CF MOTO do agroturystyki i pracy w gospodarstwie.

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Re: CF MOTO do agroturystyki i pracy w gospodarstwie.

Post autor: Supriseme » sob 06 lut, 2016

DKfan pisze:
michauuu pisze: 2. Szukam solidnych osłon (orurowanie) na przód i tył. Może ktoś ma jakieś namiary na producenta, sprzedawcę?
Niestety głównym producentem będziesz Ty i spawacz z któym nawiążesz znajomość. Produktow dedykowany brak, kiedyś widziałem coś do CF500 ale ceny były astronomiczne. Pozostaje więc kupienie uniwersalnych bumperów i przeróbka ze spawaczem ich mocowań.
http://allegro.pl/bumper-tylny-zderzak- ... 35402.html
http://allegro.pl/zderzak-przod-bumper- ... 90219.html
michauuu pisze: 3. Szukam dużego kosza/basket na przód by bez problemu przewozić, siekiery, piły do drzewa, bańki z paliwem, olejem itp. Macie jakiś pomysły co można wykorzystać? Widziałem na necie baskety za 600zł, ale może da się zastosować jakiś zamiennik?
Podobna rada jak powyżej, wyspawanie takiego kosza samemu z cienkich profili zdecydowanie obniży koszt, co więcej zrobisz produkt dopasowany do Twojego quada, możesz wymyślić mocowania które umożliwią szybki demontaż. Gotowy kosz na pewno również będzie wymagał dostosowania.
Na koniec dasz do malowania proszkowego i bedzie to super estetyczne.
Trochę mija się to z prawdą,
Tak wiec Bumpery dedykowane do CF Moto X8 znajdziesz za naszą zachodnią granicą na eBay:

http://www.ebay.pl/itm/Bumper-SET-CF-Mo ... SwpdpVaMBH

Do tego dodam iż była propozycja zrobienia Bumperow w PL wraz z Szekla4x4 ale nie znalazł się chętny z okolicy sklepu na użyczenie maszyny.

Fajne kosze robi firma Moose i myślę, że nie będziesz miał problemu ze znalezieniem w sieci sklepu.
phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » sob 06 lut, 2016

Mija się z prawdą bo? Bumpery z X8 bez przeróbek pasują do cf500?
Płytki ten kosz, na drewno, piłę itd za mały. Za 100zl można wyspawać pasujący do potrzeb użytkownika i quada. Ja tak zrobiłem bagażnik do Renegade, najtańsze kosztują 500zł ja zrobiłem za 100.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » sob 06 lut, 2016

Sorry Wydawalo mi się, że Kolega ma x8. no Offence.
Co do koszy jest tego więcej od Moose. Na stronie ATV Sweden można znaleźć dedykowany osprzęt, nie wiem czy maja kosze ale na pewno uchwyty na pile.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC

Post autor: DKfan » sob 06 lut, 2016

Wydaje mi się że do takich prac domowych zamiast plastikowego lepszy będzie ładnie wyspawany z małych profili 10x10. Wolę takie customowe rozwiązania bo w pełni odpowiada na potrzeby użytkownika i jest sporo tańsze niż gotowe rozwiązania. Znam też ciekawe rozwiązania z instalowana hydraulika na quadach ale to wyższy stopień zastosowania quada w pracach gospodarskich
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

silvere
Quad:: cf500
Imię: Sylwester

Post autor: silvere » ndz 07 lut, 2016

Jeżeli do lasu na piłę, paliwo itp to ja mam zamiar budowlaną kastre wykorzystać. Duża tania i mocny plastik, wytrzymuje napełnienie zaprawą murarska.

Awatar użytkownika
michauuu
Quad:: CF MOTO 500
Imię: Michał

Post autor: michauuu » ndz 07 lut, 2016

Kastra to dobry pomysł. Kupiłem taką w "Merlin monroł" z tydzień temu. Niestety im większy model (chodzi o szerokość i długość) to idzie w gorę nieporządna wysokość. Przynajmniej w modelach dostępnych w tym sklepie. Już w małej kastrze (szerokość ok 60cm) - jej wysokość trochę przeszkadza w jeździe. Do tej małej słabo wchodzi duża piła i większe narzędzia, ale od bidy ujdzie... zastanawiam się by kupić dużą i jakoś trochę ją ściąć z wysokości. ;)

Awatar użytkownika
Ranid
Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
Imię: Mirek

Post autor: Ranid » pn 08 lut, 2016

Mój pomysł to skrzynka plastykowa na pieczywo używana przez piekarnie,ma odpowiednie wymiary,dziurkowana,lekka,mocna, ale kolor biały.

Wymiary - 60x40x20cm

Jacol7
Quad:: CF moto 500 BE

Post autor: Jacol7 » śr 27 kwie, 2016

Ja bym optował tak jak wspomniał kolega DKfan za własną produkcją z odpowiednio dobranych elementów metalowych. Sam posiadam taki sprzęt i jego przewożenie w plastikach po nierównym terenie może się skończyć uszkodzeniem "skrzynki". Dobry spawacz i fantazja to sukces . :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”