Luzy tylny dyferencjał Rincon 680
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Luzy tylny dyferencjał Rincon 680
właśnie o to chodzi ,że nie za bardzo chcę rozbierać go (minimalizacja strat) dzisiaj będę próbował dalej a jak nie to po świętach wpadnie kumpel (mechanik) i wtedy będziemy myśleć co dalej
- jarecki13
Udało się wyszarpnąłem jedną półośkę rękoma a drugą wybiłem , frez w dyfrze i na przegubach oki uszczelniacz można by już wymienić ,choć nie puszcza ,ale było trochę w nim syfu , co do dyfra to był na frezie jeszcze stary smar i nie było tam tragedii , po rozbiórce doszedłem do wniosku co dawało mi ten lekki stuk i od czasu do czasu pisk , co do stuku to najwidoczniej tak ma być w końcu jakieś delikatne luzy występują co do pisku to dostał się kamyczek w szczęki hamulcowe i popiskiwał sobie od czasu do czasu , żeby nie było za dobrze rozebrałem zacisk i wcisnąłem hamulec co spowodowało wypchanie hamulca i teraz nie mogę go wcisnąć ,może macie jakieś pomysły jak go cofnąć
- jarecki13
Dobra hamulce ogarnięte tak dla info wystarczy wkręcić tłoczek ,ale trzeba otworzyć zbiorniczek z płynem hamulcowym tak aby nie wytworzyło się niepotrzebne ciśnienie które wypcha dalej tłok w kierunku klocków , hamulec nożny działa teraz tak jak powinien lekko i mocno ściska tarczę co do luzu góra dół mam pewną teorię ,ale dopiero ją opiszę jeśli się sprawdzi , we wtorek zamówię uszczelniacze , ale nie wiem jakie all bals czy może jest coś innego i lepszego ?
Wyszarpnales półoś a młotek 12 kg nie działał ??? Te święta jednak chyba maja moc
Allballs jest jak najbardziej okej aczkolwiek jak sie nie poci to bym zostawił
Allballs jest jak najbardziej okej aczkolwiek jak sie nie poci to bym zostawił
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
tylko właśnie mam taką teorię ,że ten luz góra dół jest właśnie na uszczelniaczu bo jest starty prawie do metalu a rant przegubu włazi właśnie na ten uszczelniacz i robi minimalną szczelinę która to po iluś tam kilometrach robi się większa bo ściera się gumowa warstwa tego uszczelniacza , po czym robi się większy luz i więcej syfu dostaje się od środka, jak wymienię uszczelniacze to powiem wam czy miałem rację jeśli tak to fajny był by wyznacznik zużycia uszczelniacza i za w czasu można by było zapobiec korozji frezów na przegubie i na frezach dyfra
- jarecki13
co do wyszarpnięcia to złapałem lewą ręką za kielich przegubu a prawą za półoś po czym szarpnąłem kilka razy i wyskoczył- nawet nie wiesz jakie było moje zdziwienie tylko wcześniej robiłem to pod innym kątem quad był trochę wyżej.