Kingquad 700 nie trzyma wolnych obrotow i pare podst pytan
Kingquad 700 nie trzyma wolnych obrotow i pare podst pytan
Witam
Nabylem po okazyjnej cenie rego quada jak to w okazjach jest troche do porobienia wiec:
1. Quadzik gdy jesy zimny odpala i w miare utrzymuje obroty, ale gdy sie rozgrzeje to nie chce ich trzymac przy zatrzymywaniu gasnie przy czym odpalac za bardzo nie chce wyczailem ze pomaga machanie kciukiem kub lekkie go wcisniec tak sami jak na postoju keciutko wcisne kciuk to nie gasnie
2. Wydaje mi sie ze szybko sie grzeje znaczy jak poswiruje zaraz kontrolka sie zapala, dzisiaj jak wpadlem w piachy to nawet wode wyrzucil i wydaje mi sie ze bardziej sie grzeje jak pyrkam z corka tak z 30km
3. Ile latacie w terenie bo dla mnie 60-70 to jak bym mial zaraz wyleciec gdzies moze przez to ze wczesniej latalem enduro exc 525
4.nigdy wczesniej nie mialem quada gdzie warto zajrzec po zakupie
5. Czy mozna zalaczac/rozlaczac przedni naped podczas jazdy
Nabylem po okazyjnej cenie rego quada jak to w okazjach jest troche do porobienia wiec:
1. Quadzik gdy jesy zimny odpala i w miare utrzymuje obroty, ale gdy sie rozgrzeje to nie chce ich trzymac przy zatrzymywaniu gasnie przy czym odpalac za bardzo nie chce wyczailem ze pomaga machanie kciukiem kub lekkie go wcisniec tak sami jak na postoju keciutko wcisne kciuk to nie gasnie
2. Wydaje mi sie ze szybko sie grzeje znaczy jak poswiruje zaraz kontrolka sie zapala, dzisiaj jak wpadlem w piachy to nawet wode wyrzucil i wydaje mi sie ze bardziej sie grzeje jak pyrkam z corka tak z 30km
3. Ile latacie w terenie bo dla mnie 60-70 to jak bym mial zaraz wyleciec gdzies moze przez to ze wczesniej latalem enduro exc 525
4.nigdy wczesniej nie mialem quada gdzie warto zajrzec po zakupie
5. Czy mozna zalaczac/rozlaczac przedni naped podczas jazdy
Re: Kingquad 700 nie trzyma wolnych obrotow i pare podst pyt
Pomocy
Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
1. Jaki rocznik, ma snorkle , inny wydech? Na początek wyczyścić filtr powietrza i zmienić świecę.
2. Czy wiatrak się załącza? jeśli tak to odpowietrzyć ukłąd i wyczyścić dobrze chłodnicę
3. Szybkość zależy od terenu, kupiłeś maszynę przeprawową a nie wyścigową, jeśli chcesz latać jak crossem po szutrach to kup ośkę. sprawdz przy okazji zbieżność, ciśnienie w gumach oraz ustawienia zawiechy i luzy w zwieszeniu........to może mieć duży wpływ na stabilnośc toru jazdy
4. załączanie i wyłączanie napędu tylko przy bardzo powolnej jezdzie (4-5kmh)
sprawdzić trzeba było wszystko raczej przed zakupem ale jeśli już kupiłeś to sprawdzaj jak samochód
w trakcie użytkowania też jak samochód tylko najlepiej po każdym lataniu
2. Czy wiatrak się załącza? jeśli tak to odpowietrzyć ukłąd i wyczyścić dobrze chłodnicę
3. Szybkość zależy od terenu, kupiłeś maszynę przeprawową a nie wyścigową, jeśli chcesz latać jak crossem po szutrach to kup ośkę. sprawdz przy okazji zbieżność, ciśnienie w gumach oraz ustawienia zawiechy i luzy w zwieszeniu........to może mieć duży wpływ na stabilnośc toru jazdy
4. załączanie i wyłączanie napędu tylko przy bardzo powolnej jezdzie (4-5kmh)
sprawdzić trzeba było wszystko raczej przed zakupem ale jeśli już kupiłeś to sprawdzaj jak samochód
w trakcie użytkowania też jak samochód tylko najlepiej po każdym lataniu
mods in progress :-)
Rok 2004, snorkli nie ma, cisnienie dalem 1,5 , wyswietla mi sie czasami kontrolka fi myslalem ze to temperatura, a jak podlaczylem spinke w kostke to wyswietlili sie na zgaszonym silniku _coo, vo do predkosci to nie chodzi mi o szybka jazde tylko ze odczuciatskie mam jakbym szybko jechal
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Święty Jarku patronie Quadowców.
Masz 1,5 i się dziwisz że quadem rzuca? Maxiumu co można dać to 0,5 chociaz wg mnie i tak na takim ciśnieniu rzuca. Ja jeżdzę na 0,3 , kolega RobertMuszka ma chyba 0,2.
Fi to z tego co pamietam kontrolka oznaczająca problem z wtryskiem (Fuel Injection)
Powinno się wyswietlać -coo kreska na dole oznacza zle polozenie przepustnicy.
MOżliwe że gaśnie przez zle polozenie przepustnicy, na cieplo brakuje mieszanki.
Tu sobie zobaczy jak się reguluje Czujnik Połozenia Przepustnicy ktory jest za to odpowiedizalny. Ewentualnie jest zepsuty i regulacja nie pomoze.
http://www.nyrocatv.com/techtip.cgi?viewtopic=422
Mozliwe ze wtrysk wyswietla sie w powiazaniu z przepustniaca a mozliwe ze jest problem z samym wtryskiwaczem albo tylko z wtyczka od niego. Warto ja wyjac i wyczyścic
Masz 1,5 i się dziwisz że quadem rzuca? Maxiumu co można dać to 0,5 chociaz wg mnie i tak na takim ciśnieniu rzuca. Ja jeżdzę na 0,3 , kolega RobertMuszka ma chyba 0,2.
Fi to z tego co pamietam kontrolka oznaczająca problem z wtryskiem (Fuel Injection)
Powinno się wyswietlać -coo kreska na dole oznacza zle polozenie przepustnicy.
MOżliwe że gaśnie przez zle polozenie przepustnicy, na cieplo brakuje mieszanki.
Tu sobie zobaczy jak się reguluje Czujnik Połozenia Przepustnicy ktory jest za to odpowiedizalny. Ewentualnie jest zepsuty i regulacja nie pomoze.
http://www.nyrocatv.com/techtip.cgi?viewtopic=422
Mozliwe ze wtrysk wyswietla sie w powiazaniu z przepustniaca a mozliwe ze jest problem z samym wtryskiwaczem albo tylko z wtyczka od niego. Warto ja wyjac i wyczyścic
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Paulus71
nie odpowiedziałeś czy wiatrak się załącza.....
Zalacza , co do przepustnicy to kreska jest na dole a jak odpale to raz na srodku raz na dole , ale mimo gazowania nie podnosi sie kreska do gory
- Paulus71
co do temperatury to sprawdz poziom płynu w układzie i porządnie wymyj chłodnicę
https://www.youtube.com/watch?v=Gf119verG74
po włączeniu stacyjki kreska powinna być na środku oczywiście jest to tylko ustawienie z grubsza
dokładne ustawienie następuje za pomoca voltomierza
https://www.youtube.com/watch?v=USqaypQ_1LY
filmik niemiecki ale wiadomo o co chodzi
https://www.youtube.com/watch?v=Gf119verG74
po włączeniu stacyjki kreska powinna być na środku oczywiście jest to tylko ustawienie z grubsza
dokładne ustawienie następuje za pomoca voltomierza
https://www.youtube.com/watch?v=USqaypQ_1LY
filmik niemiecki ale wiadomo o co chodzi
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
No i oczywiście przepustnice ustawia się na wyłączonym silniku
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Teraz jal sie bawie z spinka w kosyce to strasznie szaleje ta kreska czasami da sie ja ustawic kciukiem na srodek a czasem tylki skacza z samego dolu na sama gore pomijajac srodek i wyskakuje c13