Dokumenty przy zakupie X8
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Dokumenty przy zakupie X8
Witajcie,
Dokładnie 12.08 kupiłem w firmie F.H.U. RELAX z Siedlec Terralandera,
Kasa poszła, quad przyjechał ale... bez dokumentów ( nie licząc malej instrukcji )
Sprzedający oświadczył, że maja 10 Dni na wysłanie dokumentów kurierem.
Mamy 29.08 dziś dzwoniłem po raz kolejny i usłyszałem kolejny termin, tym razem poniedziałek ale w głosie słychać było układanie sobie historii co mogło pójść nie tak. Panowie to 32 tys i jestem właścicielem quada bez dokumentów czyli oficjalnie mogłem go sobie okraść.
Poradźcie co zrobić w takiej sytuacji, czy w ogolę jest sens coś robić? Czy to normalne?
Czy ktoś zna tego sprzedawce?
Pozdrawiam Was:)
Dokładnie 12.08 kupiłem w firmie F.H.U. RELAX z Siedlec Terralandera,
Kasa poszła, quad przyjechał ale... bez dokumentów ( nie licząc malej instrukcji )
Sprzedający oświadczył, że maja 10 Dni na wysłanie dokumentów kurierem.
Mamy 29.08 dziś dzwoniłem po raz kolejny i usłyszałem kolejny termin, tym razem poniedziałek ale w głosie słychać było układanie sobie historii co mogło pójść nie tak. Panowie to 32 tys i jestem właścicielem quada bez dokumentów czyli oficjalnie mogłem go sobie okraść.
Poradźcie co zrobić w takiej sytuacji, czy w ogolę jest sens coś robić? Czy to normalne?
Czy ktoś zna tego sprzedawce?
Pozdrawiam Was:)
-
- Quad:: był chinol a teraz szukam....
- Imię: Wojtek
Re: Dokumenty przy zakupie X8
Ja myślę, że powinieneś się dowiedzieć u źródła o co chodzi. Zadzwoń do ATVS i po numerze VIN dogadasz się z nimi o jakiego gada chodzi i co się dzieje z dokumentami. Póki tam się nie dowiesz to nie ma sensu się nakręcać. Po co ta firma miała by zabrać Ci dokumenty? Myślę, że gdzieś w ATVS jest poślizg. Chyba , że to forma szantażu ze strony ATVS na dealerze, póki nie zapłacą im za gada to nie wydadzą dokumentów :) Żartuje, nie nakręcaj się ,tylko zadzwoń do ATVS. List przewozowy już jest jakimś dokumentem pochodzenia quada w sensie legalności i że go nie ukradłeś. Poza tym pewnie puszczałeś im jakieś przelewy , więc spokojnie jesteś kryty.
- Supriseme
Spoko nie nakręcam się
Wydaje mi się, że raczej sprzedawca jest "Leniwy"
Mam nadzieje na szybkie wyjaśnienie sytuacji, w końcu za 2 tygodnie wracam na urlop
Wydaje mi się, że raczej sprzedawca jest "Leniwy"
Mam nadzieje na szybkie wyjaśnienie sytuacji, w końcu za 2 tygodnie wracam na urlop
-
- Quad:: był chinol a teraz szukam....
- Imię: Wojtek
Pomyśl o szczecinie jak wrócisz. Daniel , Rafał pewnie dadzą się namówić na wypadzik w te rejony. Polatałbym z inna cfką
- Supriseme
Pomyśle ale nie tym razem. Czeka mnie przegląd i muszę się nacieszyć, kolejna sprawa to brak przyczepki i haka:)
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Powiem tak - dla mnie jest totalną głupotą kupić coś bez jakiegokolwiek dokumentu.
Faktura zakupu, karta pojazdu, wyciąg z homologacji, instrukcja, gwarancja to minimum jakie powinieneś dostać. Jak w ogóle mogłeś odebrać quada bez dokumentów?
To tak jakbyś kupił auto, ktoś podstawia Ci je pod dom i .... i właśnie tyle, nic więcej, żadnych dokumentów. Lenistwo sprzedawcy nie powinna tu mieć nic do rzeczy, żadne 10 dni a w dniu dostarczenia quada powinieneś dostać wszystkie papiery.
