Kupilem Quada Polaris SP500 na wytrysku z homolomo
- prezziguzzi
- Kontakt:
- prezziguzzi
- Kontakt:
- Adamiak Jarosła
- Kontakt:
Miałem przyjemność ( naprawdę !! ) jeździć pożyczonym od Marcina Polariskiem podczas " II nocy z Grizzly" , przejeżdżając tylko-aż 38 km . Część szutrami,błotkiem,torem crossowym i tylko 4 km w bardzo ciężkim terenie. Te 4 km jechaliśmy 5 godzin !!!!!
Dla przejrzystości postu-a,zachowuję format Marcina.
Zalety:
komfort jazdy wygodna kanapa
Fajny schowek przedni
"wajcha" od biegów - tylko KQ ma lepszą
Wady:
Brak prawej klamki - w normalnej jeździe nie przeszkadza,ale tak jak pisał Marcin - brakuje rąk jeśli się zejdzie na prawą stronę.
brak wyłącznika-włącznika OWERIDE - strasznie wkurzające .
kierownica -dla mnie za nisko i za wąsko.
Opinia moja na pewno jest wykoślawiona,jako że jeżdżę KQ i przyzwyczajenie robi swoje.
Ogólnie fajny quad,bez szaleństw w stylu "lans" , to co jest potrzebne do jazdy-zabawy-i sprawnego poruszania się w terenie.
Oczywiście przydała by się wyciągarka i trochę inne opony,ale to tylko moja opinia,i jeśli Marcinowi wystarcza takie wyposażenie to OK.
W tym konkretnym przypadku pamiętać należy że za plecami mamy szeroki i wysoki kufer, i tym samym można go "zostawić" gdzieś na drzewie.
Nie wiem jak ze spalaniem,bo zapomniałem zatankować Marcinowi ( ale przeprosiłem za to ), ale KQ na którym jeździł mój syn spalił na te 38 km prawie 11 l
Dla przejrzystości postu-a,zachowuję format Marcina.
Zalety:
komfort jazdy wygodna kanapa
Fajny schowek przedni
"wajcha" od biegów - tylko KQ ma lepszą
Wady:
Brak prawej klamki - w normalnej jeździe nie przeszkadza,ale tak jak pisał Marcin - brakuje rąk jeśli się zejdzie na prawą stronę.
brak wyłącznika-włącznika OWERIDE - strasznie wkurzające .
kierownica -dla mnie za nisko i za wąsko.
Opinia moja na pewno jest wykoślawiona,jako że jeżdżę KQ i przyzwyczajenie robi swoje.
Ogólnie fajny quad,bez szaleństw w stylu "lans" , to co jest potrzebne do jazdy-zabawy-i sprawnego poruszania się w terenie.
Oczywiście przydała by się wyciągarka i trochę inne opony,ale to tylko moja opinia,i jeśli Marcinowi wystarcza takie wyposażenie to OK.
W tym konkretnym przypadku pamiętać należy że za plecami mamy szeroki i wysoki kufer, i tym samym można go "zostawić" gdzieś na drzewie.
Nie wiem jak ze spalaniem,bo zapomniałem zatankować Marcinowi ( ale przeprosiłem za to ), ale KQ na którym jeździł mój syn spalił na te 38 km prawie 11 l
to polar spalil mniej az mnie to dziwi
oddalem Ci takiego z jakim pracuje... do tego co robie nie potrzebuje wyciagarki, w poprzednim quadzie zepsula sie od nie uzywania, chociaz coraz czesciej zstanawiam sie, czy czasem jej nie zamontowac
dodam, ze zaluje, ze nie kupilem X2jki - do turystyki jest bajka...
oddalem Ci takiego z jakim pracuje... do tego co robie nie potrzebuje wyciagarki, w poprzednim quadzie zepsula sie od nie uzywania, chociaz coraz czesciej zstanawiam sie, czy czasem jej nie zamontowac
dodam, ze zaluje, ze nie kupilem X2jki - do turystyki jest bajka...
