Docelowa maszyna, ok 50k PLN
Docelowa maszyna, ok 50k PLN
Panowie, potrzebuje porady odnośnie docelowej maszyny. Obecnie jeżdżę outlanderem 450 MAX i pojeżdżę jeszcze z pół roku żeby złapać jeszcze trochę doświadczenia. Niemniej jednak czas już zbierać środki i krystalizować marzenia o docelowej maszynie.
Jeżdżę głownie po drogach polnych i leśnych, trochę błota, z kolegami na crosach, czyli raczej dość szybko. Cechy mojego Outka które lubię i dalej bym chciał mieć takie właściwości to:
-dobre prowadzenie na szybkich trasach
-dobry napęd 4x4, szczególnie na szybkich trasach, liście, błoto, śnieg lód, czuję się pewnie
-reakcja na gaz, hamulce, ergonomia.
To czego mi brakuje to:
-zbyt mały skok i tłumienie zawieszenia, chce jechać szybciej po nierównych polnych drogach
-mocy, brakuje przyspieszenia, mocy w śniegu i błocie
-chciałbym mieć większą i bardziej uniwersalną oponę tak żeby zwiększyć komfort, prześwit oraz dzielność w błocie (obecnie seryjna opona 25 cali,i na nich już brakuje powera)
Rozważę każdą markę, ewentualnie większy budżet. Co polecacie?
Jeżdżę głownie po drogach polnych i leśnych, trochę błota, z kolegami na crosach, czyli raczej dość szybko. Cechy mojego Outka które lubię i dalej bym chciał mieć takie właściwości to:
-dobre prowadzenie na szybkich trasach
-dobry napęd 4x4, szczególnie na szybkich trasach, liście, błoto, śnieg lód, czuję się pewnie
-reakcja na gaz, hamulce, ergonomia.
To czego mi brakuje to:
-zbyt mały skok i tłumienie zawieszenia, chce jechać szybciej po nierównych polnych drogach
-mocy, brakuje przyspieszenia, mocy w śniegu i błocie
-chciałbym mieć większą i bardziej uniwersalną oponę tak żeby zwiększyć komfort, prześwit oraz dzielność w błocie (obecnie seryjna opona 25 cali,i na nich już brakuje powera)
Rozważę każdą markę, ewentualnie większy budżet. Co polecacie?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Docelowa maszyna, ok 50k PLN
Xtp 1000 lub Ltd
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Jak dlugo jezdzisz.
Mam 2000 km najazdu. Kupie nowy sprzet majac okolo 5000 km najazdu.
Wolal bym nowy, ale rozwaze tez mloda uzywke.
Szukasz czegoś podobnych rozmiarów ? Większego/mniejszego ? Sport/rekreacja/przeprawa ?
Ozo Drapers Squad
Tak jak pisalem, jezdze rekreacyjnie po drogach polnych i troche blota. Potrzebuje wiecej mocy i lepszego zawieszenia tak zeby szybciej jezdzic po nierownosciach. Mam 188 cm wzrostu takze moja 450 max jest dla mnie idealna wielkosciowo. Rozwaze i mniejsze i wieksze maszyny tylko zeby spelnialy zalozenia z pierwszego posta
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Weź renegada
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Z nowych to w gre wchodzi 570 lub 850 w wersjach standard lub xxc. Zakladam ze 850 xxc jest najfajniejsza a jakie jest wasze zdanie?