Zepsuta przednia lewa półoś (POMOCY)

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
SePa

Zepsuta przednia lewa półoś (POMOCY)

Post autor: SePa » wt 06 kwie, 2010

Witam :D :D

Mam problem a za razem pytanie.Wczoraj mój brat jeździł po lesie i z tego powodu wynikła awaria a mianowicie po wyjechaniu z dziury po ok. 30 m quad w ogóle nie mógł skracać ani w prawo ani w lewo. (Quad sam skręcał lekko w prawo ) :(
Kiedy na wstecznym z trudem wyjechał z lasu na łąkę coś się odblokowało i quad zaczął skręcać lecz przy małej prędkości co ok. 50 m sam lekko skręcał w prawo :( :szok: .
Po dokładnym umyciu quad zauważyliśmy że w lewej półośce guma została rozcięta :oops:
i teraz mam pytania :
1.Czy mogło zepsuć się coś więcej ?
2.Ile kosztowała by naprawa (części + wymiana)
3.Gdzie można kupić takie części ?

Z góry dziękuje za wszystkie posty :D :)

P.S

Brat jeździł tylko na napędzie 2x4 a po wjechaniu do dziury załączył 4x4 oraz blokadę
Quad jak do tej pory nie miał żadnych większych usterek :D 8)

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Re: Zepsuta przednia lewa półoś (POMOCY)

Post autor: PIOTR_15 » śr 07 kwie, 2010

jeśli przegub (koszyk z kulkami) jest cały, to idź do najbliższego sklepu motoryzacyjnego, dobierz nową gumę i ją wymień, nie zapomnij wszystkiego dokładnie umyć i nasmarować, koszt nowej osłony to około 20zł.

Jeżeli quada Ci ściąga w prawo to możesz mieć skrzywiony wahacz lub drążek, sprawdź dokładnie, jakiej marki quad??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”