zdjęcia z ostatniego weekndu 13-15 kwietnia

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
Awatar użytkownika
Śliweczka
Kontakt:

Post autor: Śliweczka » czw 19 kwie, 2007

OK
zrobię wszystko coby się zjawić. 8)

grot

Post autor: grot » czw 19 kwie, 2007

Chętnie bym się dołączył ale wystartuję z Ursynowa dopiero około 12.00 więc raczej Was nie dogonię :(
W takim przypadku pozostaję na lewej stronie Wisły i jadę na południe gdzie mnie oczy poniosą :wink: Może kogoś spotkam :mrgreen:
KQ 700

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » czw 19 kwie, 2007

Grot - to leć do Góry Kalwarii i dalej do wsi Mniszew (po drodze trochę za Górą na wysokości wsi Potycz - będziesz musiał wyskoczyć na chwile na asfalt, bo nie sądzę, że sam podejdziesz pod dość ostrą 70m skarpę - a nie wiem jak tam Wisła brzeg nowy ustanowiła po zimie coby inną drogę obrać :) )
Od Góry jakieś 10 km lepiej trzymaj się okolic wału - nie mniej po nim nie jedź - zalecam bo to tereny parku i troche sadowniczych poletek, ale POD koroną wału z lewej czy prawej strony przelecisz jak malowanie - a jest po czym bo fajne szutrówki są na których kurzyć mozesz do woli i nikomu to nie zaszkodzi... :)
Jak zmuszony terenem (a zobaczysz że wymusi) wyskoczysz na chwilę na asfalt i miniesz rondo przy Petrochemii w Potyczy to kieruj sie od razu z ronda w lewą stronę (wskazówka > Sandomierz) i po kilku metrach masz zjazd na polną drogę... tu powrócisz na wiślany szlak.
Dolecisz do Mniszewa (ujście Pilicy do Wisły) i kieruj sie dalej brzegiem w kierunku Warki (most na Pilicy w Mniszewie i jego przeprawę zostawiam Twojej fantazji) - to całkiem niedaleko... Jeśli sie sprężysz to w Warce zawiniesz na moście i drugą stroną Pilicy wrócisz do Mniszewa, jeśli nie to zawrócisz po drodze nie przekraczając mostu...
Jeśli masz troche fantazji (ale odpowiedzialnej) to bacznie obserwuj Pilicę bo w wielu miejscach jesteś w stanie przejechać ją z zanurzeniem do połowy kół...
W 5-6 godzin powinieneś bez spinania się objechać piękną, wiosennie kwitnącą i spokojną traskę, więc przed wieczorem będziesz w domu - wierz mi że mocno zadowolony :)
Latałem tą traską wiele razy - kiedy mieszkałem jeszcze na Kabatach...
Kto by pomyślał, że człowiek sie po tylu latach przeprowadzi w zupełnie innym kierunku? :)

ps. Zazdroszę poniekąd ci tej traski bo znam ją od przeszło 30 lat - bez mała pobliskimi terenami pierw w wózku z rodzicami w trybie spacerowym, potem sam na rowerze, potem samochodem, motocyklem... kilka miesięcy temu jeszcze quadem... Każdy kamiuszczyk poprostu znam :)
Pięknie... Każdy z nas ma takie swoje "Dziury" do których zawsze tęskni powracać :)
.:GALEON:.

grot

Post autor: grot » czw 19 kwie, 2007

Opis niesamowity i bardzo kuszący. Na pewno w sobotę lecę Twoją trasą, jak daleko dojadę to się zobaczy...
Ten bród na Pilicy zdrowo mnie nakręcił, będę szukał :mrgreen: a i 70 metrowa skarpa przyciąga mnie jak magnes.
KQ 700

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

hmm

Post autor: Motyf » czw 19 kwie, 2007

O co chodzi śliweczka z 12.04?? czy ja o czymś nie wiem?
mam nadzieję, ze dołączysz do nas w sobotę :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pt 20 kwie, 2007

:P pomieszało mu się będzie u nas jutro :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » ndz 22 kwie, 2007

No to zapytam jak sie wypadzik udał Grot? :)

grot

Post autor: grot » ndz 22 kwie, 2007

Niestety nie tym razem Arecki. Dojechałem do Gassów i tam juz zostałem... Wracałem na sznurku.
Nie mogłem sie powstrzymac i trochę zaszalałem, koniec jest widoczny na zdjęciach http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=622
KQ 700

Awatar użytkownika
Śliweczka
Kontakt:

Post autor: Śliweczka » pn 23 kwie, 2007

prezziguzzi,
Masz rację daty mi się pomieszały, ale to wszystko przez zaległości.
Wypad był super, motyf się chwalił pięknymi fotkami chętnie zobaczę.

Kiedy powtórka......... :lol:
______
"NO TEAM"

pozdr. Śliweczka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”