Honda Rincon 680 nie odpala.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Honda Rincon 680 nie odpala.
pompa startuje po przekręceniu stacyjki ?
coś popsułeś bo nie możliwe, żeby się samo zepsuło ??
coś popsułeś bo nie możliwe, żeby się samo zepsuło ??
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
startuje startuje , co do popsucia to raczej nie bo zakładałem ostatnio tylko osłony spodu i potem jeździłem i nic by nie wskazywało na to aby coś miało się popsuć, po prostu zgasiłem i już nie odpaliłem dobrze ,że sam nie latałem bo bym czekał na ewakuację do wieczora.
- jarecki13
Świeca wymieniona dalej brak iskry
Skoro masz napięcie na cewce yo nie znaczy że wychodzi na świece. Podmień cewkę.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
- jarecki13
No tak tylko napięcie na cewce po przekręceniu wałem powinno być więcej niż 100 volt a tu tylko pokazuje takie jak jest na akumulatorze, gdzieś czytałem aby zobaczyć takie napięcie trzeba mieć bardzo dobry miernik który wyłapie takie impulsowe napięcie bo zwykły miernik nie jest w stanie go uchwycić, chyba będę musiał podmienić cewkę bo innej opcji nie ma
- jarecki13
A więc tak podmieniłem komputer i działa cewka też działa został czujnik położenia wału a jak to nie będzie to , będę szukał dobrego elektryka bo już mi się pomysły skończyły
- jarecki13
Naprawy ciąg dalszy, ale jest progres a mianowicie doszedłem do kostki łączącej stacyjkę rozpiąłem psiknąłem kontakt spreyem poruszałem kablami i już prawie zaczął palić ale zdechł , w tym samym czasie ruszałem też kostkę od manetki która jest przy kostce od przełączników na kierownicy i teraz nie wiem czy za problem odpowiada starter czy stacyjka, trzeba będzie posprawdzać miernikiem- ale jest jeden problem nie mogę rozpiąć tą dużą jasno zieloną kostkę .
- jarecki13
to nie stacyjka , już sam nie wiem co za gremlin tam siedzi, ewentualnie została jeszcze pompa paliwa ale z tego co widzę to działa- masakra jakaś
- jarecki13
po próbie odpalenia znowu tak jakby miała odpalić i nie odpaliła zrobiła ze trzy razy pod rząd a potem znowu brak reakcji, chyba dam sobie z tym spokój i trzeba będzie magika do pomocy
- jarecki13
po nocnym postoju i podładowaniu aku znowu zaczął trybić i przestał , może rzeczywiście to nie wina kabli tylko coś z paliwem, może pompa przytkana i nie podaje na wtrysk lub wtrysk przytkany :mysli: