Zjazd CFek na początek może w Bałtowie 19.10.2013

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Re: Zjazd CFek na początek może w Bałtowie 19.10.2013

Post autor: Zmora1966 » czw 31 paź, 2013

LATAJĄCY ARTEK pisze:Sławek co z tymi drganiami na kierze ?
Jestem strasznie zarobiony :( więc nie miałem czasu jeszcze zaglądnąć do maszynki.
Pewnie będę w sobotę go rozbierał sprawdzał i testował jeszcze raz tym bardziej że muszę go przygotować na Ukrainę, czyli między innymi zdemontować uchwyty pasażera, i zacząć pakować sakwę i zbierać potrzebne części, narzędzia itp....
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

oolsztyniak pisze:No i pytanie czy to ma być w formie zlotu, czyli wystawiamy maszyny, robimy jakiś marny tor w "koło", biesiada itd czy robimy zlot w formie wyprawy w jakimś tam kierunku?
Łukasz chyba to będzie zależeć od ilości osób :) nie wiem czy na pierwszy raz nie lepiej zrobić w formie zlotu z przejazdem po torze i bibą na wieczór:)
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 31 paź, 2013

Zmora1966 pisze: czyli między innymi zdemontować uchwyty pasażera, i zacząć pakować sakwę i zbierać potrzebne części, narzędzia itp....
Uchwyty zdemontowałem już dawno dawno temu :lol:
Cztery imbusy na stronę i zdjęte :-)

Sławek - napisz co będziesz pakował, w jakich ilościach, co na zapas itd.

Jeśli masz jakieś pytania dot. tego co ja zabieram to coś podpowiem ;-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

pamiętam Twoją prezentację - więc jak najbardziej zrobię tak samo....

Mam pytanie do Andrzeja - organizator Wyjazdu napisał żeby wziąć kilka zapasowych części:
- osłony przegubów - rozumiem, można zawadzić czymś i rozerwać
- końcówkę drążka - no ok, też rozumiem
- pasek napędowy! - i to jest dla mnie nie do końca jasne

Czy naprawdę tak łatwo go załatwić? Quad nowy, a pasek jakby nie było kosztuje około 700 zł (sprawdziłem)
CO o tym sądzicie?
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » czw 31 paź, 2013

Zmora1966 pisze: - pasek napędowy! - i to jest dla mnie nie do końca jasne[/b

Jak będziesz ostrożny i używał w terenie L to go nie zerwiesz :)
Ja miałem 3500km przebiegu w terenie i pasek jak nowy był :) ja bym tego nie brał ;)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

O dzięki Mistrzu :) :I love DIABLO TEAM ZGIERZ: tak mi się właśnie wydaje że to trochę bez sensu a tak z ciekawości wg serwisówki? kiedy go się powinno wymienić?

Ja akurat jak jest ciężki teren zawsze redukuje ...pamiętam śmierdzący pasek w poprzednim Quadzie i nie ryzykuje już:)
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500

Nie ma podanego przy jakich km. np: go wymieniać ;) łatwo to skontrolować , jeżeli zmniejszy ci v-max np: o 10km/h to znaczy iż należy myśleć już o jego wymianie i jak wizualnie widać na nim pęknięcia to też wymiana i to tyle .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ

Belt Width Service Limit:33.0mm(1.181 in)

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Dzięki :)
Zmora
www.sqgp.pl

misiek_393
Quad:: CF 500 LONG
Imię: Rafał

Post autor: misiek_393 » pt 01 lis, 2013

Witam.
Może i ja wtrącę swoje trzy grosze co do zlotu. Myślę, że najlepszą formą będzie jakaś wyprawa. Jakiegoś czasu, może co niektórzy pamiętają, zorganizowany był taki całkiem spontaniczny zlot do Zawoi. Na zaproszenie jednego z tamtejszych quadomaniaków miał to być weekendowy wypad w góry na 6-8 quadów rodzinkami . Jednak wieści szybko rozniosły się po forum i coraz więcej osób było zainteresowanych wspólnym biesiadowaniem i upalaniem maszyn po górach. Po dogadaniu daty spotkania oraz miejsca noclegu każdy chętny wpisywał się na listę i na własną rękę rezerwował sobie nocleg. Do wyboru były trzy pensjonaty z czego dwa należały do jednej właścicielki. Tam mieliśmy do dyspozycji dużą salę do biesiady. Zlot zaplanowany był na dwa dni czyli sobota, niedziela. Pierwszego dnia pod przewodnictwem miejscowych quadowców zwiedziliśmy najciekawsze i najładniejsze miejsca tamtego regionu. Wszystko było w formie czystej turystyki bez żadnej rywalizacji, bez żadnego ciśnienia.
Ze względu na dużą ilość maszyn musieliśmy się podzielić na 4 mniejsze grupy po ok 10-12 quadów. Przy ponad 40 maszynach w jednej grupie okazało się, że pomiędzy pierwszym a ostatnim jest prawie 500m różnicy co powodowało straszny chaos nie wspominając o hałasie. Dzięki znakomitej znajomości terenu przez gospodarzy mogliśmy śmigać po górach tak aby żadna z grób sobie nie przeszkadzała, a o określonej godzinie spotkać się w umówionym miejscu gdzie było przygotowane miejsce na ognisko. Po całodziennym śmiganiu nadszedł czas na biesiadę. Ze względu na brak jakiegokolwiek wpisowego czy też składki każdy uczestnik biesiady musiał się wyposażyć we wszystko co do niej potrzebne. Drugiego dnia czyli niedzielę jeśli ktoś chciał i był w stanie mógł jeszcze z miejscowymi pośmigać po górach.
Zapomniałem dodać że był to styczeń, -10 stopni i miejscami ponad 1m śniegu
No strasznie się rozpisałem ale to przez to, że bardzo mile wspominam ten wypad w góry.
Wracając do tematu, to czy ktoś się zastanawiał nad legalnością takiego zlotu. Wiadomo że spotkać to się możemy wszędzie i tu nikogo o zgodę pytać nie musimy, no chyba że żonę :mrgreen: .Ale pośmigać jakąś większą brygadą to tak raczej trudno będzie aby się nikt nie doczepił. No chyba że jakiś duży prywatny teren typu NATURA Bieszczady

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”