No to zaczynamy...

Zanim zaczniesz przygodę z Quadzikiem, przywitaj się i napisz kilka słów o sobie...
ODPOWIEDZ
Seba
Kontakt:

Post autor: Seba » pt 28 mar, 2008

Witam

Mam na imię Sebastian, mam 15 lat i jestem z Ogrodzienca (Sląskie). Tym sportem czyli quadami zaczołem sie interesowac rok temu jak mój wujek kupił sobie quada i dał mi sie przewieść. Od tamtej pory prosiłem tatę żeby mi kupił quada. Pod koniec wakacji tamtego roku spełniło sie moje marzenie. Niestety wtedy nie byłem bardzo rozeznany w quadach i kupiłem chińskiego kingway 200. Do tej pory sie z nim męcze lecz w niedalekiej przyszłości planuje kupić Honde Rancher. Z tego powodu ze mam ośkę często jeżdże z wujkiem który mam Bombardiera 800 bo bardzo lubie taplać sie w błocie. I to chyba tyle o mnie :D

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » sob 29 mar, 2008

Mam na imię Mikołaj (stąd Mickey), mam 16 lat.
Mieszkam pomiędzy Dąbrową Chełmińską, a Unisławiem (okolice Bydgoszczy).
Chodzę do gimnazjum (na szczęście już kończe).
Oprócz jeżdżenia na quadzie pływam na żaglówkach i kręce diabolo.
Moja przygoda z quadami zaczęła się ponad dwa lata temu,
gdy przejechałem się na Blasterku i Raptorku znajomych.
Później tak długo męczyłem Tatę, aż w kwietniu 2006 r. kupiliśmy Hondę TRX 400EX.
Po pewnym czasie stwierdziliśmy, że jazda w pojedynke to nie to,
szczególnie jak się coś posypie (dzięki za udzielenie pomocy Tacie Dziki).
Następnego quada (Honde TRX 450R) nabyliśmy drogą kupna w grudniu rok temu.
I to by było na tyle.
Załączniki
Tata topi drugiego quada.
Tata topi drugiego quada.
Na pierwszym quadzie.
Na pierwszym quadzie.
Gęba bez kamyflarzu.
Gęba bez kamyflarzu.
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
maciejpawel
Kontakt:

Post autor: maciejpawel » sob 29 mar, 2008

Mam na imię Maciej. Lat 38, żonaty z 16-letnim synkiem o imieniu Paweł[stąd Nick maciejpawel]. Obydwoje jesteśmy zakręceni na punkcie quadów. Konto można powiedzieć, że dzielimy bo korzystamy z niego wspólnie. Uwielbiamy rozkręcać i tworzyć coś z niczego. Największą radość sprawia nam naprawienie najprostszego elementu, jednak bez wymiany na nowe, a domowymi sposobami, jakieś improwizorki itd….

Z zawodu jestem projektantem, jednak zajmuję się sprzedawaniem klimatyzacji. Wraz z żoną prowadzimy sieć aptek, a młody uczy się w 3klasie gimnazjum. Całą rodziną pływamy na żaglach, synek uwielbia pływać[nurkowanie itd...], od 6lat gra w tenisa. Kiedyś byłem reprezentantem białegostoku w piłkę ręczną, aktualnie synek poszedł w moje ślady, jednak od roku przestał grać drużynowo[niestety], pozostała tylko przyjemnośc. Razem z żoną jeżdżę na nartach, a młody oczywiście snowboard.

Paweł posiada akwarium, które jest jego oczkiem w głowie.

Quadami zaraziłem się w 2005roku, gdy znajomi przyjechali z USA. Wtedy też postanowiłem znaleźć sobie ulubieńca. Moim pierwszym był suzuki Eiger, sprowadzony z Kanady dość stary rocznik, lecz ledwo dotarty. Następnie przyszła kolej na grizzly 600, doszedłem do wniosku, że pora na coś większego, lecz tańszego. Znalazłem kupiłem i okazał się wielkim gratem. Rozbudził on naszą pasję rozkręcania, ponieważ z zardzewiałego rzęcha udało się nam doprowadzić go do dobrego stanu. Jednak po kilku miesiącach, udało się nam z niego zrobić amfibie:[] Niestety po tym wszystko zaczęło się sypać i naszła pora na allegro. Długi czas gościł u mnie samotny Eiger. Miesiąc temu zaczął mu dotrzymywać towarzystwa g700.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Glen2

