Zgubiłem kluczyk do Bombardiera800 - nie mogę odpalić

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Futrzak

Zgubiłem kluczyk do Bombardiera800 - nie mogę odpalić

Post autor: Futrzak » pt 06 kwie, 2007

Mam Bombrdiera Outlander max 800xt z 2006 roku. Zgubiłem kluczyk a miałem tylko jeden. Quad ma zabezpieczenie i nie da się go teraz odpalić. Proszę o jakąś poradę co można zrobić bo sam nie mogę sobie poradzić. Mój adres futrzakszef@wp.pl. Z góry dzięki! :lol:
Ostatnio zmieniony pt 06 kwie, 2007 przez Futrzak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
o|af

Post autor: o|af » sob 07 kwie, 2007

Rada jest prosta:
1 skontaktować się z najbliższym serwisem i sprawdzić czy mają kluczyk na sprzedaż
2 jeżeli tak, to quada na przyczepkę i udać się do tego serwisu celem zakupienia kluczyka i zaprogramowania go w komputerze
3 ponownie cieszyć się z mozliwości uzytkowania Bomby

Jeżeli nie mają kluczyka to albo zamówić, albo szukać w innych serwisach
Jeździć każdy może, ale nie każdy powinien...

shelton

Post autor: shelton » sob 07 kwie, 2007

Miałem podobny problem, w sprzęcie klienta, kluczyk złamał się po efektownej glebie. Da się to zrobić we własnym zakresie, swoją drogą jak się dowiedziałem ile trzeba będzie czekać...to wolałem pobawić się sam.

Ceny są mocno przesadzone nawet w USA.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

MaciekP

Post autor: MaciekP » sob 07 kwie, 2007

wiem, ze robia to tylko autoryzowane serwisy Bomby i moge polecić np bluebike na Modlinskiej w Warszawie, bo wiem, ze maja wlaściwy komputer do tego.

Z drugiej strony znajać Sheltona wiem, ze jest to chyba jedyny facet w tym kraju moglby cos wyrzezbic, gdyby kanał oficialny okazal sie zbyt drogi lub czasochlonny.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 09 kwie, 2007

Futrzak, niestety dorobienie kluczyka możliwe jest jedynie w autoryzowanym serwisie z komputerem serwisowym i nie da się tego zrobić bez doturlania całego gada do serwisu.
Takich komputerów serwisowych jest może ze 3 w Polsce. I bez wizyty w jednym z nich się nie obejdzie. Bomby mają specjalny system antykradzieżowy zintegrowany z komputerem- nawet zakup nowego kompa bez wizyty w serwisie nic nie da, a tam niestety to trochę kosztuje.
Napisz skąd jesteś to postaramy się Ci pomóc. Jedyny taki serwis w środkowej Polsce to tak jak napisał MaciekP w firmie Blue Bike w Warszawie na Modlińskiej 335B (za komisem). Pracuje tam mechanik o ksywce McGayver, który ma prefekcyjnie opanowane quady Bombardiera.
Póki co quadowa emeryturka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”