Docelowa maszyna, ok 50k PLN
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Re: Docelowa maszyna, ok 50k PLN
Jacek, ja też mam jeszcze takie opony. Czy po zużyciu szukać takich samych?
W terenie nie mam do nich zastrzeżeń, ale na czarnym trochę telepie.
W terenie nie mam do nich zastrzeżeń, ale na czarnym trochę telepie.
Robert
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Jak telepie to trzeba wywazyc koła, niektorzy sie przed tym bronią ale w wiekszosci nowych Can-amów koła sa wyważone fabrycznie.
Myślę ze Carlisle HD bedzie ciezko znaleźć w dobrej cenie w pl. Jak skonczysz kup jakas uniwersalną gume typu MudLite xl, chyba ze nie jezdzisz w ogóle w blotnistym terenie to BH26, a jezeli buszet pozwoli to polekbcam ITP Blackwater jedne z.nalepszych uniwersalnych opon, bardzo wytrzymałe, 8 warstwowe i duzo lepiej robia w błocie niz BH
Myślę ze Carlisle HD bedzie ciezko znaleźć w dobrej cenie w pl. Jak skonczysz kup jakas uniwersalną gume typu MudLite xl, chyba ze nie jezdzisz w ogóle w blotnistym terenie to BH26, a jezeli buszet pozwoli to polekbcam ITP Blackwater jedne z.nalepszych uniwersalnych opon, bardzo wytrzymałe, 8 warstwowe i duzo lepiej robia w błocie niz BH
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Tak zrobie, czyli najpierw seria a pozniej jakies vipry lub cos z ITP
Ostatnio zmieniony wt 15 sie, 2017 przez koniorc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robson102
Mam wrażenie, że to telepanie jest uzależnione od bieżnika opony. U mnie to telepanie jest od nowości i tylko na asfalcie.DKfan pisze:Jak telepie to trzeba wywazyc koła, niektorzy sie przed tym bronią ale w wiekszosci nowych Can-amów koła sa wyważone fabrycznie.
Moja jazda jest mieszana. Drogi polne, leśne i asfalt. Zdarza się większe lub mniejsze błoto na drodze. Czasami jakiś poligon, gdzie też błota nie brakuje.
Ale nie taplam się w błocie powyżej 2/3 wysokości koła.
Czy pomijając koszty, opony które są montowane fabrycznie w canamie są lepsze od wspomnianych zamienników?
Robert
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
jak dla mnie te opony są oki , ale szybkość ich ścierania jest porównywalny do all traka , w sprzętach o pojemności 800cmm ta opona zniknie szybko , co nie zmienia faktu ,że jej właściwości są oki osobiście wolał bym sprzedać je nowe komuś co ma sprzęt poniżej 700 cmm i dołożyć i kupić coś wytrzymalszego w tych samych parametrach a nawet lepszych, do 800cmm te opony są za słabe - to jest moje zdanie ale ja lubię błoto(bez przesady), podjazdy na lepkim gruncie lub suchym ale bardziej torfowym (nie piasek) do tego rowy i woda ogólnie to co dają nasze tereny jeleniogórskie jak dla mnie mayhem 26"" w tym terenie sprawdza się znakomicie , pomijając jazdę po czarnym na małym gazie bo wtedy się lekko podskakuję (ta opona jest twarda )
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
To niezłe opony jak na fabryczne wyposażenie ale jest sporo ciekawszych modeli.Robson102 pisze:
Czy pomijając koszty, opony które są montowane fabrycznie w canamie są lepsze od wspomnianych zamienników?
Biorąc pod uwagę to co napisałeś o swojej jeździe to b dobrym wyborem bylyby Maxxis Vipt.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Jesteś pewien, że masz HD? na pierwszy montaż w tysiącach w wersji nie PRO montują zwykłe carliste at.Robson102 pisze:Jacek, ja też mam jeszcze takie opony. Czy po zużyciu szukać takich samych?
Jak dla mnie za rzadko występuje w nich bieżnik co powoduje częste przebicie opony.
Zdarzało się, że z jednego wyjazdu wracałem z 3 sznurami.
Ale to kwestia może terenu. Jak dla mnie to słaba guma na szutry.
Ja wyważyłem i przód i tył. Nic nie telepie. Problem tylko taki, że na tyle prawie 0,5 kg ołowiu na stronie.DKfan pisze:Jak telepie to trzeba wywazyc koła, niektorzy sie przed tym bronią ale w wiekszosci nowych Can-amów koła sa wyważone fabrycznie.
Jak byś chciał BH 26 to jestem w stanie załatwić komplet w dobrej cenie.Robson102 pisze: Czy pomijając koszty, opony które są montowane fabrycznie w canamie są lepsze od wspomnianych zamienników?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Ale ma taki plus (ACT), że nie podnosi gleby jak np zilla. Lepiej się za taką lata po suchym.oolsztyniak pisze:Jesteś pewien, że masz HD? na pierwszy montaż w tysiącach w wersji nie PRO montują zwykłe carliste at.Robson102 pisze:Jacek, ja też mam jeszcze takie opony. Czy po zużyciu szukać takich samych?
Jak dla mnie za rzadko występuje w nich bieżnik co powoduje częste przebicie opony.
Zdarzało się, że z jednego wyjazdu wracałem z 3 sznurami.
Ale to kwestia może terenu. Jak dla mnie to słaba guma na szutry.
Ale to akurat kierownika nie obchodzi tak bardzo jak tych za nim

Ostatnio zmieniony czw 17 sie, 2017 przez Robsson, łącznie zmieniany 1 raz.
V2.....sound of madness 

- Robson102
Na moich oponach za rozmiarem napisane jest MST, a w nazwie ACT.oolsztyniak pisze: Jesteś pewien, że masz HD? na pierwszy montaż w tysiącach w wersji nie PRO montują zwykłe carliste at.
Robert