Witam

Post autor: Glen2 » sob 29 mar, 2008

Mam na imię Zbyszek, l.33 z okolic Krakowa. Za tydzień będę szczęśliwym- mam nadzieję -posiadaczem czarnego ALLROADA 500 long.
:pa buziak:
Pracuję jako przedstawiciel handlowy w :rotfl: Małych Książkach Telefonicznych.
W okolicach Krzeszowic jest wiele ciekawych regionów gdzie można się dobrze "pobawić"-
lasy, kamieniołomy, rzeczki, torfowiska- zapraszam! Cenię sobie na tym forum i podobnych, wypowiedzi tych którzy dzielą się swoją wiedzą, doświadzczeniem, pozwoliło mi to bardziej poszerzyć horyzonty w tym temacie.
Jak tylko będę posiadał zdjęcia z przepraw, chętnie się nimi podzielę.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jaruta
Kontakt:

Post autor: Jaruta » sob 29 mar, 2008

[center]Witam ! [/center]
Specjalnie czekałem na ten dział żeby zacząć zasypywać forum postami mojego autorstwa ;)

Więc krótko o sobie: jestem młody, lekko zwariowany ... o sorki pomyliłem fora

Tak na serio mam na imię Jarosław ale wszyscy mówią na mnie Jarek lub Jaruta. Obecnie mam 24 lata i dopiero zaczynam przygodę z Quadami (etap szukania) :) Pierwsze hobby jakie mam to ASG (air soft guns) dla tych którym nic nie mówi ta nazwa wstawiam moje zdjęcie, lubię również narty, wędkarstwo spławikowe, "człapanie" po górach.
Z wykształcenia jestem socjologiem ale nie pracuję w zawodzie.

Pozdrawiam i obiecuję następnym razem rozpisać się więcej :)

P.S. Podoba mi się SHIRE w zajawkach filmowych :)
Załączniki
gdzie oni sš ???
gdzie oni sš ???
asg3.jpg (8.38 KiB) Przejrzano 23838 razy
Spokojne przygotowania do jazdy :)
Spokojne przygotowania do jazdy :)
Ostatnio zmieniony śr 14 maja, 2008 przez Jaruta, łącznie zmieniany 1 raz.
| | | V V TEN NIŻEJ STAWIA PIWO V V | | |

v-four

Post autor: v-four » ndz 30 mar, 2008

Witam mam na Imię Dawid mam 20 lat póki co jezdze na motocyklach lecz chcialbym przesiąść się na quada póki co przymierzam się do LSa 250tki

Pozdrawiam

Pablo1

Post autor: Pablo1 » pn 31 mar, 2008

Witam wszystkich Quadomaniakow!
Mam na imie Pawel,34 lata i pochodze z Zachodniopomorskiego.Moja przygoda z quadzikami zaczela sie od momentu kiedy dwa lata temu uslyszalem dziwny dzwiek przejezdzajacego jakiegos pojazdu pod moimi oknami.Na poczatku nie wiedzialem co to jest poniewaz nie zdazylem zuwazyc co to bylo.Tydzien pozniej jedna zdazylem i zobaczylem 5 quadow jadacych na przeprawe.Po jakims czasie udalo mi sie przejechac Polarisem 500.I poszla "heroina w zyle".Obecnie jestem posiadaczem Brute Forca 750 i to jest naprawde to.Od jakiegos czasu regularnie czytam forum i sledze gielde i dzisiaj postanowilem do was dolaczyc.Mam nadzieje ze bede mogl sie podzielic za jakis czas swoimi doswiadzczeniami i w razie problemow pomoc.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i do usyszenia a moze i do zobaczenia.
Pawel
Załączniki
Tym razem nie dal rady!
Tym razem nie dal rady!
Ostatnio zmieniony pn 31 mar, 2008 przez Pablo1, łącznie zmieniany 1 raz.
BRUTE FORCE 750

romualdo

Post autor: romualdo » pn 31 mar, 2008

Czołem. Dołączam do pozytywnie zakręconych. Witam wszystkich - zwłaszcza tych co lubią poligony w Biedrusku.

grag

Post autor: grag » czw 03 kwie, 2008

Witam wszystkich! Mam 33 lata, synka i żonkę, jesteśmy z okolic Bolesławca. Pomysł na quada wpadł mi do głowy miesiąc temu a dzisiaj go odbieram. Na początku zaczynamy od chińszczyzny, co będzie dalej zobaczymy. No to zaczynamy!!!

kretor
Kontakt:

Post autor: kretor » ndz 06 kwie, 2008

Witam wszystkich !!!
dopiero zaczynam zabawe z quadami,mysle ze wybralem dobry sprzet jakim jest g700, tyle ze bez wpomagania, wczesniej jezdzilem troche enduro ale zdecydowanie bardziej podobaja mi sie ATV, jestem z ostródy, mamy tu piekne tereny na uzytkowanie takich sprzetow, pozdrawiam i do zobaczenia gdzies w lesie:):)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się z nami Quadzikowcami”