Cfka 500 ,jak przygotować na topienie ,rajd itp..
- leon00712
- Quad:: Cf moto 500
- Imię: Łukasz
Re: Cfka 500 ,jak przygotować na topienie ,rajd itp..
Czyli dokładnie doszczelnić układ CVT i będzię raczej spoko ?
Wyrzuć uszczelkę i żłóż na silikon kapę, podklej od dołu ten odstojnik - cypek co jest na wejściu z przodu do CVT od dołu i nie zalewaj z tyłu rury od skrzyni pasowej wodą. Nie za głęboko znaczy albo wyprowadż snorkle jak trzeba. I będzie git.
V2.....sound of madness
- leon00712
W Piątek zabieram się za zakładanie snorklerów z rur gumowych z samochodów gdyż mam ogromny asortyment tego typu !
Pokrywa wariatora już doszczelniona silikonem na wysokie temperatury -koszt 15 zł
Tylko jeszcze nie wiem jak zrobić dobre odpowietrzenie dyfrów ale to wyjdzie w praniu
Pochwalę się fotkami
Pokrywa wariatora już doszczelniona silikonem na wysokie temperatury -koszt 15 zł
Tylko jeszcze nie wiem jak zrobić dobre odpowietrzenie dyfrów ale to wyjdzie w praniu
Pochwalę się fotkami
Odpowietrzenie zrób albo zakładając dłuższe węże odpowietrzające na dyfrach wyciągając je wyżej - np przedni pod owiewkę licznika a tylny gdzieś....wyżej.
Albo załóż harmonijki jak oryginalnie w canamach lub skorzystaj z aplikatorów 70ml harmonijkowych np z olejem, wazeliną
http://allegro.pl/wazelina-techniczna-z ... 38314.html
- za grosze na aukcji, opróżnić zawartość i założyć na krótkich wężykach mocując do ramy trytytką np.
Albo załóż harmonijki jak oryginalnie w canamach lub skorzystaj z aplikatorów 70ml harmonijkowych np z olejem, wazeliną
http://allegro.pl/wazelina-techniczna-z ... 38314.html
- za grosze na aukcji, opróżnić zawartość i założyć na krótkich wężykach mocując do ramy trytytką np.
V2.....sound of madness
jakim smarem później te rolki przejechać? To ma być jakiś suchy smar?Robsson pisze:Tylko u tokarza jak wcześniej zaniesiesz mu swoje oryginały
Trzeba odchudzić seryjne. Zbierając na tokarce cienką warstwę aluminium po wewnętrznej części rolki.
Czy może być normalny, ale mniej go dać?
Na sucho, bez smaru składasz.
V2.....sound of madness
- leon00712
Jest ! Pierwszy snoker do głównego dolotu .Poskładany z gum z silników samochodowych ,dużo silikonu i jak to Robbson pisał troszkę pracy teraz tylko dolot powietrza do filtra też będę ciągnął do przodu.Odmę też będę wyciągał do góry co jest z tyłu
- leon00712
Efekty pracy też już są ! ,Chłodnica praktycznie przerzucona na przedni bagażnik Bez żadnych kosztów tylko troszkę kombinowania i efekt jest mega !
Potrzebowałem parę kątowników i spawarkę i wszystko gra i buczy Tylko muszę jeszcze jakąś elegancką blachę ogarnąć aby chłodnica nie dostawał np:od gałęzi
Fotki wrzucę na dniach
Potrzebowałem parę kątowników i spawarkę i wszystko gra i buczy Tylko muszę jeszcze jakąś elegancką blachę ogarnąć aby chłodnica nie dostawał np:od gałęzi
Fotki wrzucę na dniach
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
Pamiętaj, żeby te płaskowniki jakoś zabezpieczyć.
Nie życząc nikomu rolki trzeba wziąć pod uwagę, że przy przewrotce stelaż połamie kręgosłup.
Nie życząc nikomu rolki trzeba wziąć pod uwagę, że przy przewrotce stelaż połamie kręgosłup.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
elektryke postaw na czymś żeby wyżej była, w razie woda się naleje to ścieknie na dół dziurami, a nie będzię chlupać od lewej do prawej i na elektrykę.
skręć kablem czy opaską i do góry
ja swojego myłem ponad 10min w jeziorze i pasek zaczął się ślizgać, 1 raz po 1roku latania rozsczęlniło się coś
po 10 minutach było wszystko ok na szczęście
skręć kablem czy opaską i do góry
ja swojego myłem ponad 10min w jeziorze i pasek zaczął się ślizgać, 1 raz po 1roku latania rozsczęlniło się coś
po 10 minutach było wszystko ok na szczęście