To że mamy idiotyczne przepisy to się zgodzę i nie tylko co do quadów. Wszystkie quady które kupowałem były zarejestrowane na pojazd samochodowy inny i miały KW do 15 inaczej nie oglądałem nawet takiego pojazdu. Następna sprawa co do rejestracji czy na pewno nie ma możliwości kupna zarejestrowanej maszyny, czy tak jak pisałem każdy kombinuje jak przyoszczędzić, bo raczej mało kto kupuje nowego quada z Polskiego salonu zarejestrowanego na samochodowy. Mnie nie stać było na nowy więc kupiłem używkę ale zarejestrowaną i bez żadnych kombinacji.
Kolego piszesz o przewinieniach moich, nie zaprzeczyłem że ich nie mam na swoim koncie, ale ja za nie płace i odpowiadam. A ktoś kto spowoduje wypadek pojazdem niezarejestrowanym mając nawet OC na VIN nie płaci za to, a robi to fundusz gwarancyjny, czyli płacimy za to my wszyscy.
Co do samochodów i dodam jeszcze motocykli, siedzę wiele lat w temacie i też jest wiele problemów z rejestracja niektórych pojazdów, ale tu nie o tym.
Proszę koledzy nie podchodźcie zbyt mocno emocjonalnie do moich wypowiedzi (ja tak mam)

Jednak nie dam sobie wmówić, że trzeba kombinować żeby jeździć zarejestrowanym pojazdem. Co do mojego miśka, TAK ma 15KW bez kombinacji, zawsze z aktualnym OC i przeglądem też bez kombinacji