CF Moto 520 long - opinie uzytkownikow
-
- Quad:: CF MOTO 520L
- Imię: Przemek
CF Moto 520 long - opinie uzytkownikow
Witam użytkowników cf moto 520.
Od niedana jestem ,,na razie ‘’ szczęśliwym posiadaczem cf moto 520L z 2018r.
Piszę na razie bo przy przebiegu 3 000km padł pas napędowy z którym poradziłem sobie sam i rozrusznik.
Na ten moment zrobiłem gadziną ok 800km i jest w porządku.
Co do pasa to nie wiem czy to jest normalny przebieg i konieczność wymiany przy tym przebiegu, czy po prostu coś z pasem było nie tak.
Natomiast w rozruszniku padł wirnik i szczotki.
I w tym przypadku wyczulam wszystkich na stan akumulatora.
Słaby aku, przyczynia się do bardzo szybkiego zużywania się szczotek i samego rozrusznika!!!
Pzdr.
Od niedana jestem ,,na razie ‘’ szczęśliwym posiadaczem cf moto 520L z 2018r.
Piszę na razie bo przy przebiegu 3 000km padł pas napędowy z którym poradziłem sobie sam i rozrusznik.
Na ten moment zrobiłem gadziną ok 800km i jest w porządku.
Co do pasa to nie wiem czy to jest normalny przebieg i konieczność wymiany przy tym przebiegu, czy po prostu coś z pasem było nie tak.
Natomiast w rozruszniku padł wirnik i szczotki.
I w tym przypadku wyczulam wszystkich na stan akumulatora.
Słaby aku, przyczynia się do bardzo szybkiego zużywania się szczotek i samego rozrusznika!!!
Pzdr.
-
- Quad:: CF 520 LONG
- Imię: Radek
Re: CF Moto 520 long - opinie uzytkownikow
Kolego - Przemek CF Moto
Pytanie jest czy masz go jeszcze na gwarancji skoro jest z 2018 ?
Nie próbowałeś zgłosić do producenta- miejsca zakupu ?
Trochę nalatane kilometrów jak na tak krótki okres i pewnie nie chciałeś robić przeglądów w serwisie ze względu na koszty ? Bo jeśli tak to rozumiem ,że sam to sobie naprawiłeś, ale wydaję mi się ze te 3 tys. km i tak na raz pasek i rozrusznik to trochę lipa, sam mam
CF 520 L ,oczywiście bardzo mały przebieg, bo sprzęt mam 2 miesiące, ale widzę co się już może stać, jeśli chodzi o akumulator to co trzeba robić by nie uszkodził rozrusznika ? doładować czy wymienić na lepszy ?
Pozdrawiam i dzięki za info.
Pytanie jest czy masz go jeszcze na gwarancji skoro jest z 2018 ?
Nie próbowałeś zgłosić do producenta- miejsca zakupu ?
Trochę nalatane kilometrów jak na tak krótki okres i pewnie nie chciałeś robić przeglądów w serwisie ze względu na koszty ? Bo jeśli tak to rozumiem ,że sam to sobie naprawiłeś, ale wydaję mi się ze te 3 tys. km i tak na raz pasek i rozrusznik to trochę lipa, sam mam
CF 520 L ,oczywiście bardzo mały przebieg, bo sprzęt mam 2 miesiące, ale widzę co się już może stać, jeśli chodzi o akumulator to co trzeba robić by nie uszkodził rozrusznika ? doładować czy wymienić na lepszy ?
Pozdrawiam i dzięki za info.
Witam mam pytanie czy lepiej kupić 520 nowa czy używana 3 lata bez gwarancji ale jest tańsza o pięć tysięcy z przebiegiem ok 1500 km.Wiem że trudno to ocenić bo nie wiadomo jak kto używał.
przykładowe linki
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-allroad-jak-nowka-przebieg-tylko-604km-faktura-vat-ID6BvrgO.html
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-allroad-quad-cf-moto-625-c-long-ID6ByhC7.html?
Prosił bym o podpowiedz jak sądzicie pozdrawiam i z góry dziękuje.
przykładowe linki
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-allroad-jak-nowka-przebieg-tylko-604km-faktura-vat-ID6BvrgO.html
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-allroad-quad-cf-moto-625-c-long-ID6ByhC7.html?
Witam mam pytanie czy lepiej kupić 520 nowa czy używana 3 lata bez gwarancji ale jest tańsza o pięć tysięcy z przebiegiem ok 1500 km.Wiem że trudno to ocenić bo nie wiadomo jak kto używał.
przykładowe linki
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-a ... BvrgO.html
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-a ... ByhC7.html?
przykładowe linki
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-a ... BvrgO.html
https://www.otomoto.pl/oferta/cf-moto-a ... ByhC7.html?
Cześć.
A do czego to chcesz używać? Masz jakąś wizje czy zaczynasz?
Mój pogląd jest taki że nie kupiłbym żadnego z wymienionych (z nowym 520 włącznie).
Jak już na siłę to wolałbym te 625.
Ale za 18 tysia poszukałbym ....choćby kingquada 500.
Wiem będzie staruszek ale przy całym szacunku cla CFek - ryzyko że coś się wysra jest podobne w świeżej cfce i tarym kq.
Jakość materiałów CF jest słaba.
A jak trafi się uszanowana sztuka takiego kq 500 to radość z jazdy jest 100x większa niż na cf.
