Moja pierwsza Bomba, opinie, użytkowanie, spostrzeżenia
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
Re: Moja pierwsza Bomba, opinie, użytkowanie, spostrzeżenia
Hej Panowie
Od wczoraj mam już tego gada i powiem wam że dobrze że się jednak na niego zdecydowałem.
Maszynka świetnie chodzi, ładnie przyśpiesza i wygląda naprawdę super, nie mogę się doczekac niedzieli i wyjazdu w teren.
Co do zmian to oczywiście mayhemki 26" zawitały na felgi, kiera od XXC, bar pad RFX, handbary Acerbisa z kawy, nowa lampa led na przód, termometr stage6 (takie zboczenie temperaturowe z kawy), druga klamka hamulca, led na wsteczny.
Co będzie dalej czas pokaże.........
Od wczoraj mam już tego gada i powiem wam że dobrze że się jednak na niego zdecydowałem.
Maszynka świetnie chodzi, ładnie przyśpiesza i wygląda naprawdę super, nie mogę się doczekac niedzieli i wyjazdu w teren.
Co do zmian to oczywiście mayhemki 26" zawitały na felgi, kiera od XXC, bar pad RFX, handbary Acerbisa z kawy, nowa lampa led na przód, termometr stage6 (takie zboczenie temperaturowe z kawy), druga klamka hamulca, led na wsteczny.
Co będzie dalej czas pokaże.........
mods in progress :-)
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
zdjątka, prosimy
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Paulus71
jak tylko będzie gotów , znaczy jutro wieczorem
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
uszczelka to odrębna sprawa...akurat do chwili kiedy nie chcesz topic nie ma znaczenia (chodzi o tą która jest pod pokrywą od wkładania filtra). Ona jest gąbkowa, więc w przypadku przeróbki na żółtą łódź podwodną zasysa tamtędy wodę aż miło.DKfan pisze:A coś kiedyś o uszczelce airboxa pisałeś
To o czym pisze to czyste niedoróbstwo albo głupota montażysty, w dolnej części jest mocowanie ariboxa na śrubie i jak jest za długa to po prostu wręca się w ...airboxa... co dalej chyba już nie musze mówić.
Kolega zamontował oryginalny zestaw snoorkli pokitował itp..wjechał w głębogą wodę...i na tym skończył przygodę, bo woda weszła przez wspomniana uszczelkę a jak się później okazało przez wspomnianą dziurę również.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Myślisz ze jak się łapę do środka wsadzi to da się wyczuć ewentualnie wystającą śrubę?
My co prawda aż tak głęboko nie wjeżdżamy do wody ale lepiej się zabezpieczyć, czasem można w niezamierzony sposób trochę zanurkować.
Hmm to może pokryć uszczelkę silikonem, zrobi sie "gumowana"?
My co prawda aż tak głęboko nie wjeżdżamy do wody ale lepiej się zabezpieczyć, czasem można w niezamierzony sposób trochę zanurkować.
Hmm to może pokryć uszczelkę silikonem, zrobi sie "gumowana"?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Przypomina mi sie kilka zdań z ukrainy o tym jak bvardzo ujowy jest canam na zwykłym zawiasie, a tu jednak da sie jeżdzić i nawet fajny. Gratulacje zakupu.
- Paulus71
każdy fabryczny zawias wypada bardzo blado przy produktach elki, kyb, foxa, ohlinsa czy chocby worksa
niestety z jakiegoś powody kosztują one tyle co kosztują
- Paulus71
każdy fabryczny zawias wypada bardzo blado przy produktach elki, kyb, foxa, ohlinsa czy chocby worksa
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
co do uszczelki nie mam jeszcze pomyslu...szukałem jakiegoś zamiennika gumowego - ale to na przyszłość jak będę go "snoorklował" na potrzeby moich planów na rok 2016.
Obawiam się, że nie wyczujesz - zobaczę czy ten filmik z dziurą Tomka jest dostępny gdzieś - ale tak mi przyszło do głowy, że powinno wystarczyć przytkanie na wolnych obrotach zassania powietrza. Jeśli nigdzie nie będzie podbierał to silnik powinien zgasnąć (tylko bez gazowania)
co do zawiasów.. próbuje je utwardzić - szczególnie przód zobaczę co da podkręcenie na maxa
filmu sie nie da udostępnić ale zrobiłem screnshot'a
Obawiam się, że nie wyczujesz - zobaczę czy ten filmik z dziurą Tomka jest dostępny gdzieś - ale tak mi przyszło do głowy, że powinno wystarczyć przytkanie na wolnych obrotach zassania powietrza. Jeśli nigdzie nie będzie podbierał to silnik powinien zgasnąć (tylko bez gazowania)
co do zawiasów.. próbuje je utwardzić - szczególnie przód zobaczę co da podkręcenie na maxa
filmu sie nie da udostępnić ale zrobiłem screnshot'a
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Paulus71
Sławek, przy okazji warto zaślepić dren airboxa bo ta nasadzona rurka z dziubkiem ma otwór