kominy do gryzzli

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
Seba1
Quad:: yamaha grizzly 700

Re: kominy do gryzzli

Post autor: Seba1 » ndz 23 mar, 2014

prace nad kominami zakończone , dzisiaj były testowane , wszystko działa jak należy , nie muli się ani nie grzeje jestem dumny ze swojej pracy :-) .
Dziękuję za pomoc !!!
Załączniki
DSC04398.JPG

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » ndz 23 mar, 2014

Kolego ten wężyk z fotek idzie do AirBoxa i służy do spuszczania wody jak ci sie do niego naleje. Jeśli zamierzasz dużo pływać proponuje sprawdzać czy właśnie woda nie nabiera sie do pasówki i AirBoxa, a jeśli sie nabiera choć trochę to uszczelnij dodatkowo silikonem. Co do przegrzewania się pasówki, polecam założenie termometru elektronicznego, a to czy ci się przegrzewa dowiesz się w upały +40 na słońcu :)

Obrazek

Kolego powyżej masz fotkę wspomagania ze zdjętym silnikiem. Tu wyraźnie widać odpowietrzenie. Spójrz na górny otwór śruby i trochę po lewo masz cienki czarny wężyk odpowietrzający.

Jest jeszcze jedna opcja o której zapomniałem. Wspomaganie w Grizzly przechodziło lekką modernizację i jeżeli nie masz odpowietrzenia w tym miejscu to znaczy, że jednak zrezygnowali z odpowietrzania i nie trzeba dalej szukać :)
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

Awatar użytkownika
Seba1

wgmparkot u ciebie widać bardzo dobrze wężyk , a u mnie nie ma go na 1000% , dzisiaj patrzyłem w szwagra bo mamy te same quady i z tego samego rocznika i u niego też niema odpowietrzenia wspomagania , jutro zrobi zdjęcie i pokażę .

Awatar użytkownika
Seba1

wgmparkot pisze:Kolego ten wężyk z fotek idzie do AirBoxa i służy do spuszczania wody jak ci sie do niego naleje.
Mówisz o tym czarnym tak ? bo o niego mi dokładnie chodzi , a nie o tego przeźroczystego z czymś niebieskim w środku

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » ndz 23 mar, 2014

Ten z tym niebieskim właśnie jest od AirBoxa i on ma tak byc. Jak wyjmiesz ten korek na końcu to wodę możesz wylać
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

Awatar użytkownika
Seba1

ten właśnie wiem od czego jest , moje pytanie dotyczy wężyka na który skierowana jest czerwona strzałka , od czego on jest ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”