U mnie też nie jesteś samAtvKamin
Nie wiem jak u Was ale moja przeglądarka nie wyświetla dobrze cytowanych fragmentów z innych postów.
GPS na quada
Ostatnio zmieniony wt 01 sty, 2008 przez patryk93, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem, ale jeden woli Yamahę drugi woli Hondę.shelton
Zumo się nie sprawdzi w terenie zwłaszcza ze swoim dodytkowym ekrenem
Zumo ma o wiele czulszy SIRF STAR III który pozwala na odbiór w pomieszczeniu i w gęstym lesie, seria 276 ma starszą wersję odbiornika i przeznaczona jest dla żeglarzy gdzie nie ma przeszkód w postaci budynków i drzew.
W Zumo można kalibrować ekran dotykowy co pozwala na jazdę w deszczu bez problemu.
Ekran ten został zaprojektowany do pracy w rękawicach motocyklowych, co bardzo ułatwia obsługę w czasie jazdy.
Dla znających obce języki porównanie użytkowników tych GPSów.
http://www.zumoforums.com/index.php?topic=1502.0
Ostatnio zmieniony wt 01 sty, 2008 przez AtvKamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamiak Jarosła
- Kontakt:
Ja tam panie kupuję 276. Telewizor na quadzie chcę mieć. Zumo niby fajne, fajne akcesoria,dobra cena ( 2999 zł z mapą + wszystkie potrzebne graty na motocykl,quada i do samochodu) ale niech sie ktoś wypowie w temacie kto ma Zumo na quadzie i co ważniejsze jeździ na rajdy. Rajdy weryfikują sprzęt bez rozważań kolegów to lepsze a tamto nie. Jak pisałem wyżej dopiero kupuję 276 ale miałem okazje jeździć z nim na Gryfie i RR. Mniej czuły SIRF załatwia zewnętrzna antenka . Co prawda to następny kabelek do urwania ale coś za coś. Albo "wywala sie gały" na mały wyświetlacz , albo zmniejsza podświetlenie w większym bo " wali w gały".
Tak więc jeśli czyta ten temat kto jeździ na rajdy z Zumo, czekamy ( przynajmniej ja ) na wyczerpującą odpowiedź.
Do wszystkich moich przyjaciół którzy przysłali mi życzenia rok temu - niestety nie spełniły się.
Bądźcie tak mili i na 2008 rok przysyłajcie raczej pieniądze,alkohol,bony do Biedronki albo talony na paliwo.
Tego WAM i sobie życzę w NOWYM ROKU 2008.
Tak więc jeśli czyta ten temat kto jeździ na rajdy z Zumo, czekamy ( przynajmniej ja ) na wyczerpującą odpowiedź.
Do wszystkich moich przyjaciół którzy przysłali mi życzenia rok temu - niestety nie spełniły się.
Bądźcie tak mili i na 2008 rok przysyłajcie raczej pieniądze,alkohol,bony do Biedronki albo talony na paliwo.
Tego WAM i sobie życzę w NOWYM ROKU 2008.
Ideałem byłaby osoba ,która korzystała i z 276 i z Zumo.Adamiak Jarosła
Na RR biegaliśmy trochę z 276 i rzeczywiście były miejsca pod drzewami ,gdzie brakowało sygnału.
Ostatnio zmieniony wt 01 sty, 2008 przez silverb6, łącznie zmieniany 1 raz.
Twój wybór i pieniądze....Adamiak Jarosła
Albo "wywala sie gały" na mały wyświetlacz , albo zmniejsza podświetlenie w większym bo " wali w gały".
Tutaj można porównać wielkość i jasność ekranu:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=193147
Ekran Zumo jest tak samo wysoki ale węższy o 1cm.
Rozumiem że wolisz 16:9 na quadzie.Adamiak Jarosła
Telewizor na quadzie chcę mieć
Zumo ma lepszy kontrast i jasność, 276C lepszą rozdzielczość i ciut większy ekran.
Oczywiśćie wybór należy do wydającego pieniądze,
Ostatnio zmieniony wt 01 sty, 2008 przez AtvKamin, łącznie zmieniany 1 raz.
JASNOŚĆ? KONTRAST?
276C świeci jak latarnia i ma zaje***** kontrast. Porównywałem kiedyś samochodowy (chyba Nuvi) mojego brata ciotecznego z 276C i to troche jak porwnywanie sygnału SD z satelity z HDTV
276C ma specjalna powlokę antyodblskową ktora czyni go super wyraźnym, bardzo kontrastowym a do tego jest ze 3 x jaśniejszy niz np seria 60 i 76.
Moze ZUMO ma podobny ekrean ale czy da się to zrobić lepiej?....może...ale już niewiele. Pamietajcie, ze ekran 276C musi być czytelny na jachcie w oslepiajacym sloncu i w czasie burzy...bo to urządzenie morskie.
http://www.stronaatv.republika.pl/GPS.htm
276C świeci jak latarnia i ma zaje***** kontrast. Porównywałem kiedyś samochodowy (chyba Nuvi) mojego brata ciotecznego z 276C i to troche jak porwnywanie sygnału SD z satelity z HDTV
276C ma specjalna powlokę antyodblskową ktora czyni go super wyraźnym, bardzo kontrastowym a do tego jest ze 3 x jaśniejszy niz np seria 60 i 76.
Moze ZUMO ma podobny ekrean ale czy da się to zrobić lepiej?....może...ale już niewiele. Pamietajcie, ze ekran 276C musi być czytelny na jachcie w oslepiajacym sloncu i w czasie burzy...bo to urządzenie morskie.
http://www.stronaatv.republika.pl/GPS.htm