Grot - to leć do Góry Kalwarii i dalej do wsi Mniszew (po drodze trochę za Górą na wysokości wsi Potycz - będziesz musiał wyskoczyć na chwile na asfalt, bo nie sądzę, że sam podejdziesz pod dość ostrą 70m skarpę - a nie wiem jak tam Wisła brzeg nowy ustanowiła po zimie coby inną drogę obrać

)
Od Góry jakieś 10 km lepiej trzymaj się okolic wału - nie mniej po nim nie jedź - zalecam bo to tereny parku i troche sadowniczych poletek, ale POD koroną wału z lewej czy prawej strony przelecisz jak malowanie - a jest po czym bo fajne szutrówki są na których kurzyć mozesz do woli i nikomu to nie zaszkodzi...

Jak zmuszony terenem (a zobaczysz że wymusi) wyskoczysz na chwilę na asfalt i miniesz rondo przy Petrochemii w Potyczy to kieruj sie od razu z ronda w lewą stronę (wskazówka > Sandomierz) i po kilku metrach masz zjazd na polną drogę... tu powrócisz na wiślany szlak.
Dolecisz do Mniszewa (ujście Pilicy do Wisły) i kieruj sie dalej brzegiem w kierunku Warki (most na Pilicy w Mniszewie i jego przeprawę zostawiam Twojej fantazji) - to całkiem niedaleko... Jeśli sie sprężysz to w Warce zawiniesz na moście i drugą stroną Pilicy wrócisz do Mniszewa, jeśli nie to zawrócisz po drodze nie przekraczając mostu...
Jeśli masz troche fantazji (ale odpowiedzialnej) to bacznie obserwuj Pilicę bo w wielu miejscach jesteś w stanie przejechać ją z zanurzeniem do połowy kół...
W 5-6 godzin powinieneś bez spinania się objechać piękną, wiosennie kwitnącą i spokojną traskę, więc przed wieczorem będziesz w domu - wierz mi że mocno zadowolony

Latałem tą traską wiele razy - kiedy mieszkałem jeszcze na Kabatach...
Kto by pomyślał, że człowiek sie po tylu latach przeprowadzi w zupełnie innym kierunku?
ps. Zazdroszę poniekąd ci tej traski bo znam ją od przeszło 30 lat - bez mała pobliskimi terenami pierw w wózku z rodzicami w trybie spacerowym, potem sam na rowerze, potem samochodem, motocyklem... kilka miesięcy temu jeszcze quadem... Każdy kamiuszczyk poprostu znam
Pięknie... Każdy z nas ma takie swoje "Dziury" do których zawsze tęskni powracać

.:GALEON:.