.:GALEON:.
od mojego ostatniego postu minelo troche czasu, co sie zmienilo? o...! wiele...
oczywiscie pare razy sie i zepsul, a jak... wiekszosc jednak napraw obiela gwarancja...
na dzien dzisiejszy ma przejechane ponad 10.000 km i wypracowane ponad 560 mth
w tym czasie mialem nastepujace usterki, ktore pamietam (pewnie beda nie pokolei...)
1. wymiana tulei calego zawieszenia (przod i tył)
2. wymiana gum stabilizatora
3 wymiana wariatora - gwarancja
4. wymiana paskow napedowych - obecnie jezdze na trzecim
5. wymiana łozysk w kołach - komplet
6. wymiana lozysk w przednim moscie
7. naprawa wałka zdawczego na przedni most - czekam na ostateczne rozwiazanie z gwarancji - poki co naprawione doraźnie
8. wymiana sprzegla - na gwarancji
9. wymiana klockow hamulcowych, olejow, plynow itp - normalna sprawa
10. wymiana opon przednich, w starych poodrywal się bieznik na bokach od opony, ale i tak z uwagi na zuzycie kwalifikowaly sie do wymiany, podczas gdy przednie byly lyse, tylne nadal posiadały 50%
11. poprzecierane kable kierunkowskazów - przynajmniej 3 razy je łatałem zanim doszedlem o co chodzi - zle zamontowane fabrycznie - przeciera je kolumna kierownicy
12. palił sie check engine i pojazd odmawial jazdy szybszej niz 10 km na godzine - wymiana jakiejs kostki - na gwarancji
13. wymiana koncowek drązków kierowniczych - komplet
14. naprawa rozrusznika - dwa razy - na gwarancji
15. wymiana rozrusznika - na gwarancji
16. wymiana szarpaczki - na gwarancji
po takim przebiegu w raunkach turystyki moge powiedziec, ze przedni schowek nie jest szczelny, tylny za to bardzo, nawe stojac w wodzie nie przepuszcza, przedni puszcza wode nawet w trakcie mycia...
swoja droga ciekawe, ile jeszcze polata...? Quad uzytkowany głownie w warunkach turystyki quadowej...
oczywiscie pare razy sie i zepsul, a jak... wiekszosc jednak napraw obiela gwarancja...
na dzien dzisiejszy ma przejechane ponad 10.000 km i wypracowane ponad 560 mth
w tym czasie mialem nastepujace usterki, ktore pamietam (pewnie beda nie pokolei...)
1. wymiana tulei calego zawieszenia (przod i tył)
2. wymiana gum stabilizatora
3 wymiana wariatora - gwarancja
4. wymiana paskow napedowych - obecnie jezdze na trzecim
5. wymiana łozysk w kołach - komplet
6. wymiana lozysk w przednim moscie
7. naprawa wałka zdawczego na przedni most - czekam na ostateczne rozwiazanie z gwarancji - poki co naprawione doraźnie
8. wymiana sprzegla - na gwarancji
9. wymiana klockow hamulcowych, olejow, plynow itp - normalna sprawa
10. wymiana opon przednich, w starych poodrywal się bieznik na bokach od opony, ale i tak z uwagi na zuzycie kwalifikowaly sie do wymiany, podczas gdy przednie byly lyse, tylne nadal posiadały 50%
11. poprzecierane kable kierunkowskazów - przynajmniej 3 razy je łatałem zanim doszedlem o co chodzi - zle zamontowane fabrycznie - przeciera je kolumna kierownicy
12. palił sie check engine i pojazd odmawial jazdy szybszej niz 10 km na godzine - wymiana jakiejs kostki - na gwarancji
13. wymiana koncowek drązków kierowniczych - komplet
14. naprawa rozrusznika - dwa razy - na gwarancji
15. wymiana rozrusznika - na gwarancji
16. wymiana szarpaczki - na gwarancji
po takim przebiegu w raunkach turystyki moge powiedziec, ze przedni schowek nie jest szczelny, tylny za to bardzo, nawe stojac w wodzie nie przepuszcza, przedni puszcza wode nawet w trakcie mycia...
swoja droga ciekawe, ile jeszcze polata...? Quad uzytkowany głownie w warunkach turystyki quadowej...
.:GALEON:.