Ekspresowa poprawka zawiasu w Rinconie.
Re: Ekspresowa poprawka zawiasu w Rinconie.
Parę wniosków z dzisiejszych obserwacji. Swap tylnego zawiasu z TRX 700XX do Rincona nie wchodzi w rachubę z powodu różnych mocowań amorków.
Długość amorka od oczka do oczka to 50,5 cm nie pamiętam tylko czy przypadkiem nie zmierzyłem postawionego na kołach... Z tego co widziałem ma dwie regulacje, niżej parę zdjęć
- co to za pokrętło ?
- mocowanie dół
Prześwit robi swoje
Długość amorka od oczka do oczka to 50,5 cm nie pamiętam tylko czy przypadkiem nie zmierzyłem postawionego na kołach... Z tego co widziałem ma dwie regulacje, niżej parę zdjęć
- co to za pokrętło ?
- mocowanie dół
Prześwit robi swoje
Ozo Drapers Squad
- jaszczur2
- Quad:: R 680
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Hej,
Ja jeżdżę cały czas na oryginalnych sprężynach i czytam o fatalnym zachowaniu Rincona na nich itd.. Trochę mnie to zdumiewa, gdyż ja większości z tych rzeczy nie odczułem. Może kwestia tego, że różnice poczułbym dopiero po wymianie
A może to dlatego, że nie mam nic na swojej foczce "nauwieszane" mam tylko wyciągarkę i żadnych skrzyń, bumperów itd.. Sam ważę 84 kg. Może nie jest aż tak dociążony?
A może jest 3 punkt mówiący o moim stylu jazdy - całe życie jeździłem na stojąco - motocyklami. Teraz na Rinconie też 90% przejazdów jadę stojąc i wybierając nierówności prócz zawiasu nogami.. Klasycznie tak jak w motocyklu.
Moje zawieszenie dobiło może kilka razy.. Ale tylko na torze motocrossowym. W żadnym innym wypadku.
.
.
.
.
.
PS. pkt.4 Jaszczur jeździ jak dziewica i nie grozi mu dobicie amorka )))) heheh
Wydaje mi się, że tak nie jest, ale "w porównaniu" kto to wie
Ja jeżdżę cały czas na oryginalnych sprężynach i czytam o fatalnym zachowaniu Rincona na nich itd.. Trochę mnie to zdumiewa, gdyż ja większości z tych rzeczy nie odczułem. Może kwestia tego, że różnice poczułbym dopiero po wymianie
A może to dlatego, że nie mam nic na swojej foczce "nauwieszane" mam tylko wyciągarkę i żadnych skrzyń, bumperów itd.. Sam ważę 84 kg. Może nie jest aż tak dociążony?
A może jest 3 punkt mówiący o moim stylu jazdy - całe życie jeździłem na stojąco - motocyklami. Teraz na Rinconie też 90% przejazdów jadę stojąc i wybierając nierówności prócz zawiasu nogami.. Klasycznie tak jak w motocyklu.
Moje zawieszenie dobiło może kilka razy.. Ale tylko na torze motocrossowym. W żadnym innym wypadku.
.
.
.
.
.
PS. pkt.4 Jaszczur jeździ jak dziewica i nie grozi mu dobicie amorka )))) heheh
Wydaje mi się, że tak nie jest, ale "w porównaniu" kto to wie
Stowarzyszenie miłośników Przyr/gody!
POZYTYWNY OFF-ROAD
Kostrzyn Wlkp
POZYTYWNY OFF-ROAD
Kostrzyn Wlkp
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
pkt 4 jest bardzo możliwy
przejedz sie na poligon lub szybko polataj po piaskowni i zobaczymy czy jest różnica ?
poza tym im bardziej miekki przód tym wieksze wychylanie na zakretach i wieksze klękanie na ostrych zjazdach
szczerze mówiąc to wolę rinconem podjeźdzać niż zjeżdzać
przejedz sie na poligon lub szybko polataj po piaskowni i zobaczymy czy jest różnica ?
poza tym im bardziej miekki przód tym wieksze wychylanie na zakretach i wieksze klękanie na ostrych zjazdach
szczerze mówiąc to wolę rinconem podjeźdzać niż zjeżdzać
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- jaszczur2
- Quad:: R 680
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Coś jest w tym co piszesz, bo rzeczywiście ja nie lubię.... zjazdów Podjeżdżam w różne miejsca a zjeżdżać jakoś nie lubię
Stowarzyszenie miłośników Przyr/gody!
POZYTYWNY OFF-ROAD
Kostrzyn Wlkp
POZYTYWNY OFF-ROAD
Kostrzyn Wlkp
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
myślę, że przy zjazdach znacznie pomogła by w rinconie wyższa kierownica, jest na to tani patent i 3-4 cm można by było ją podnieść, zostaje wówczas do wymiany kawałek przewodu hamulcowego
poza tym brak hamowania silnikiem - niewybaczalne a jednak...
poza tym brak hamowania silnikiem - niewybaczalne a jednak...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Danielu, powiedz mi bo masz już doświadczenie z amorkami lepszymi niż te od Foczki Do czego służy to pokrętełko przy zbiorniczku ? Drugie zdjęcie.
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
mam doświadczenie z Elką , podobnie działa fox czy ohlins ale generalnie znam się od przeprawówek
jak ostatnio Lejkowi doradziłem ze śrubkami ze sportówek to powietrze uszło więc się więcej nie wychylam
jak ostatnio Lejkowi doradziłem ze śrubkami ze sportówek to powietrze uszło więc się więcej nie wychylam
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
http://www.club700xx.com/vb/showthread.php?t=2143
to znalazłem nt tyłu
to znalazłem nt tyłu
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl