Cfka 500 ,jak przygotować na topienie ,rajd itp..
Re: Cfka 500 ,jak przygotować na topienie ,rajd itp..
Co to znaczy jak dałem go wyżej? Jak to rozumieć?
V2.....sound of madness 

- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Mnie to zastanawia po co jest ta obejma na końcu skoro na nic się tego nie zakłada
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Właśnie to daje do myślenia.
Bo na drugim końcu mam drugą obejmę.
Później poszukam w manualu może będzie jakaś info/schemat.
Bo na drugim końcu mam drugą obejmę.
Później poszukam w manualu może będzie jakaś info/schemat.
V2.....sound of madness 

darekp na tym wężyku. Na pierwszej stronie na mojej fotce widać ją siwą w połowie wężyka.
A na marginesie jakby ktoś potrzebował to mam na zbyciu komplet rolek wariatora 18g/szt - za stówkę plus wysyłka oddam.
Jako drugi zestaw na górki polecam.
A na marginesie jakby ktoś potrzebował to mam na zbyciu komplet rolek wariatora 18g/szt - za stówkę plus wysyłka oddam.
Jako drugi zestaw na górki polecam.
V2.....sound of madness 

- leon00712
- Quad:: Cf moto 500
- Imię: Łukasz
Robsson ,po prostu dałem go wyżej xD zaczepiłem o co było tylko możliwe aby był wyżej i były takie objawy jak wcześniej pisałem 

OK, zrozumiałem, że quada dałeś wyżej a nie wężyk. Sorry.
V2.....sound of madness 

Robson w czym pomoga mi te rolki?? Sory za glupie pytane
Rolki już nieaktualne.
Żadne pytanie nie jest głupie.
W jeżdżeniu po górkach/drapkach robi dużo. Pewnie też w błocie.
Wszędzie tam gdzie potrzebne jest więcej mocy/momentu na kole w niższych prędkościach i na starcie.
Lżejsze rolki powodują że quad startuje z wyższych obrotów, jeździ na nie co wyższych obrotach, przez co ma większa moc na kole i lepszy moment obrotowy zwłaszcza na niskich prędkościach.
A to przekłada się namacalnie na to że pod stromą i długą górę tam gdzie w serii CF 500 idzie na L bez zapasu mocy na cynglu na lżejszych rolkach robi to nawet na H i z zapasem mocy. Zwyczajnie masz wrażenie jakbyś mu z 10-15 koni dodał.
Z tym że wg mnie do mieszanej jazdy najlepiej tu koło 22 gramów robić. Wtedy górki śmiga aż miło a w trasie nie dostaje silnik po d*** bo lekkie rolki sprawiają ze chodzi na wyższych prędkościach obrotowych w określonych prędkościach (poza maksymalną) niż na serii. Na "18-tkach" rolkach ma wyższe obroty np przy 30km/h i przy wyższych rusza niż na 22 - to z moich testów.
A seria, którą masz w swojej ma 25 gramów/sztuka. Jest 8 rolek w wariatorze.
Żadne pytanie nie jest głupie.
W jeżdżeniu po górkach/drapkach robi dużo. Pewnie też w błocie.
Wszędzie tam gdzie potrzebne jest więcej mocy/momentu na kole w niższych prędkościach i na starcie.
Lżejsze rolki powodują że quad startuje z wyższych obrotów, jeździ na nie co wyższych obrotach, przez co ma większa moc na kole i lepszy moment obrotowy zwłaszcza na niskich prędkościach.
A to przekłada się namacalnie na to że pod stromą i długą górę tam gdzie w serii CF 500 idzie na L bez zapasu mocy na cynglu na lżejszych rolkach robi to nawet na H i z zapasem mocy. Zwyczajnie masz wrażenie jakbyś mu z 10-15 koni dodał.
Z tym że wg mnie do mieszanej jazdy najlepiej tu koło 22 gramów robić. Wtedy górki śmiga aż miło a w trasie nie dostaje silnik po d*** bo lekkie rolki sprawiają ze chodzi na wyższych prędkościach obrotowych w określonych prędkościach (poza maksymalną) niż na serii. Na "18-tkach" rolkach ma wyższe obroty np przy 30km/h i przy wyższych rusza niż na 22 - to z moich testów.
A seria, którą masz w swojej ma 25 gramów/sztuka. Jest 8 rolek w wariatorze.
V2.....sound of madness 

- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
siema Robsson, ile czasu zajmuje zmiana rolek ?
obudowe wariatora trzeba odkęcać sprzętem co maja serwisy oponiarskie, tyle wiem a własny wkład czasowy ?
obudowe wariatora trzeba odkęcać sprzętem co maja serwisy oponiarskie, tyle wiem a własny wkład czasowy ?