Kingquad 700 nie trzyma wolnych obrotow i pare podst pytan
Re: Kingquad 700 nie trzyma wolnych obrotow i pare podst pyt
Od ktorego roku wychodzily kingi bo mam 2004 pierwsza rej 03.2005 . Ma ktos wymiary blachy pod silnik ? A co do czujnika zobaczymy czy nie bede musial podregulowac bo czasem kreska jest o gory i jak machne kciukiem spada na polowe, zastanawialem sie tez ci bedzie jak juz braknie miejsca na rozwiercenie czujnika tps do ustawienia
Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
chyba że czujnik ma problem
mods in progress :-)
To podpowie ktos jak ustawic czujnik na voltomierz? Czy wystarczy jak ustawie wedlug licznika tps
Rozebralem przod pare rzeczy znalazlem ze na aux zalacza sie szperacze ze chlodnica troche brudna mize przrz to sie grzeje i ze gniazdo zapalniczki sie nie zalacza bo kabke zaizoliwane
A jesli chodzi o chlodzenie variatora to wloty jak powinny byc skirowane bo ja mialem przedni odwroconyvdo tylu actylny do przodu
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Czujnik ustaw na wskazania licznika.
Chłodnice koniecznie wyczyść bo to z dużym prawdopodobieństwem jest przyczyna grzania się. Inna to np stan pompy wody, zapowietrzenie itd.
Jezeli chodzi o ustawienie snorkli to bez znaczenia, ja miałem oba ustawione na bok.
Z opisu domyslam sie ze masz snorkle?
Chłodnice koniecznie wyczyść bo to z dużym prawdopodobieństwem jest przyczyna grzania się. Inna to np stan pompy wody, zapowietrzenie itd.
Jezeli chodzi o ustawienie snorkli to bez znaczenia, ja miałem oba ustawione na bok.
Z opisu domyslam sie ze masz snorkle?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Znaczy mam odprowadzone rury od variatora a nie wiem czy to orginalnie jest, odrazu przestawie zbiorniczek wyrownawczy
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Bez zdjec trudno powiedziec. Oryginalnie tez sa odprowadzone. Wiec zalezy gdzie wychodza
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Wszedlem na google grafika to widze ze nie maja tego ine kingi, ja mam z przodu po prawej stronie i z tyle po lewej nad plastikami jakies 15 cm
czy jest czujnik stopu w lewej klamce ? widze ze mam okragly otwor ale cos nie moge znalesc takiego czujnika