Grizzly 700/2014 tuning
-
- Quad:: Grizzly 700 2014
- Imię: Maniek
Grizzly 700/2014 tuning
Witam
Posiadam g700/2014
Quad z fabryki nadaje się do jak najszybszego tuningu zatem:
Zamontowałem
Wyciągarke Superwinch terra 35 lina syntetyczna- rewelacja
Opony Maxxis Zilla 27
Pełne osłony aluminiowe- seryjne pogubione w moment
W planie
Wydech hmf snorkel
Komputer hmf epi
Bumper przód tył
Snorkel filtry, silnik
Felgi z beadlock
Led
Podgrzewane manetki
Osłony dłoni powermad
Ma ktoś jakies doświadczenie z wydrchami hmf?
Są 3 rodzaje, mnie interesuje wersja ze snorkel.
Bez tej opcji duży wylot z wydechu wg mnie przy mocnym zanurzeniu zaleje silnik.
W stanach namiętnie instalują filtr K&N rownież proszę o jakieś opinie?
Posiadam g700/2014
Zamontowałem
Opony Maxxis Zilla 27
W planie
Wydech hmf snorkel
Komputer hmf epi
Bumper przód tył
Snorkel filtry, silnik
Felgi z beadlock
Led
Podgrzewane manetki
Osłony dłoni powermad
Bez tej opcji duży wylot z wydechu wg mnie przy mocnym zanurzeniu zaleje silnik.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: Grizzly 700/2014 tuning
Kolego ,ale tuning tej maszyny to z tego co wymieniłeś to Wydech hmf ze snorklem, oraz komputer hmf tylko nie rozumiem połączenia hmf epi.
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
jeśli koniecznie chcesz hmf pod snorkiel to seria swamp tylko wez normalnego swampa a nie wersję xl któa jest strasznie głośna
zamiast modułu hmf wez powercommandera z autotunem
filtr gąbkowy twinair lub athena
do zilli 27 nie musisz zmieniać sprzęgła
jeśli chcesz tuningować to idz w bigbore i większe wtryski, ostrzejsze wałki, oczywiście oprócz powyższego
co do wydechy kupiłbym raczej cały system muzzy, będzie power bez gigantycznego przelotu więc pod wodą będzie chodził bez snorkla
zamiast modułu hmf wez powercommandera z autotunem
filtr gąbkowy twinair lub athena
do zilli 27 nie musisz zmieniać sprzęgła
jeśli chcesz tuningować to idz w bigbore i większe wtryski, ostrzejsze wałki, oczywiście oprócz powyższego
co do wydechy kupiłbym raczej cały system muzzy, będzie power bez gigantycznego przelotu więc pod wodą będzie chodził bez snorkla
mods in progress :-)
-
Paweł ładnie napisałeś, ale chciałbym choc wyjasnienie od kolegi hmf epi.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Felgi z beadlock, led, podgrzewane manetki, osłony dłoni, bumpery to normalne uzbrojenie quada.Maniekraczej pisze:Witam
Posiadam g700/2014
Zamontowałem
Opony Maxxis Zilla 27
W planie
Wydech hmf snorkel
Komputer hmf epi
Bumper przód tył
Snorkel filtry, silnik
Felgi z beadlock
Led
Podgrzewane manetki
Osłony dłoni powermad
Co do zmian w silniku - masz nowego quada czy Ci nie szkoda?
Z gryzzli nie zrobisz can-ama, To jest pewne. Może byc tylko głośniejszy a co za tym idzie bedzie niby szybszy a tak naprawdę bardziej znienawidzony...
Jak już chcesz wydać kasę na "tuning" to zostaw silnik w spokoju (tym bardziej, że masz nową konstrukcję) a pomyśl o dobrym zawiasie. Zawias w przypadku Gryzzli to pierwsza rzecz , którą bym zmienił, nawet w modelu 2014. Patrząc jednak na opony Zilla 27" to nie wiem czy Ci to się przyda.
Kupując do niego akcesoria pamietaj , że nie wszystko ze starego g700 będzie pasowało.
Masz fajną ekipę we Wrocławiu Chyba z Wrocka pochodzisz? Jest tam parę g700. Ustaw się z nimi na pewno coś podpowiedzą
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
-
No i tego trzeba sie trzymać.
Ja mam wrażenie, że kolega najpierw powinien oswoić sie z tym, co ma , a potem kombinować.
