juz w krotce w sprzedazy Cf Moto 550 EFI EPS

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: juz w krotce w sprzedazy Cf Moto 550 EFI EPS

Post autor: DKfan » sob 27 gru, 2014

A skąd wiesz o kiepskiej stabilności bocznej nowego modelu? Śledzę informacje na jego temat, widziałem już 2 filmy z jazdy i nic takiego nie zauważyłem. Nawet gdyby tak było to dokładamy dystanse 30mm na przód i 45mm na tył i masz bardzo stabilnego quada.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Paweł_wawa
Quad:: Can - am Outlander 570 Pro + T, Can-am Outlander L 450

Post autor: Paweł_wawa » sob 27 gru, 2014

No właśnie, a jak wtedy z gwarancją? nie wiem czy dobrze zrozumiałem(nie widziałem oryginalnego zestawienia danych technicznych)ale on jest węższy od 500-ki? Czy już Ktoś z forum ma go na własność i może opisać więcej wrażeń niż tylko z jazd testowych?

pzdr

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » sob 27 gru, 2014

Dystanse nie mają nic do gwarancji, to tak jakbyś miał ją stracić za wymianę opon.
Ja słyszałem, że obsługa serwisowa 550 jest trochę kiepska bo ciężko dostać się do niektórych elementów i jest sporo rozbierania. Dla serwisów to dobrze bo każda godzina roboty przy quadzie to $$$ dla serwisu ale żeby samemu coś zrobić można kilka wulgaryzmów użyć :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
GnuS
Quad:: AC 1000 MudPro był CF Moto X8
Imię: Artur

Post autor: GnuS » sob 27 gru, 2014

Może z tym brakiem stabilności to chodzi o wspomaganie... To taki strzał ale po przesiadce na gadzine ze wspomaganiem, pierwsze wrażenie jest dziwne, ale to IMHO.

Awatar użytkownika
Paweł_wawa

Post autor: Paweł_wawa » sob 27 gru, 2014

Miałem na myśli: "Co na pewno to jest wąski i bez poszerzenia bardzo się przechyla na trawersach" - czyli stabilność pionową :-)
Jest jakaś oficjalna tabelka z danymi technicznymi? czy rozstaw kół mocno się zmniejszył w porównaniu z 500-ką?

pzdr

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » sob 27 gru, 2014

No.to trzeba założyć dystanse albo felgi z tylu 2+5 a z przodu dystanse i prędzej ty się zsuniesz z quada niż on fiknie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » ndz 28 gru, 2014

Zmiana felg to spory wydatek tym bardziej jeśli są to felgi z offsetem. Jak byłoby Ci za wąsko to za 5 stówek kupisz sobie dystanse 45 / 35 i będzie miodzio :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Paweł_wawa

Post autor: Paweł_wawa » ndz 28 gru, 2014

Dziękuję za rady, one utwierdzają mnie w tym co wynikało z wcześniejszych postów, trzeba od początku coś poprawiać, pytanie czy tylko to?
Naprawdę jeszcze nikt forumowiczów go nie użytkuje?
A może lepiej będzie wziąć x7 albo Kymco 500, na wspomaganiu mi nie zależy.

pzdr

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » ndz 28 gru, 2014

Nie ma takiego Quada w którym nie musisz poprawić fabryki!

Jeśli ktoś tak twierdzi to kituje - najczęściej jest to właśnie poszerzenie poprzez dystanse.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » pn 29 gru, 2014

Paweł_wawa pisze:Dziękuję za rady, one utwierdzają mnie w tym co wynikało z wcześniejszych postów, trzeba od początku coś poprawiać, pytanie czy tylko to?
Naprawdę jeszcze nikt forumowiczów go nie użytkuje?
A może lepiej będzie wziąć x7 albo Kymco 500, na wspomaganiu mi nie zależy.

pzdr
Tylko ci sie tak wydaje że ci na wspomaganiu nie zależy. Poczekaj az sie przejedziesz poszerzonym quadem bez wspomagania, a jeszcze lepiej z oponami o wysokim współczynniku przyczepności. W błocie, miejscach gdzie trzeba manewrować to kosmiczna różnica. Pamietaj że quad którego bedziesz kupował waży ca. 350kg to nie to co twoje dotychczasowe quady, z włączonym 4x4 lub jeszcze blokada mostu dopiero zaczyna sie zabawa.

Jezeli chodzi o Kymco to na pewno ma kilka zalet które sprawiaja że jest troche lepszy niż CF500, lżejszy, krótszy, lepsze plastiki, więcej części do tuningu ale cenowo jest mało atrakcyjny, uwazam ze max pieniadze ktore mozna za niego dac w wersji IRS to 22tys a nie wiem czy beda takie promocje na koniec roku.

I tak jak Zmora wspomniał, jeżeli chcesz jeżdzić w innych warunkach niż szutriowe sciezki po płaskim to 90% quadow wymaga mniejszych lub większych modyfikacji, szczególnie z tej półki cenowej
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”