Zlot ATV w Wiśle, 11-13 lub18-20 kwiecień
Zlot ATV w Wiśle, 11-13 lub18-20 kwiecień
Witam,
Planuję zrobić zlot quadów w Wiśle w terminie 11-13 IV lub 18-20 IV. Głównym założeniem zlotu jest wspólna zabawa na quadach.
Plan imprezy:
Piątek zjazd wszystkich chętnych na miejsce, zakwaterowanie, integracyjna impreza pod wiatą (grill)
Sobota rano śniadanie i wyruszamy w trasę , proponuję kilka tras, m.in. wyjazd z Wisły-Jawornika przez las na Soszów, dalej Stożek, Kubalonka, przejazd koło zameczka prezydenckiego w Wiśle Czarnym, z Czarnego na Biały Krzyż dalej przełęcz Salmopolska, Wiślańskie trzy kopce, Równica, Obiad na Równicy w karczmie regionalnej, powrót do Jawornika przez Czantorię lub krótszą drogą. Wieczorem kolacja.
Niedziela: śniadanie następnie proponuję, trochę krótszą trasę, po drogach, którymi ściągają drzewa z lasu, czyli sporo błota i podjazdów, po południu obiad i zakończenie imprezy z dużym uśmiechem na twarzy.
Co do zakwaterowania: Willa Nad Potokiem (www.wisla.spanie.pl ), koszt pobytu to 160zł w cenie: 2 noclegi, 2 śniadania, 2 kolacje, obiad. Posiadamy 34 miejsca, w pokojach 2,3,4 osobowych, zapewniamy parking dla samochodów i quadów.
Szczegółowe informacje dot. trasy, całego przebiegu imprezy oraz noclegów pod nr. 0501-361-429 lub drogą mailową nadpotokiem@interia.pl
Planuję zrobić zlot quadów w Wiśle w terminie 11-13 IV lub 18-20 IV. Głównym założeniem zlotu jest wspólna zabawa na quadach.
Plan imprezy:
Piątek zjazd wszystkich chętnych na miejsce, zakwaterowanie, integracyjna impreza pod wiatą (grill)
Sobota rano śniadanie i wyruszamy w trasę , proponuję kilka tras, m.in. wyjazd z Wisły-Jawornika przez las na Soszów, dalej Stożek, Kubalonka, przejazd koło zameczka prezydenckiego w Wiśle Czarnym, z Czarnego na Biały Krzyż dalej przełęcz Salmopolska, Wiślańskie trzy kopce, Równica, Obiad na Równicy w karczmie regionalnej, powrót do Jawornika przez Czantorię lub krótszą drogą. Wieczorem kolacja.
Niedziela: śniadanie następnie proponuję, trochę krótszą trasę, po drogach, którymi ściągają drzewa z lasu, czyli sporo błota i podjazdów, po południu obiad i zakończenie imprezy z dużym uśmiechem na twarzy.
Co do zakwaterowania: Willa Nad Potokiem (www.wisla.spanie.pl ), koszt pobytu to 160zł w cenie: 2 noclegi, 2 śniadania, 2 kolacje, obiad. Posiadamy 34 miejsca, w pokojach 2,3,4 osobowych, zapewniamy parking dla samochodów i quadów.
Szczegółowe informacje dot. trasy, całego przebiegu imprezy oraz noclegów pod nr. 0501-361-429 lub drogą mailową nadpotokiem@interia.pl
ITAL
Czy trasy są uzgodnione z lokalnymi władzami czy to impreza typu "nie daj się złapać"?
Wnioskujemy z tego ,że nie masz żadnego pozwolenia na przejazdy czyli nie ma o czym mówić.Zdajesz sobie sprawę ile było by ewentualnie maszyn i co się wiąże z przejazdem takiej liczyby quadów np.przez jakiś skrawek czyjegoś poletkapotok
Powiem tak, są to trasy po których od 3 lat praktycznie raz w tygodniu jeżdżę, często ze znajomymi w grupach ok 10 quadów i jeszcze nigdy nie mieliśmy problemów, Wisła to miasto turystyczne i lokalne władze, nie mają raczej zastrzeżeń co do takich wypadów.
