zdjęcia z weekendu 20-22 kwietnia

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

zdjęcia z weekendu 20-22 kwietnia

Post autor: Motyf » pn 23 kwie, 2007

Witajcie

tak jak obiecywałem wstawiam kilka ciekawszych zdjec z ostatniej jazdy nad Wisłą. Było oczywiscie wybornie. Tak się składa, że prócz błota nie wiele zobaczyliśmy tym razem.

Zacznijmy bardzo ładnym zdjęciem. Prezziguzzi wjeżdża w błoto:

Obrazek

Dalej mamy kolejne sytuacje gdzie wszyscy się wklejali i wszyscy sobie pomagali:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu wyciągamy Prezzesa z błota na wyciągarki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj widzimy juz nowego jeźdźca, który dołączył do nas przypadkiem:

Obrazek

Mateusz już dość zmęczony błotem skorzystał dłuższej przerwy przy naprawianiu Brute Forca:

Obrazek

a tutaj własnie wspomniany Brute, który jeździł z nami przez....15 minut po czym musieliśmy się pożegnac ponieważ zaczerpnął wody do miski olejowej. To była bardzo miła ale niestety krótka przejażdżka z nowym jeźdźcem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W pełni przygotowany do podwodnych wycieczek Polaris Hawkey skutecznie został zatrzymany przy przejeździe przez wodę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

troche dużo tych zdjęc ale mam nadzieję, ze się nie zanudzicie.

Oczywisćie najbardziej spektakularny przejazd przez wodę nie został zarejestrowany.

To było bardzo widowiskowe gdyż przejeżdżałem wraz z dziewczyną. Quad zanurzył się prawie cały. Siedzenie było pod woda. Nie dałem rady go utrzymac na chodzie i zgasł. Tak jeszcze nie zanurzyłem głeboko quada. Szybka reanimacja udała się i ruszyliśmy dalej.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 23 kwie, 2007

Fajne fotki i relacja , szkoda mi tylko "nowego" z Bruta , już więcej pewnie nie bedzie chciał z Wami jeździć :)
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » pn 23 kwie, 2007

Krzysztof Wronowski pisze:Fajne fotki i relacja , szkoda mi tylko "nowego" z Bruta , już więcej pewnie nie bedzie chciał z Wami jeździć :)
Trzeba "nowemu" wyliftować sprzęta, a wogóle to mógłby się ujawnić z jakąś ksywką na quadziku... :mrgreen:
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » pn 23 kwie, 2007

No ładnie, ładnie panowie 8) Kurcze fajnie te sportsmany się taplają :lol:
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

lina

Wracając już samemu wkleiłem ładnie w błocie. Uradowany poszedłem zapiąć wyciagarkę jednak rozwinąłem ją tak mocno i pociagnąłem troche i lina urwała się (lub po prostu rozwiazała się) przy samej szpuli - po prostu wyskoczyła z zamocowania.W efekcie po 20 minutowym wytężaniu sie wypchnąłem go jakoś bo inaczej to nie wiem jak bym sobie poradził.
Co teraz Krzysiu z liną? jak to zamontować? jakis węzeł? chciałbym w przyszłości uniknąc takich sytuacji. wyciągarka do warn 3,0 czyli pewnie wiesz jak to jest rozwiązane.
Co do Bruta to jak dla mnie to to było niemożliwe wręcz zaciągnąc wodę w tej sytuacji bo tam było strasznie płytko...nie mówię o swoim quadzie ale o każdym jednym.
Mam nadzieję, że kolega się nie zniechęcił.
Ja np. zaciągnąłem wode snorkelem a jeśli przyjrzyjcie się galerii z zeszłego tygodnia - jest on dość wysoko wyprowadzony :mrgreen:

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 23 kwie, 2007

:D spox kolega z bruta był u nas w sklepie zakupił ciuchy i zorientował się w gratach ,reanimacja i do przodu :lol:
natomiast brut wypadł słabo :P w seri z polarisem nie ma szans.......dodam żadnych :P

woda prosi się ;wpuść mnie do filtra a opony nie istnieją a blokadka no cóż jest ale działa za póżno :mrgreen:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

a tak Prezi, tylko się nie wkręcaj tak w te porównania. Nie uwazam, że nie ma żadnych szans i uwierz mi, że zalezy to tylko od tego kto na nim siedzi. Opony miał słabe, niechętnie uzywał blokady i dlatego. Brute daje duże możliwości i co byś nie pisał nie można powiedzieć, że nie ma szans. przecież tu nie chodzi o opóźnienie zwiazane z blokadą. Jeżeli ktoś ma doświadczenie to wie kiedy ją właczyć.
Ciesze się, że kolega z kawasaki się nie zcniechęcił, jedziemy w następny weekend?

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 23 kwie, 2007

:D ja w sobotę wyjeżdzam nad morze .
natomiast co do porównania sportsmana i bruta w seri to byś sie nie wygłupiał :lol:
widziałes gdzie ma wlot do filtra? może zauważyłeś te łyse nowe gumy?a blokadę trzeba mieć zawsze wtedy kiedy potrzebna a nie wtedy kiedy zdążysz ją zapiąć.......

fakt faktem pięknie bulgocze :lol: ale na tym się nie jeżdzi :P
.:GALEON:.

grot

Post autor: grot » pn 23 kwie, 2007

Kurczę, fajnie mieliście. Muszę się z Wami wybrać - jeśli pozwolicie oczywiście. Z lewym brzegiem Wisełki już się zaznajomiłem czas teraz na prawy i do tego najlepiej w doborowym towarzystwie błotno-wodnym.
KQ 700

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

spoko

Masz racje, wlot nie jest dobrze zrobiony i po prostu wymaga snorkela jeżeli chce się na nim pływac. Co do sportsmana to respekt za rozwiązanie filtra powietrza bo faktycznie dobrze sobie radzi w wodzie. większosć quadów ma to do siebie, że mają ręcznie załczaną blokade i większość osób to chwali czyli nie jest to złe rozwiazanie. To co jest w polarisie jest po prostu wygodniejsze. Ja uwazam, że mając więcej rzeczy do kontrolowania stajesz się czujniejszy i bardziej nad tym panujesz choć oczywisćie czasem można o tym zapomniec.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”