Za 23 tyś (nowy 520 chyba tyle kosztuje) to wolałbym japonię starszą albo mało używanego 3 letniego sportsmana 570, którego obecnie mam. Jestem nim bardzo pozytywnie zaskoczony i żadna CFka 500/520/625 nie ma do niego szansy. W niczym. A 520 zwłaszcza bo ona ma mizerny prześwit się szybko wiesza. To stara 500tka przy niej jest mega przeprawówką
Za te pieniądze jakie kosztuje używany SP570 to naprawdę fajny quadzik. Nawet bez wspomagania.
Cfka jest dobra ale za małą kasę, czyli <15 tysia - jak jest taki max budżet.
Jak możesz pozwolić sobie na coś lepszego ( a 20-23 tyś już pozwala) to kup coś lepszego. Czyli jakąś japonie albo wspomnianego SP 570.
Ale jeśli tylko szutrowe wycieczki obstawiasz i koniecznie chcesz nowy to wtedy bierz CF 520. Bo nic innego nie ma.
PS. Przepraszam użytkowników, że w tym temacie tak piszę ale zdarza się że jeździ z nami CF 520 i ....w terenie jest naprawdę bieda. Kumpel odpuszcza sporo tematów bo próbował i wie że nie ma to sensu na tym. I to żadna przeprawa nawet ambitniejsza nie jest....
Ale jak pisałem to lajtowego jeżdżenia i gdy musi być nowy - chyba nic lepszego w tej cenie nie ma.
A do czego to chcesz używać? Masz jakąś wizje czy zaczynasz?
Mój pogląd jest taki że nie kupiłbym żadnego z wymienionych (z nowym 520 włącznie).
Jak już na siłę to wolałbym te 625.
Ale za 18 tysia poszukałbym ....choćby kingquada 500.
Wiem będzie staruszek ale przy całym szacunku cla CFek - ryzyko że coś się wysra jest podobne w świeżej cfce i tarym kq.
Jakość materiałów CF jest słaba.
A jak trafi się uszanowana sztuka takiego kq 500 to radość z jazdy jest 100x większa niż na cf.
Za 23 tyś (nowy 520 chyba tyle kosztuje) to wolałbym japonię starszą albo mało używanego 3 letniego sportsmana 570, którego obecnie mam. Jestem nim bardzo pozytywnie zaskoczony i żadna CFka 500/520/625 nie ma do niego szansy. W niczym. A 520 zwłaszcza bo ona ma mizerny prześwit się szybko wiesza. To stara 500tka przy niej jest mega przeprawówką
Za te pieniądze jakie kosztuje używany SP570 to naprawdę fajny quadzik. Nawet bez wspomagania.
Cfka jest dobra ale za małą kasę, czyli <15 tysia - jak jest taki max budżet.
Jak możesz pozwolić sobie na coś lepszego ( a 20-23 tyś już pozwala) to kup coś lepszego. Czyli jakąś japonie albo wspomnianego SP 570.
Ale jeśli tylko szutrowe wycieczki obstawiasz i koniecznie chcesz nowy to wtedy bierz CF 520. Bo nic innego nie ma.
PS. Przepraszam użytkowników, że w tym temacie tak piszę ale zdarza się że jeździ z nami CF 520 i ....w terenie jest naprawdę bieda. Kumpel odpuszcza sporo tematów bo próbował i wie że nie ma to sensu na tym. I to żadna przeprawa nawet ambitniejsza nie jest....
Ale jak pisałem to lajtowego jeżdżenia i gdy musi być nowy - chyba nic lepszego w tej cenie nie ma.
V2.....sound of madness
-
- Quad:: CF 520 LONG
- Imię: Radek
Potwierdzam, to co pisze Robsson,
Ja mam CF 520 long i latam w ternie po szutrze na pełnym luzie, bez męczenia sprzętu, choć raz miałem pełne gacie i trochę się umęczyłem żeby wyciągnąć z błota , wjechałem to niby wyschniętego jeziora, to był błąd , ale tu żadne sprzęt nie dał by rady . Dla mnie quad ok. i nic więcej na ta chwilę nie potrzebuje, pewnie w bardzo trudnych warunkach nie mam szans.
Nie chce się wymądrzać po jestem jeszcze leszczem w tych tematach.
Ja mam CF 520 long i latam w ternie po szutrze na pełnym luzie, bez męczenia sprzętu, choć raz miałem pełne gacie i trochę się umęczyłem żeby wyciągnąć z błota , wjechałem to niby wyschniętego jeziora, to był błąd , ale tu żadne sprzęt nie dał by rady . Dla mnie quad ok. i nic więcej na ta chwilę nie potrzebuje, pewnie w bardzo trudnych warunkach nie mam szans.
Nie chce się wymądrzać po jestem jeszcze leszczem w tych tematach.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Kolega Robson dobrze prawi na temat CF , osobiście szukał bym Polarisa 570 cmm ,naprawdę sprzęt godny polecenia w przystępnych pieniążkach i młodych rocznikach do tego jest zrywny, wygodny i prędkości mu nie brakuje osobiście uważam ,że polaris 570cmm jest to w tej chwili jeśli chodzi o jakość i cenę najbardziej zbalansowanym quadem na rynku - oczywiście mówię o wersji podstawowej bez dodatkowych bajerów
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Masakra z tym gosciem spod Torunia, kiedys twierdził ze tylko cfmoto i nic poza tym, a teraz nawet za 18 tysi woli polecic cos innego niz cfmoto.
Odkopuję temat , szukam informacji jak sobie daje radę CF 520L w lekkim terenie ,dłuższe podjazdy o nachyleniu rzędu 30'-35' ?
Jak ktoś posiada jakiś link do filmu z takich testów to będę bardzo wdzięczny
Jak ktoś posiada jakiś link do filmu z takich testów to będę bardzo wdzięczny