Ale pomysł jak najbardziej dobry,trzymam kciuki
Ostatnio zmieniony wt 26 lut, 2008 przez EJSTOBER, łącznie zmieniany 2 razy.
- ITAL
- V-ce Admin
- Quad:: Honda Rincon 680 :)
- Imię: Adam
- Kontakt:
Myślę ,że powinieneś nazwać to bardziej ustawka niż imprezą quadową a co za tym idzie pisać o tym w innym miejscu tego forum. Jeśli chcesz przeniosę ten temat do forum "Ustawki quadowe"
Ostatnio zmieniony wt 11 mar, 2008 przez ITAL, łącznie zmieniany 1 raz.
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red
Większość trasy to boczne drogi jak najbardziej publiczne chociaż autem tam ciężko jeździć, reszta to szlaki, o przejazdach przez prywatne posesje nie ma tu mowy, jestem umówiony na rozmowę z burmistrzem miasta, nie powinno być żadnych problemów z pełnym zalegalizowaniem tej trasy, bo Wisła jest przyjazna tego typu imprezom i turystom.
30 quadów to znowu nie takie wielkie halo...
jakby ktoś bardzo chciał robić za traktor i orać pole, to także nie ma sprawy, dostępne 1,5 hektara pola i ok 2 hektary lasu
Pozdrawiam
W związku z rozmowami z zainteresowanymi osobami, termin ostateczny to 18-20 IV
30 quadów to znowu nie takie wielkie halo...
jakby ktoś bardzo chciał robić za traktor i orać pole, to także nie ma sprawy, dostępne 1,5 hektara pola i ok 2 hektary lasu
Pozdrawiam
W związku z rozmowami z zainteresowanymi osobami, termin ostateczny to 18-20 IV
Witam, zainteresowanie imprezą duże, zapowiedziały się 3 duże grupy z Nysy, Łodzi i Poznania.
Nie mam już wolnych miejsc w związku z czym zamykam listę na imprezę w kwietniu. Będzie 29 przyjezdnych ATV do tego powinno kilka osób ode mnie wpaść więc będzie dość ciekawa grupa.
Do czasu imprezy myślę, że uda mi się zrobić mały tor dla quadów, mały bo mam do dyspozycji tylko 8tyś m, ale zawsze coś.
Co do osób które, mieszkają w okolicy Wisły, bądź będą gdzieś niedaleko a chcą się przyłączyć do wspólnej jazdy bardzo proszę o kontakt telefoniczny, mailowy lub na gg.
Pozdrawiam i do zobaczenia
sQuad z łodzi przyjeżdza do mnie w marcu, ponieważ pokrywa im się to z inną imprezą, w związku z tym mam jeszcze wolne 2 pokoje dwuosobowe i 2 pokoje czteroosobowe, zainteresowane osoby proszę o kontakt
501361429
Nie mam już wolnych miejsc w związku z czym zamykam listę na imprezę w kwietniu. Będzie 29 przyjezdnych ATV do tego powinno kilka osób ode mnie wpaść więc będzie dość ciekawa grupa.
Do czasu imprezy myślę, że uda mi się zrobić mały tor dla quadów, mały bo mam do dyspozycji tylko 8tyś m, ale zawsze coś.
Co do osób które, mieszkają w okolicy Wisły, bądź będą gdzieś niedaleko a chcą się przyłączyć do wspólnej jazdy bardzo proszę o kontakt telefoniczny, mailowy lub na gg.
Pozdrawiam i do zobaczenia
sQuad z łodzi przyjeżdza do mnie w marcu, ponieważ pokrywa im się to z inną imprezą, w związku z tym mam jeszcze wolne 2 pokoje dwuosobowe i 2 pokoje czteroosobowe, zainteresowane osoby proszę o kontakt
501361429