Co jeśli wyjdzie, że pojazd nie posiada homologacji i nie możesz go zarejestrować?
Widziały gały co brały, quad odebrany, 10 dni minęło - nie ma zwrotu.
Panowie nie róbcie sobie jaj ....
Faktura zakupu, karta pojazdu, wyciąg z homologacji, instrukcja, gwarancja to minimum jakie powinieneś dostać. Jak w ogóle mogłeś odebrać quada bez dokumentów?
To tak jakbyś kupił auto, ktoś podstawia Ci je pod dom i .... i właśnie tyle, nic więcej, żadnych dokumentów. Lenistwo sprzedawcy nie powinna tu mieć nic do rzeczy, żadne 10 dni a w dniu dostarczenia quada powinieneś dostać wszystkie papiery.
Co jeśli wyjdzie, że pojazd nie posiada homologacji i nie możesz go zarejestrować?
Widziały gały co brały, quad odebrany, 10 dni minęło - nie ma zwrotu.
Panowie nie róbcie sobie jaj ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Supriseme
Ale mi się dostało
Quad zakupiony na odległość, ja jestem w Norwegii a quad pojechał do mojej rodzinnej miejscowości. Dziś rozmawiałem z Relaxem, faktura, karta pojazdu i homologacja wraz z papierem potwierdzającym ograniczenie mocy do 14,8 kW ma mi gość wysłać w Poniedziałek. Zaniepokoiło mnie to bo w momencie kiedy quad już jechał do mnie sprzedawca raczył mnie o tym powiadomić ( o braku dokumentów )
Co do 10 dni... 10 dni od dnia sfinalizowania zakupu, a w świetle prawa mój zakup nie został sfinalizowany z braku dokumentów które są nieodłączną częścią pojazdu czyli Towaru.
Powiem krótko, jeśli w poniedziałek usłyszę kolejna wymówkę zgłoszę sprawę do urzędu skarbowego i poproszę oficjalnie o zwrot kasy. Jeśli nie, poprosi o to Adwokat
Dodatkowo nasmaruje opinie w każdym większym forum traktującym o ATV.
Quad zakupiony na odległość, ja jestem w Norwegii a quad pojechał do mojej rodzinnej miejscowości. Dziś rozmawiałem z Relaxem, faktura, karta pojazdu i homologacja wraz z papierem potwierdzającym ograniczenie mocy do 14,8 kW ma mi gość wysłać w Poniedziałek. Zaniepokoiło mnie to bo w momencie kiedy quad już jechał do mnie sprzedawca raczył mnie o tym powiadomić ( o braku dokumentów )
Co do 10 dni... 10 dni od dnia sfinalizowania zakupu, a w świetle prawa mój zakup nie został sfinalizowany z braku dokumentów które są nieodłączną częścią pojazdu czyli Towaru.
Powiem krótko, jeśli w poniedziałek usłyszę kolejna wymówkę zgłoszę sprawę do urzędu skarbowego i poproszę oficjalnie o zwrot kasy. Jeśli nie, poprosi o to Adwokat
Dodatkowo nasmaruje opinie w każdym większym forum traktującym o ATV.
"Relax" z Siedlec ? O tą firmę chodzi ? Jeśli tak to wydaje mi się że mozesz być spokojny , u nich też kupiłem 800 i wszystko było ok quad podstawiony pod dom ich transportem oczywiście ze wszystkimi dokumentami.
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Ja dostałem wszystkie papiery z pługiem [kurier] a na drugi dzień quada,sprzedawca twierdził że tak jest bezpiecznie ze względów kradzieży.
- Supriseme
Tak, dokładnie ta firma:) Oki poczekam do poniedziałku i zadzwonię do Sprzedawcy, jeśli będzie mnie zwodził to będę szukał rozwiązania prawnegomaciekwik pisze:"Relax" z Siedlec ? O tą firmę chodzi ? Jeśli tak to wydaje mi się że mozesz być spokojny , u nich też kupiłem 800 i wszystko było ok quad podstawiony pod dom ich transportem oczywiście ze wszystkimi dokumentami.
Edit:
Mam nadzieje, że nie będę miał takich przebojów jak ty ze swoją:)