Mamry Challenge 2008

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 27 sty, 2008

Krzysztof, naprawde uwazasz, ze quad z lusterkami na rajdzie, to pojazd palanta...?
Coś Ty taki nerwowy :) Palanterka w gwarze jeżdżących na ścigaczach to np jeżdżenie po mieście w tekstyliach (bez kombinezonu), czy szybkie wymijanie samochodów "na trzeciego" czyli robienie czegoś nie do końca przemyślanego.

Quad z lusterkami ... na rajdzie... jeśli tylko nie przeszkadzają w zdobywaniu kilometrów i pieczatek , jak najbardziej.

Jeździsz już kawał czasu i tak samo jak ja wiesz , że wymagający teren sam redukuje wszystko co niepotrzebne do niezbędnego minimum ;)
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 28 sty, 2008

byc moze, ale sa lusterka, ktore nie wbijaja sie w cialo podczas roki, sa bardzo elastyczne i rewelacyjnie w nich widac...

poza tym, posiadajac lusterko, mam wieksza szanse zobaczyc zawodnika, ktory jest ode mnie szybszy, lepszy i strasznie mu zalezy, aby mnie wyprzedzic...

dodatkowo jedni jezdza na rajd po wynik a niektorzy dla dobrej zabawy...

pamietajcie tez o jednym, za brak obowiazkowego wyposazenia pojazdu, mozna oddac dowod i udac sie na ponowne badania techniczne... :) czego nikomu nie zycze, bo wtedy musimy sie udac tam, gdzie nas skieruja i moze byc niechybny problem... :) a na rajdach coraz czesciej pojawia sie wladza...
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
stahoo

Krzysztof Wronowski:

Coś Ty taki nerwowy :)
Krzysztof, owszem jestem nerwowy, jednak nie w tym przypadku, od dluzszego czasu obserwuje jednak Twoje posty i nasuwa mi sie taka mysl...

nie chce wciagac sie z Toba w gierki slowne, klotnie i takie tam inne rzeczy, ale niebylbym jednak soba, gdybym nie napisal swojego zdania...

uwazam, iz Ty, jako osoba, ktora dla niektorych jest wzorem, badz tez bedzie... z uwagi na to co robisz w swiecie quadowym, bez zwgledu czy tak, czy siak, powinienes lepiej dobierac swormulowania, powinny one byc bardziej wywazone i dopasowane do calosci przekazania informacji, jako osoba chcaca kreowac trendy i wizerunek swojej firmy w swiatku quadowym w Polsce, powinienes skupic sie doborze slow w wypowiedziach...

wg tego co napisales, znam osobiscie dwoch "palantow" ktorym nigdy nie odwarzylbys sie powiedziec slowa o palanterce prosto w oczy... ale wierze, ze jest to tylko nieporozumienie wynikle z zastosowania pewnego "skrotu myslowego"... :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 28 sty, 2008

Kurcze, wokół sami nauczyciele ...

Spotykam się z wieloma ludźmi obojętnie na jakim sprzęcie jeżdżą czy to na ścigaczu , na motocyklu enduro czy na quadzie a nawet na skuterze wodnym wszyscy nadają na tych samych falach, język , którym się posługują nikogo nie dziwi , jest klarowny i zrozumiały , tam wyraz "palanterka" nie jest obraźliwy , uprawianie "palanterki" jest nawet czymś cool , nikomu nawet do głowy nie przyjdzie kojażyć tego z epitetem "palant" , który naotabene nie wiadomo dlaczego zyskał znaczenie pejoratywne, a jest tylko określeniem gry zespołowej kiedyś bardzo popularnej.

Zacznijcie od siebie, popatrzcie co robicie i z jakim skutkiem.
Bycie poprawnym politycznie jest nudne jak flaki z olejem , i nie zamierzam zmieniać się tylko dlatego, że komuś nie podoba się mój sposób bycia lub wypowiedzi....

