Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
Oleje w mostach wymienione.
Dla potomnych imbus do mostów to 3/16 Trochę srebra poleciało. I kolejne nocne testy Wymiana prosta i bezproblemowa. Oczywiście jak ma się odpowiednie narzędzia
Obstawiam, że olej w silniku i mostach można wymienić spokojnie w 1,5 h
Dla potomnych imbus do mostów to 3/16 Trochę srebra poleciało. I kolejne nocne testy Wymiana prosta i bezproblemowa. Oczywiście jak ma się odpowiednie narzędzia
Obstawiam, że olej w silniku i mostach można wymienić spokojnie w 1,5 h
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
Jak sprawdza Ci się ten podnośnik? można nim bezpiecznie podnieść całego quada? ustawiając go z boku na środku podłogi?
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
- oolsztyniak
- Moderator
Jest spoko. Quad stabilnie się na nim trzyma.
Są dodatkowe pasy do zabezpieczenia żeby quad się nie chybotał ale nigdy ich nie używałem bo nie było potrzeby.
Do góry idzie na jakieś 30 cm +/-
Są dodatkowe pasy do zabezpieczenia żeby quad się nie chybotał ale nigdy ich nie używałem bo nie było potrzeby.
Do góry idzie na jakieś 30 cm +/-
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Podnosnik fajny, ja ma czerwony, mam wrazenie, ze podnosi szybciej niz te w innych kolorach.
Tez taki mam. Robie na nim g7 i kq i jest dosc stabilny. Nawet przy walce z zawieszeniem nigdy mi nic nie spadlo.
- oolsztyniak
- Moderator
Korzystając z ładnej pogody wyskoczyliśmy wczoraj na kilka chwil pojeździć.
Trafiło się błoto więc żal było nie skorzystać przy okazji sprawdzając czy wszystko działa jak należy.
Napędy są ok koła kręcą się wszystkie, wyciągarka działa ale opony do śmieci.
tył już stanowczo nie daje rady ale i na to znalazł się sposób - zamówiłem nowe
Zdecydowałem się jednak na bighorna 26x12x12 bo dostałem na prawdę rewelacyjną cenę w porównaniu do tego co oferowane jest w internecie.
W sobotę montaż dystansów, na tył idzie 50 a na przód idzie 30.
Zobaczymy czy wpłynie to na plus czy na minus.
Liczę na więcej stabilności na trawersach bo czuje się dość niepewnie jadąc w sporym przechyle. Wyjazd w błoto był potrzebny bo zauważyłem a w sumie usłyszałem podczas ostatniej jazdy dziwny dźwięk w momencie dodania gazu. Jest pojedyncze uderzenie i cisza. Mocy nie brakuje, objawów innych nie ma, nic się nie dzieje, quad jedzie normalnie, napędy działają.
Powiesiłem się w koleinie dziobem w dół pod kątem na lewą stronę, dałem gazu i zaczęło coś pukać. Odpuściłem i cisza. Dałem gazu i znowu puka, quad wykaraskał się z koleiny, jechał normalnie. Przekonany byłem, że przegub albo półoś poleciała ale nie. Napędy są, manszety całe, na skręconych kołach nic nie słychać, podczas jazdy na wprost też cisza. Daję gazu gwałtownie podczas jazdy na około 60% jego "zasięgu" i znowu puknięcie i tak za każdym razem. Innych objawów poza stuknięciem nie ma. Dźwięk dochodzi gdzieś z okolicy skrzyni/wału napędowego.
Z kim nie rozmawiam każdy mówi, że tak ma być i ewentualnie mógł się wyrobić trójząb ale się tym nie martwić. Jak jest faktycznie?
Gadałem chyba z 6 osobami posiadającymi Can Amy i każdy mówi, że ma ten sam dźwięk i olać sprawę tylko jak skoro mnie to niepokoi?
Trafiło się błoto więc żal było nie skorzystać przy okazji sprawdzając czy wszystko działa jak należy.
Napędy są ok koła kręcą się wszystkie, wyciągarka działa ale opony do śmieci.
tył już stanowczo nie daje rady ale i na to znalazł się sposób - zamówiłem nowe
Zdecydowałem się jednak na bighorna 26x12x12 bo dostałem na prawdę rewelacyjną cenę w porównaniu do tego co oferowane jest w internecie.
W sobotę montaż dystansów, na tył idzie 50 a na przód idzie 30.
Zobaczymy czy wpłynie to na plus czy na minus.
Liczę na więcej stabilności na trawersach bo czuje się dość niepewnie jadąc w sporym przechyle. Wyjazd w błoto był potrzebny bo zauważyłem a w sumie usłyszałem podczas ostatniej jazdy dziwny dźwięk w momencie dodania gazu. Jest pojedyncze uderzenie i cisza. Mocy nie brakuje, objawów innych nie ma, nic się nie dzieje, quad jedzie normalnie, napędy działają.
Powiesiłem się w koleinie dziobem w dół pod kątem na lewą stronę, dałem gazu i zaczęło coś pukać. Odpuściłem i cisza. Dałem gazu i znowu puka, quad wykaraskał się z koleiny, jechał normalnie. Przekonany byłem, że przegub albo półoś poleciała ale nie. Napędy są, manszety całe, na skręconych kołach nic nie słychać, podczas jazdy na wprost też cisza. Daję gazu gwałtownie podczas jazdy na około 60% jego "zasięgu" i znowu puknięcie i tak za każdym razem. Innych objawów poza stuknięciem nie ma. Dźwięk dochodzi gdzieś z okolicy skrzyni/wału napędowego.
Z kim nie rozmawiam każdy mówi, że tak ma być i ewentualnie mógł się wyrobić trójząb ale się tym nie martwić. Jak jest faktycznie?
Gadałem chyba z 6 osobami posiadającymi Can Amy i każdy mówi, że ma ten sam dźwięk i olać sprawę tylko jak skoro mnie to niepokoi?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Weź od nich oświadczenia na papierze .
Jak się wysypie Ci coś grubego to się zrzucą na remont - nie odczują tego razem tak jak Ty sam poczujesz
Jak się wysypie Ci coś grubego to się zrzucą na remont - nie odczują tego razem tak jak Ty sam poczujesz
V2.....sound of madness
Takie same pukanie występuje również w mojej renii,i to od nowości.Na pierwszym przeglądzie w Szamocinie powiedzieli mi,że can-amy tak mają.Jeżdżę już tak półtora roku i jest ok.
- oolsztyniak
- Moderator
I z kim nie rozmawiam tak ludzie właśnie mówią - tak ma być
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Łukasz, u mnie jest to od nowości, także nie ma mowy o zużyciu czegokolwiek.
W czasie jazdy dochodzą mnie różne odgłosy, ale przestałem się przejmować.
Jak usłyszę coś nowego, to wtedy będę szukał co jest nie tak.
W czasie jazdy dochodzą mnie różne odgłosy, ale przestałem się przejmować.
Jak usłyszę coś nowego, to wtedy będę szukał co jest nie tak.
Robert