Czarna świeca i strzały z tłumika
Czarna świeca i strzały z tłumika
Witam.
Chłopaki jak wyregulować gaźnik w Access Tomahawk 400.
Dzisiaj wykręciłem świece i widać czary nalot, zauważyłem też że ostatni często strzela z tłumika i jak go wyłączam to niekiedy też lubi strzelić. Szukałem śrubki do regulacji ale nie potrafię ja zalkalizować. Ma ktoś może jakieś foto gdzie ta śruba jest?
Powinienem ją przykręcać, czy odkręcać?
Chłopaki jak wyregulować gaźnik w Access Tomahawk 400.
Dzisiaj wykręciłem świece i widać czary nalot, zauważyłem też że ostatni często strzela z tłumika i jak go wyłączam to niekiedy też lubi strzelić. Szukałem śrubki do regulacji ale nie potrafię ja zalkalizować. Ma ktoś może jakieś foto gdzie ta śruba jest?
Powinienem ją przykręcać, czy odkręcać?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: Czarna świeca i strzały z tłumika
no ja ci nie pomoge bo nie miałem doczynienia z tymi silnikami może kamil (beben1982) on to troche ogarniał
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
No właśnie nie wiem jak wygląda ten gaźnik czy jest taki sam jak w 300 czy jest inny. Bo jak taki sam to nie ma tam żadnej filozofi żeby dawke ustawić.
Znalazłem tę śrubkę była zaślepiona gumowym cyckiem
Odkręciłem trochę śrubkę i nie czuje żadnej różnicy, ale świeca ma już fajny brązowy kolor.
beben1982 jak ustawiasz mieszankę to po czym wiesz ze jest ok?
A tak przy okazji po jakiego grzyba idzie ten wąż z ciepłym powietrzem pod siedzenie. W upalne dni to d***.ko się poci, do tego mam wywiercone dziury w air boxie i filtr zaciąga ciepłe powietrze, a jak wiadomo nie jest to najlepsze rozwiązanie. Można go zaślepić?

Odkręciłem trochę śrubkę i nie czuje żadnej różnicy, ale świeca ma już fajny brązowy kolor.
beben1982 jak ustawiasz mieszankę to po czym wiesz ze jest ok?
A tak przy okazji po jakiego grzyba idzie ten wąż z ciepłym powietrzem pod siedzenie. W upalne dni to d***.ko się poci, do tego mam wywiercone dziury w air boxie i filtr zaciąga ciepłe powietrze, a jak wiadomo nie jest to najlepsze rozwiązanie. Można go zaślepić?
- beben1982
- Kontakt:
Dawke regulujesz tak że skręcasz tą śrubkę regulacji do końca i rozkręcasz ją na 2,5obr. Odpalasz quada i rozkręcasz tą srubkę tak aż wyczujesz że silnik ma najwyższe obr i tak zostawiasz a obroty biegu jałowego regulujesz śrubką regulacji. Co do otwotów w Airboxie to możesz zaślepić i zobaczyć jak będzie chodził bo wywiercone są może po to bo ktoś zmienił dysze główną w gaźniku. A o którą rure z ciepłym powitrzem pod siedzenem ci chodzi?
Ten wąż B idzie pod siedzenie 
Można go zaślepić, albo nie bardzo?

Można go zaślepić, albo nie bardzo?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
No nie za bardzo bo to jest chłodzenie paska rurą A wlatuje zimne powietrze przechodźi przez skrzynie paska chłodzi go i musi gdzieś wylecieć rurą B a jak ją zaślepisz to gdzie wyleci ? Nie będzie cyrkulacji powietrza co za tym idzie wszystko zacznie się WYMODEROWANOgrzać i szybko napęd szlak szczeli
Ostatnio zmieniony ndz 21 gru, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To forum nie lubi wulgaryzmów.
Powód: To forum nie lubi wulgaryzmów.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
- Quad:: lucky star sp250
- Imię: marcin
witam mam taki problem LS odpala elegancko na wolnych obrotach pracuje idealnie lecz gdy sie rozgrzeje wchodzi na obroty ale tak jak by przerywal co powoduje ze podczas jazdy po dodaniu gazu nie ma mocy a gdy go przytrzymam na maksmylnach obrotach okolo 10-15 sekund to strzela z tumnika ...(swiece wymienialem i to samo wiec to nie wina swiecy) mial moze ktos podobny problem i go rozwiazal? a moze ktos sie orientuje co moze byc przyczyna? pomoze ktos?
- beben1982
- Kontakt:
Może źle ustawiona dawka paliwa. A jaki kolor świecy był jak ją wyciągnąłeś??
-
- Quad:: lucky star sp250
- Imię: marcin
no swieca wporzadku jest jasno brazowa jak kawa z mlekiem na forum przeczytalem ze moga byc zawory do regulacji albo ze sie przegrzal... ale czy to mozliwe? wszystko bylo wporzadku pojechalem pojezdzic troszke po lesie i wracajac do domu zaczol wlasnie tak przerywac. na zimnym silniku po odpaleniu wszystko jest ok ale pochodzi tak z 4 5 min i zaczyna przebierac i strzelac z tumnika