ZIPP 200 4CROSS

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
HAUPTMAN

Post autor: HAUPTMAN » śr 02 maja, 2007

Najpierw rozpadła się harmonijka ( dopalacz spalin to się podobno nazywa ) i resztki jej zostały w prowadnicach rury idącej od silnika w dodatku pofragmentowały i ciężka je było usunąć. Wymiana tej harmonijki na nowa mija się z celem ponieważ następna też się przepali. Tą uszkodzoną zamontowałem odwrotnie i po ok 50km już się przepala. Rura idąca od silnika też ma już małe ubytki. Sam tłumik końcowy jest sprawny ale jest bardzo żle spasowany i po odkręceniu bardzo trudno go zainstalować powtórnie. Otwory mocujące tłumika nijak nie mają się do otworów w ramie. Oczywiście można to wszystko wymienić na gwarancji ale uważam że lepiej założyć wydech profesjonalnej firmy. Mam prawo mieć zastrzeżenia do sprzetu ponieważ po przejechaniu tylko 300km oraz naprawdę delikatnej eksploatacji przez kobietę która uczy się jeżdzić zużycie wydechu jest niczym po SGP przez Crumpa albo Golloba.

HAUPTMAN

Ale raczej wnioskuję z dotychczasowej wymiany informacji że nie uzyskam na tym forum jakiegoś gotowego rozwiązania. Na zkończenie jałowej dyskusji na temat ZIPP 200 4CROSS mimo że to nie miejsce na opinie o quadach uwazam że jak na nowy sprzet to kupowanie go to nieporozumienie. Jak ktoś lubi grzebać i nie przejmuje się gwarancją niech kupuje. Tyle od strony technicznej jeśli chodzi o sama jazdę polecam jeżdzi się naprawdę extra. Idealny sprzęt na początek przygody z quadem i dla majsterkowiczów.

Blazer

Post autor: Blazer » śr 02 maja, 2007

To ja mam dla Ciebie propozycje. Sprzedaj Zippa i kup Yamahe-tak jak chciales na poczatku. Jakbyś miał Chińczyka to bys dopiero narzekal. A tak wogóle to jednak cos Cie sklonilo do zakupu tego pojazdu, a nie Yamahy.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 02 maja, 2007

8) myślę że kolega trochę przesadza i nas troszkę obraża :?
forum jest do pogadania ....to nie serwis :|

może trafiłeś na felerny egzemplarz....nie są złe..... usterki zdazają sie nawet w firmowych pojazdach a czym tańszy pojazd tym na ogół jest ich więcej

pozdrawiam
.:GALEON:.

HAUPTMAN

Powidy zakupu:
- Wasze pozytywne opinie
- to że nowy z salonu ( kupiony w salonie yamahy )
- cena
- homologacja ( nowa yamaha 125 nie ma )
- mała masa przy dorosłych rozmiarach
Pozdrawiam( the end )

Blazer

Post autor: Blazer » czw 03 maja, 2007

Widzisz HAUPTMAN, a jednak sa jakies pozytywy. :)
A co do poprzedniego zdania prezziguzzi, to ja mam podobne i odnioslem niestety podobne wrazenie :( .

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 09 maja, 2007

A ile Prezzi kosztowało by założenie tarcz pneumatycznych?
ja mam u siebie bębny i po prostu ich nie ma. Nie działają, nigdy nie działają chyba, że 20 minut po ich rozmontowaniu i umyciu

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » śr 09 maja, 2007

Motyf spróbuj zapodac tylna tarcze od Vinsona. Działa perfekcyjnie. Na pewno bedzie pasowac.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pt 11 maja, 2007

tarcze pneumatyczne :mrgreen: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :wink:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 11 maja, 2007

skrót myślowy, każdy wie o co chodzi :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”