CF moto 500 - hamulec nożny chmura dymu
CF moto 500 - hamulec nożny chmura dymu
Po serwisie okazało się, że moja skrzynia biegów jest nieco źle ustawiona tj. nie zgrywa się z "legendą" na tej srebrnej obramówce i aby wbić bieg N czy to P etc trzeba raczej patrzeć na deskę rozdzielczą. No nic mają to poprawić przy następnym serwisie ale chyba pojadę wcześniej.. ponieważ.
Dzisiaj przejechałem ledwie 30km w terenie bardzo lekkim czyli delikatne szutry odrobinę łąki i jakieś 2cm błoto teren żaden na trójkołowym rowerku 3 latek wszystko by przejechał. Po powrocie do domu wbijam hamulec nozny aby zmienić bieg na wsteczny i sru - nożny jakby puścił usłyszałem jak coś chyba pęką chmura dymu i po hamulcu.
Przedni działa normalnie ale tylniego brak zakładam, że jakaś obejma na wężu albo sam wąż puścił i wylał płyn? mam to sam naprawiać i szukać usterki czy też lecieć na serwis od razu?
Rozumiem, że nie ma to wpływu na wbijanie biegów? czy mogę to robić dalej bezpiecznie?
Dzisiaj przejechałem ledwie 30km w terenie bardzo lekkim czyli delikatne szutry odrobinę łąki i jakieś 2cm błoto teren żaden na trójkołowym rowerku 3 latek wszystko by przejechał. Po powrocie do domu wbijam hamulec nozny aby zmienić bieg na wsteczny i sru - nożny jakby puścił usłyszałem jak coś chyba pęką chmura dymu i po hamulcu.
Przedni działa normalnie ale tylniego brak zakładam, że jakaś obejma na wężu albo sam wąż puścił i wylał płyn? mam to sam naprawiać i szukać usterki czy też lecieć na serwis od razu?
Rozumiem, że nie ma to wpływu na wbijanie biegów? czy mogę to robić dalej bezpiecznie?
Re: CF moto 500 - hamulec nożny chmura dymu
Ja bym nie ruszał bo gwarancja, jeśli chodzi o wbijanie biegów to możesz robić to bezpiecznie ale pedał hamulca i tak musisz wcisnąć ze względu na linkę która jest zabezpieczeniem przed zmiana biegu podczas jazdy no i nijak biegu bez tego nie zmienisz. Czasami to bardzo denerwuje więc u mnie linki już się pozbyłem i biegi zmieniam swobodnie
Ok, znalazłem winowajcę - pęknięty wężyk zaraz przy zacisku.
teoretycznie mogę z tym jeździć, bo przednie działają normalnie a tylni jest też na lince. Dzwonię jutro do serwisu znowu będzie tygodniowy termin jak nic
teoretycznie mogę z tym jeździć, bo przednie działają normalnie a tylni jest też na lince. Dzwonię jutro do serwisu znowu będzie tygodniowy termin jak nic
Pewnie jakaś wada fabryczna ciekawy jestem co na to serwis
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
ciekawe..o tym jeszcze nie słyszałem w 500 - ewidetnie wada fabryczna. Gdzie serwisowałeś, w Dulowej?
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
jeszcze w m.trip (odblokują mi w cenie) Dulowa ma sporo roboty i na razie długi termin. Na stałe tam jednak wyląduję od następnego przeglądu zwłaszcza po tym jak dzisiaj spotkałem w swojej okolicy quadowca który właśnie tam serwisuje (can-am renegade 800) jutro dzwonię do moto trip niech robią.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
no comments
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
wiem wiem , Panowie to ostatnia wyprawa do nich później lecę do dulowej.
Liczę, że może w zimie będą mieć krótsze terminy. Gdyby nie ta gwarancja to wężyk sam bym wymienił.
Poza tym przyznać się kto od dwóch dni lata na CF Moto chyba X8 znacznie większy od mojej 500tki, w okolicy Zabierzów-Zelków. Dzisiaj będę gonić .
Liczę, że może w zimie będą mieć krótsze terminy. Gdyby nie ta gwarancja to wężyk sam bym wymienił.
Poza tym przyznać się kto od dwóch dni lata na CF Moto chyba X8 znacznie większy od mojej 500tki, w okolicy Zabierzów-Zelków. Dzisiaj będę gonić .