Nowa Yamaha Grizzly 550

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly 550/660/700
Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » czw 26 cze, 2008

Przypominam, że to temat o 550. A nie o rolkach quadowych :)
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 02 lip, 2008

Kilka dni temu napisaliśmy na stronie głównej Quadzik.pl:
„Hmmm... Jakby to powiedzieć… Ten quad w ogóle nie chce jechać… ?!?!? Jak to niektórzy mówili odpustowy quad ?!?!?…”
No tak. Faktem jest to, że nowa Yamaha Grizzly 550 nie chce jechać… przez pierwsze 0,5 sekundy – a potem czapki z głów!!! O czym mogliśmy się przekonać uczestnicząc, na zaproszenie Yamaha Motor Polska, w polskiej premierowej prezentacji nowej 550 4x4 na torze off-road’owym Kolibki Adventure Park w Gdyni...

A tu więcej szczegółów -> Nowa Yamaha Grizzly 550 – czyli jak to z tym quadem jest…
Póki co quadowa emeryturka :)

MaciekP

Post autor: MaciekP » śr 02 lip, 2008

a z niepotwierdzonych jeszcze informacji, Jacek B, mimo, że kontuzjowany, wysunął się na czoło rywalizacji rajdu Drezno-Wrocław....jadąc G550!

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » śr 02 lip, 2008

Nareszcie coś szybszego od G700 :lol:
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » śr 02 lip, 2008

nie rozumiem? :P
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » czw 03 lip, 2008

No tak. Faktem jest to, że nowa Yamaha Grizzly 550 nie chce jechać… przez pierwsze 0,5 sekundy – a potem czapki z głów!!!

Jeśli tak mówią to musi być lepsza niż G700 bo to to wolne
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » czw 03 lip, 2008

BadAmstaff to ze nie jest demonem szybkosci kazdy wie tak samo can-am do bicia rekordów sie nienadaje to sa pojazdy off-rodowe nie do tego stworzone i grizzly w terenie daje rade
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
rogal

Post autor: rogal » czw 03 lip, 2008

Ja dodam może cos bardzo niepopularnego. Quadem jechałem i stąd moge sie podzielić może moim prywatnym zdaniem. Quad jest dla 90% klientów którzy jeżeli kupili by 700 , używali by tylko maks 30% jej mocy. Warunek sensu budowania 550 jest jej niższa cena. Dlatego , uważam , że pojazd bez podania ceny nie powinien być w ogóle prezentowany , bo szkoda o nim wogóle sie rozpisywać. Do dyskusji proponuje wrócić jak bedzie znana cena. Panie i Panowi z Yamahy, nie wyskakujcie z jakimiś cenami z kapelusza, bo kurs Dolara jest już 2.11!!!! Oficjalna sprzedaż podobnej idei czyli King Quada 450 jest niemal zerowa, więc wszystko jest możliwe. ( zawalona cena , bo pojazd też niezły) Od sukcesu rynkowego, po totalną klapę mimo , że pojazd jest naprawdę OK. A żeby nie było, że jestem tak mało konkretny jak Yamaha Polska, to proponuje współpisacze zróbmy koncert życzeń tu na forum. Jak sądzicie, jaka cena tego quada powinna być maksymalnie, aby był sens go kupić? :myśl: Ja oceniam to na Grizzli 700 minus 15% czyli coś koło 28900pln brutto. Co wy na to? Pozdrawiam. R
Ps. Jakbym miał pożyczać komukolwiek quada, to kupno 700 było by tylko zabójstwem quada i porzyczającego dokonanym z premedytacją przez własciciela pojazdu hihihih :haha: Za to na 550 szansa przeżycia wzrasta o jakieś 20%

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » śr 20 sie, 2008

rogal.. ale się wypowiedziałeś...

czyli ten nowy grizly jest fajny czy do du____y ?
tak myślę żeby sie teraz na taki przesiąść, albo wogóle pozbyć się quada, troche zaczyna być nudny

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » śr 20 sie, 2008

rogal, każdy sprzęt jest warty tyle ile ktoś jest skłonny za niego zapłacić a tak wogóle to zapraszam do POWITALNI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly 550/660/700”