Moi drodzy nauczyciele zastanówcie się co robicie dla środowiska i jakie ono ma z was pożytek. Bo nie to jest ważne co bierzesz tylko co dajesz.
uwazam, iz Ty,...., powinienes lepiej dobierac swormulowania, powinny one byc bardziej wywazone i dopasowane do calosci przekazania informacji, ...., powinienes skupic sie doborze slow w wypowiedziach...
Jestem jaki jestem , forum jest miejscem wymiany moich prywatnych opini i nie wypowiadam się tu jako rzecznik firmy tylko osoba prywatna Krzysztof Wronowski, tu możecie poznać moje prywatne zdanie o sprzęcie , ludziach imprezach , sukcesach i porażkach.
W ten sposób jestem dla Was o wiele cenniejszy niż jako oficjalny przedstawiciel firm , będąc pewnego rodzaju ambasadorem środowiska importerów i dealerów , dzięki temu możecie mieć informacje z pierwszej reki na tematy nowości , rynku , możliwości, gamy modelowej, imprez, dni otwartych itp.
Jeżeli zacznę ja , bądź ktokolwiek z firmy pisać w imieniu firmy wtedy zmienię nick na Free&Fun i tam będę publikował same poprawne politycznie ugrzecznione wypowiedzi.
Puki co cieszę się z wolności słowa , czego i Wam życzę .

ps.
Adminów proszę o stworzenie oddzielnego wątku np. Nauki dla 2cana albo Zbiór Porad , czy Złote Rady i umieszczanie tam takich kwiatków jak ten , który ma się nijak do tematu głównego albo lepiej o umieszczenie w koszu .
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
stahoo

Krzysztof, popatrz co masz w podpisie, moim zdaniem posty Twoje sa identyfikowane z firma w ktorej pracujesz... z projektem, ktory robisz... nie jestes anonimowy

nie nauczam Cie, nie osmielibym sie... wyrazam swoja opinie...

w moim srodowisku wyrazenie "palanterka" nie jest kojarzone z niczym cool, jest na poziomie wyrazen takich jak "s*****" albo "lajza" - ale to moje srodowisko...

hmm, Krzysztof, to co robie i z jakim skutkiem, to moja sprawa, inwestuje swoje pieniadze, a jak to wszytsko wyjdzie - czas pokaze :) staram sie jednak robic wszystko wg pewnego kanonu, aby ani nikogo nie obrazic, ani nikomu nie przyklaskiwac, co nie znaczy, ze nie mam zdania, wszak tutaj je wyrazam...

dodam jeszcze tyle, ze dla mnie temat polemiki z Toba jest juz zakonczony, chyba, ze znowu napiszesz cos, z czym nie bede mogl sie zgodzic, z uwagi na moje przekonania, albo wiedze, ktora posiadam... 3maj sie... :wink:

grot

Post autor: grot » pn 28 sty, 2008

ITAL,
Wyslij mi proszę namiar na hotel ( może być na PW ) bo jeszcze nie mam gdzie spać a termin się zbliża :?
KQ 700

Awatar użytkownika
kamilquad

Mamry Challenge 2008

Post autor: kamilquad » pn 28 sty, 2008

Zna ktoś osobę niepełnoletnią (od 11 do 15) lat która startowała w Mamry????
rozumiem tylko tych którzy też jezdzą na quadach

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » pn 28 sty, 2008

http://gospodasztynorcka.pl/

Kolego grot - dla ciebie.

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » pn 28 sty, 2008

Ekipa z Grójca + BUŁA zamieszkają w " bungalowie" w Kietlicach.
ITAL jeśli będzie zimno to zadzwoń do Sztynortu żeby odkręcili ogrzewanie. W zeszłym roku było w pokojach ( przynajmniej w moim ) "trochi zimno". Ale jak pamiętasz temperatury oscylowały koło -20 stopni.

aleksz
Kontakt:

Post autor: aleksz » pn 28 sty, 2008

odpowie ktoś na moje pytanie??

powtarzam
czy do startu musze mieć tylko OC czy też rejestracje?prosze o szybkie odpowiedzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”