Ja mam wrażenie, że kolega najpierw powinien oswoić sie z tym, co ma , a potem kombinować.
-
- Quad:: Grizzly 700 2014
- Imię: Maniek
Wielkie dzięki za odpowiedzi!
W silnikunie chce nic grzebać, fakt nowy quad.
Powercomander i wydech na 100 zakupie.
Odnośnie ekipy, mamy grupe 10 osób i zazwyczaj co niedziele robimy wyjazd w nasze rejony Miękinia. Bagna,lasy,szuter.
Opony 27 kupiłem dlatego, że quad bardzo czesto zawieszał się w błocie i na podjazdach.
Wydech ze snorkel wg mnie jest genialnym rozwiązaniem przy mojej jeździe, gdyż czesto po prostu gaśnie przy próbach przejazdu rzeczek.
Odnośnie zawiasu myślałem o ohlinsie, jednak trzeba sobie zadać pytanie czy przy mojej jeździe to ma sens. Nidzie nie skacze, nie jeźdze z zawrotną prędkościa po dołach wertepach. Chciałem go po prostu trochę podnieść do góry, opony zdały egzamin.
W silnikunie chce nic grzebać, fakt nowy quad.
Powercomander i wydech na 100 zakupie.
Odnośnie ekipy, mamy grupe 10 osób i zazwyczaj co niedziele robimy wyjazd w nasze rejony Miękinia. Bagna,lasy,szuter.
Opony 27 kupiłem dlatego, że quad bardzo czesto zawieszał się w błocie i na podjazdach.
Wydech ze snorkel wg mnie jest genialnym rozwiązaniem przy mojej jeździe, gdyż czesto po prostu gaśnie przy próbach przejazdu rzeczek.
Odnośnie zawiasu myślałem o ohlinsie, jednak trzeba sobie zadać pytanie czy przy mojej jeździe to ma sens. Nidzie nie skacze, nie jeźdze z zawrotną prędkościa po dołach wertepach. Chciałem go po prostu trochę podnieść do góry, opony zdały egzamin.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Odblokowany wydech i przeprawy to nie wiem czy to jest dobry pomysł ?
Jak ci zgaśnie przy przeprawie to nie będzie fajnie
Nie wiem czy jest power commander do G700 2014 ? Czy się sprawdzi , bo to nowy silnik jest, szczególnie głowica właśnie.
Jak quad gaśnie przy przeprawach to masz wodę w filtrze powietrza (brrrrr, oby nie) . Jak jej tam nie ma to jest pewnie inna przyczyna, niezwiązana ze snorklem i wydechem
Jak ci zgaśnie przy przeprawie to nie będzie fajnie
Nie wiem czy jest power commander do G700 2014 ? Czy się sprawdzi , bo to nowy silnik jest, szczególnie głowica właśnie.
Jak quad gaśnie przy przeprawach to masz wodę w filtrze powietrza (brrrrr, oby nie) . Jak jej tam nie ma to jest pewnie inna przyczyna, niezwiązana ze snorklem i wydechem
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
jeśli wezmie normalnego swampa lub muzzy to decybeli nie przybędzie za wiele a reakcja na gaz się polepszy
http://www.powercommander.com/powercommander/powercommanders.aspx?mk=28&mdl=111&yr=2014&pc=22-064&mk-n=Yamaha&mdl-n=Grizzly 700&pc-ver=PCV&add-mdlyrid=22-064&add-mdlyrid2=22-064&fullstr=22-064&prod-type=Powercommander V (Fuel & Ignition)¬es=
http://www.powercommander.com/powercommander/powercommanders.aspx?mk=28&mdl=111&yr=2014&pc=22-064&mk-n=Yamaha&mdl-n=Grizzly 700&pc-ver=PCV&add-mdlyrid=22-064&add-mdlyrid2=22-064&fullstr=22-064&prod-type=Powercommander V (Fuel & Ignition)¬es=
mods in progress :-)
- milu$
- Moderator
- Quad:: Przedrajdowy
- Imię: Marek
Nie znam ani jednego przypadku aby grizzly ze zmienionym wydechem był szybszy od serii
Oczywiście poziom lansu i mocy w świadomości rośnie ale nie przekłada się to w jakikolwiek sposób na pojazd.
Oczywiście poziom lansu i mocy w świadomości rośnie ale nie przekłada się to w jakikolwiek sposób na pojazd.