Czarna świeca i strzały z tłumika
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Czarna świeca i strzały z tłumika
No w tym sprzęcie zawory mają tendencje do rozregulowania się. Odpal go i posłuchaj czy zawory klepią jak tak to do regulacji. U mnie bynajmniej tak było że klepały.
-
- Quad:: lucky star sp250
- Imię: marcin
a normalnie chodzil nie przerywal wtedy? bo u mnie wlasnie nie slychac zaworow zeby klepaly.
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
A gaźnik czyściłeś może jakiś syf się dostał do gaźnika albo coś przytkało kranik w baku i nie dostaje odpowiedniej ilości paliwa. Ewentualnie jeszcze sprawdź filtr powierza czy nie jest zabrudzony bardzo może też za dużo powietrza dostawać.
-
- Quad:: lucky star sp250
- Imię: marcin
problem rozwiazany przyczyna byla luzna wsowka przewodu przy cewce zaplonowej. po dodaniu gazu guad drżal i wsuwka nie stykala dobrze... pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie moim postem...
-
- Quad:: Lucky Star 300
- Imię: Łukasz
Witam.
Mógłby ktoś mi przesłać zdjęcie gdzie dokładnie znajduje się ta śrubka do regulacji dawki paliwowej w lucky star 300? Nie bardzo wiem gdzie mam jej szukać w gaźniku z której strony. Chcę ją ustawić ponieważ świeca w moim quadzie po 3/4 wyjazdach w teren jest czarna i później są problemy z odpalaniem. Założyłem nową świece znowu 3/4 wypady w teren i znowu to samo świeca czarna z nalotem i problem z odpaleniem. Dodam że żadnych problemów po założeniu nowej świecy nie ma, jest moc,pali na strzała. Proszę o pomoc jestem laikiem dopiero się uczę
to moja pierwsza gadzina 
Mógłby ktoś mi przesłać zdjęcie gdzie dokładnie znajduje się ta śrubka do regulacji dawki paliwowej w lucky star 300? Nie bardzo wiem gdzie mam jej szukać w gaźniku z której strony. Chcę ją ustawić ponieważ świeca w moim quadzie po 3/4 wyjazdach w teren jest czarna i później są problemy z odpalaniem. Założyłem nową świece znowu 3/4 wypady w teren i znowu to samo świeca czarna z nalotem i problem z odpaleniem. Dodam że żadnych problemów po założeniu nowej świecy nie ma, jest moc,pali na strzała. Proszę o pomoc jestem laikiem dopiero się uczę

Jest od dołu gaźnika, troszkę schowana w takiej tulejce (na płaski śrubokręt). Jest tam tylko jedna taka więc się nie pomylisz.
-
Dzięki bardzo sprawdziłem lusterkiem i faktycznie jest
dziękuję za pomoc kolego 

-
Śrubka od regulacji dawki paliwa wkręcona, obroty ustawione, silnik ładnie pracuje, świeca po zagrzaniu silnika ładnie wypalona na kolor taki kawa z mlekiem, z tłumika wydobywa się szary dymek (wcześniej był czarny). Nic tylko w week wsiadać i w teren 

-
Po dzisiejszej jeździe mam problemy z obrotami silnika, pojeżdżę trochę zatrzymam się to obroty są wysokie (reguluje śrubką), jadę dalej zatrzymuje się i znowu to samo, reguluje jade do domu zatrzymam się i znowu to samo :/ co może być przyczyną że za każdym razem co się zatrzymam to muszę regulować obroty bo są zbyt wysokie?
-
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc dlaczego są takie wahania obrotów?