przodu mamy miejsce na dwie śrubki ale tyłu nie ma co trzymać i nie wiem jak to wykminić.
Okazuje się (u mnie jak wiadomo nie ma nic), że większy problem jest z samym cięciem i gięciem. Prawie nikt nie chce się za to tykać
Na chwilkę obecną mam tyle, ale stwierdziłem, że będę robił cały spód jednak.
Starałem się to idealnie pomierzyć, trochę ciężko z kątami policzyć, bo jeśli gdzieś się pomyliłem to mi ten mój projekt wyjdzie o wiele drożej niż gdybym kupił nowe. Jednak siedzę nad tym trochę w wolnej chwili i staram się dokładnie to robić.
Większość firm do cięcia nie popatrzy bez precyzyjnego rysunku (preferowane pliki dwg lub dfx)
Na obecną chwilę wygląda to tak (robię plik w dwg i w skali 1:1) Na dole screen jak to będzie miało wyglądać (poglądowy):
http://zapisz.net/images/887_oslony.jpg
Dlaczego do takiego grizzly dostaniemy za 870 zł !!
http://allegro.pl/oslony-spodu-yamaha-g ... 79210.html
a takie do cf 500 aż 1299?
to jest paranoja, jeszcze chociaż aby można było kupić bez osłon stopni ale tylko całość.
Czy ktoś ma pomysł jak zamocować tylną osłonę wahacza? Z przodu mamy miejsce na dwie śrubki ale tyłu nie ma co trzymać i nie wiem jak to wykminić.
Okazuje się (u mnie jak wiadomo nie ma nic), że większy problem jest z samym cięciem i gięciem. Prawie nikt nie chce się za to tykać
Na chwilkę obecną mam tyle, ale stwierdziłem, że będę robił cały spód jednak.
Starałem się to idealnie pomierzyć, trochę ciężko z kątami policzyć, bo jeśli gdzieś się pomyliłem to mi ten mój projekt wyjdzie o wiele drożej niż gdybym kupił nowe. Jednak siedzę nad tym trochę w wolnej chwili i staram się dokładnie to robić.
Większość firm do cięcia nie popatrzy bez precyzyjnego rysunku (preferowane pliki dwg lub dfx)
Na obecną chwilę wygląda to tak (robię plik w dwg i w skali 1:1) Na dole screen jak to będzie miało wyglądać (poglądowy):
http://zapisz.net/images/887_oslony.jpg
"ameliniowe" też jakoś specjalnie nie wytrzymują długo. Słabym punktem są gięcia, bo w tych miejscach pojawią się od pracy, wibracji w końcu pęknięcia u mnie tak było i po kawałeczku gubisz elementy. Teraz sam zamówiłem blachę i ciąłem na wzór tego co miałem. Dałem tylko wzmocnienia w miejscach giętych i bangla jak trzeba. Kolega kupił z alledrogo dedykowany i musiał przy tym dłubać bo otwory montażowe nie są dobrze zgrane. Po pół roku ten sam motyw co u mnie, blachy koło wahaczy zaczynają pękać zdążył je wzmocnić ale to chwilowe. Mam więcej blachy i jak będzie trzeba to po prostu przycinka w 10min i montaż
btw - gdzieś widziałem gotowy projekt dobrze pomierzony, jak znajdę wrzucę. Niech służy ludziom
btw - gdzieś widziałem gotowy projekt dobrze pomierzony, jak znajdę wrzucę. Niech służy ludziom
to jeśli miałbyś to zapodaj. ja muszę poprawić wymiary wahaczy bo źle odmierzyłem o 0,5 mm. Dziś zauważyłem. Po pracy poprawię. Również jak skończę mogę wrzucić, ale jak masz to zapodaj
ps. zależy po czym się jeździ i jaka blacha. Aluminium mam sporo rodzai. Nawet sam nie wiedziałem, że az tyle tego jest.
ps. zależy po czym się jeździ i jaka blacha. Aluminium mam sporo rodzai. Nawet sam nie wiedziałem, że az tyle tego jest.